Ny vagn o valborg!!

Ja, som jag berättade igår så skulle jag ju o titta på en syskonvagn efter jobbet. O gissa vad, jag kom hem med den också=) Jag tyckte den var i mycket fint skick för att vara en 06a o så var det ett mycket bra pris också. Jag gav bara 1500 för den o då ingick en liggdel till bebis också, gött. Här är den...

Det är alltså en babytravel vagn o Dublin är modellen tror jag=) Jag känner mig helt nöjd med köpet o längtar nu bara tills den lille kommer så jag får ut o köra med den.

På kvällen blev det mys med pappa o boken Max lampa, o här är även halsbandet på bild som hon fick av mormor när vi var i Falun. Armbandet ligger bredvid...

Här sitter Lilly på sin nya favoritleksak...nä då även om hon skulle vilja att det var bara hennes så måste hon dela den med sin övriga kusiner. Det är farbror Daniel som inhandlat denna fyrhjuling till sina brorsbarn. Han tyckte att de behövde ha något kul att göra när de kom hem på gården=) Han är rolig o lite underbart knäpp den mannen...
Idag är d ju valborg så efter denna bild var det bara att dra sig bakom ladan så var d braständning. Alla var samlade o vi åt lite korv o hade d trevligt. Men nog var det ett spring efter barnen så att de inte skulle springa mot elden eller framför fyrhjulingen som gick varm.

Ja, jag tycker att det blivit en ganska lyckad valborg. Den som saknas nu är bara maken som var tvungen att dra till en annan brasa med ungdomsgänget i byn som han är ledare för. Känns lite trist att vara själv såhär på kvällen då Lilly lagt sig o d blir lite lugnt. Men jag ska ge tv'n en chans, får se om d går något kul annars kanske jag hyr en film via telia.
Ha d!


Mor o dotter o så dotter...

Ja det var vi som åkte en tripp till Falun igår, jag min mamma o så Lilly. Men att Lilly får följa med igen på en mamma dotter träff kommer inte hända igen på ett tag insåg jag. Hon har blivit aldeles för stor o har en allt för stor vilja om vad hon vill o tycker är kul. Men det var värt ett försök. Vi fick lite shopping gjord samt åt gott. På matstället så fick vi samma servitris som Anders o jag hade när vi åt där för två veckor sen. Hon är riktigt trevlig o blev snabb Lillys favorit då hon (utan av vi behövde fråga eller be om d) fick en egen tallrik o ett eget glas med vatten med sugrör i. O inte nog med det, Lilly blev under middagen lite grinig o vad dyker upp då bakom ryggen på henne. Jo servitrisen med en chokladbit, Lilly blev stormförtjust o tackade för biten som hon sedan åt snabbare än kvickt=)
Jag hittade ett par linnen o en topp men jag skulle egentligen ha haft en mammabadräkt o en lite rymmligare jacka, men vad gör man när det inte finns att få tag på. Jag lär väl beställa en på HM o hoppas att den passar när jag får den...jacka är d svårare med. Lite kläder till Lilly blev d med då hon har blivit för lång för sina tröjor.
Sen skulle vi avsluta med storhandling på MAXI något som jag vanligtvis tycker är väldigt trevligt o kul men Lilly var så trött att jag stressade genom affären o bockade raskt av min matlista. Positivt med det var väl att d inte blev någon onödig shopping i alla fall=)
Sen värmde jag välling o skulle ge henne i bilen på vägen hem men d var int lillan alls med på o slängde bara bort flaskan o ville inte ta den från mig. Så det var bara att stanna o lugna ner henne så hon kunde få i sig vällingen. Sen hade jag trott att hon skulle somna bums för trött var hon, men nä då, hon fick en kick av vällingen o höll låda hela vägen hem. Hon hade fått ett halsband av mormor som hon var föga intresserad av under första res tiden men efter vällingkicken var halsbandet enormt intressant o d skulle sättas på sen tas av o så på igen... Hon somnade dock snabbt då jag lade ner henne i sängen men vaknade i natt o höll låda. Jag kom till sist på att hon måste vara mera hungrig för hon hade ätit så dåligt under dagen så i med mera välling sen sov hon. Pusst. Så nästa gång vill jag BARA gå med min mamma o mysa o strosa runt i staden utan att känna mig stressad o irriterad. Men tack mamma för ditt stora tålamod du hade med oss båda får jag säga=)
Så ja, jag hoppas nu på en lugn hemmakväll men först så ska jag faktiskt o titta på en dubbelvagn här i Malung efter jobbet. Fick ett tips av en förälder som sett en babytravel som jag utrykt att jag var sugen på. Så d kanske blir en vagn med hem i bagaget, vi får se=)
Ha d!


Denna snuva alltså...

Tänk om man kunde ta snuvan o dränka den i sjön så den aldrig kom tillbaka mera. Vorde inte det ett drömsenario? Men tyvärr är d ju inte så enkelt, nu har jag blivit smittad av mitt kära lilla gulletroll hemma. Jag är tät i näsan o har känningar av ont i halsen. Men än så länge är jag på jobbet, jag kan ju inte sjukskriva mig nu när jag planerat att åka med mamma o lilly till stan imorgon o bara mysa. Aldrig i livet! Så då får jag härda ut, va o köpte nässpray nu innan jag kom till jobbet, kan behövas=) Men jag hoppas att det inte bryter ut till något mera, Lilly börjar bli pigg o kurrant nu. Jag kunde inte tro det när klockan ringde i morse o Lilly inte var vaken, jag gick ner o gjorde i ordning mig men fortfarande ingen ledsen vaken Lilly. Jag gick upp o sade hej då till maken som även han hunnit vakna förvånad även han över att Lilly fortfarande sov. Jag gick ner satte på mig o åkte iväg o Lilly sov, då var klockan närmare halv nio gott folk, halv nio!!! Detta har inte hänt sen, sen, nä det har inte hänt!
Grymt skönt för oss dock som fick sova ut o vara utvilade, tack till Gud säger jag för det!!
Jag jobbar stängning idag med o sen är det personalmöte så det är fullt upp, ska bli väldigt skönt att sluta tidigt imorgon o få åka o mysa i Falun eller kanske Leksand med mammsen o lillan. Äta gott ska vi också göra, det har jag bestämt=)
Kram på er o se till att njuta av det fina vårvädret!


Sååå skönt!

Äntligen så kom jag iväg o simmade igår förmiddag o d var så skönt! Jag var helt ensam i motionsimmbasängen, lyx! Så jag kunde hålla precis den takt jag ville utan att vara besvärad över att någon simmade för sakta eller var ivägen eller plaskade runt omkring mig. Underbart! Sen tog jag med mig min apelsin in i bastun o bara myste även där helt för mig själv. Ja, det blev riktigt lyckad.
Det var inte lika lungt hemma inte, Lilly var gnölig hela dagen o d gick både Anders o mig på närverna då vi själva var trötta o inte riktigt kurranta. Vi turades om kan man säga med att ge henne den odelade uppmärksamhet som hon ville ha för att inte gnälla. På min så kallade fria tid passade jag på att måla lite lister ute i garaget så vi får upp dem i barnrummet snart. Sen ska jag ge mig på o måla listerna i köket så får vi se vad som kommer sen=)
Som tur var tittade mamma o pappa förbi en sväng o höll Lilly sällskap, då blev hon så glad! O vi med=)
Efter att de åkt började hon gnöla igen o klockan var bara halv fyra så vi drog till svärföräldrarna också en sväng inna hon skulle lägga sig o sova. Men jag ska väl erkänna att vi sedan fick en skön natt. För första gången på jag vet inte hur länge så fick vi sova hela natten utan att hon vaknade, såååå skönt!
Jag hoppas på en likadan natt i natt=) Anders är hemma med lillan idag o ska så vara imorgon med för då ska lillan till sjukstugan för att kolla så att förkylningen inte satt sig i lungorna. Hon har hostat o varit hes så länge nu att jag börjar bli lite orolig för henne.
Hör av mig mer om d senare.


Vilken dag...

Ja, igår blev det inte något mera bloggande för mig inte. Det gick i ett sen jag kom hem, inte en lugn stund. Det blev ingen simmning heller, så irriterande. Jag körde efter jobbet in vid bankomaten i vansbro för att ta ut pengar, tankade bilen o sen vidare till badhuset. Ut ur bilen öppnar bakdörren o upptäcker att badväskan inte är men. Den stod kvar hemma i hallen, det vara bara såååå irriterande, jag hoppas på en ny chans imorgon för jag viiiiilll simma nuuuu! Måste röra på mig!!!!
Idag var det ju till min tröst en fantastisk dag så efter frukost gick hela familjen ut på en promenad o strosade lite på byn o så där. Riktigt mysigt, det var första dagen som Lilly o Anders var feberfria o faktiskt ganska pigga. Så vi bestämde oss även för att hela familjen skulle gå på kalaset, inte lika bra idé. Lilly var grinig hela tiden så man mer eller mindre slängde i sig smörgåstårtan o fikat o insåg ganska snart att vi var tvugna att åka hem. Vi gjorde ett försök med barnvakt hos farmor o farfar men de hade andra planer så d gick tyvärr inte. Men men lite kalas blev det ialla fall. Det jobbiga med Lilly nu är att hon är så mammig så det går inte så bra att dela på gnölighetsbördan heller för hon ska bara till mig o inget annat duger, ett plåster helt enkelt vilket kan gå mig lite på närverna. Så nu sitter jag här med huvudvärk o är såååå trött men nu sover hon så jag ska ta ett piller o varva ner lite.
Jag har ju lovat lite kalas bilder så det kommer från svärfars kalas samt efterkalas bilder från 30 års kalaset. Jag hann inte ens fundera på att ta upp kameran under tiden utan det blev bilder tagna hemma istället=) Jag har till o med hunnit ta av mig smyckena o så, o Lilly är inte ren under näsan direkt=)Men men det får ni ta...

Här är då prinsessan, det är tur att man kan klä upp någon när man själv inte kommer i några festkläder längre=)

Kanske blev en liten bild men här är en del utav festsällskapet, dvs. svågern med hans familj, vi o lillsvågern samt svärmor o svärfar. Den äldsta brorsan till Anders bor i Stockholm så han kunde inte komma. Han har varit hemma ganska nyss.

Som sagt det var fint väder idag så efter promenaden medan Lilly sov så passade jag på att göra lite vårfint ute. Jag tog bort allt gammalt gran/tallris som jag haft på bron samt nedanför trappen o sopade o torkade av utemöblerna. Sen kunde vi inta vårat första vårfika ute på farstukvisten=) Det var riktigt soligt o skönt o sitta där.

Såhär såg vi alltså ut på 30 års kalaset vi var på idag. Som sagt, tur att man kan klä upp någon=) Dock blev jag riktigt nöjd med håret. Jag har köpt en ny hårprodukt, wella saltvattenspray som man har i o sen fönar o stylar för att få volym. O den fungerar verkligen, jag fick verkligen volym o d håller än, riktigt bra. En del produkter håller ju bara en timma typ sen är håret platt igen. Sen kan jag tillägga att håret inte känns fettigt eller skitigt när du har i produkten, också d jättebra.
Men då så, då har ni fått lite bilder så nu ska jag sjunka ner i tv soffan o bara mysa o varva ner. Vi hörs!


Nytt försök!

Igår när jag var på väg hem från jobbet ringde jag hem till maken för att få reda på vad doktorn hade sagt. Han var ju där igår, skrev jag d? I alla fall, han var på kontroll för att han hostat en längre tid, o tror ni inte att han hade både feber o något som kallas låg sänka som man inte ska ha. Så han fick även en kur med antibiotika i 10 dagar. Men jag tror febern lämnade honom ganska snabbt, jag hoppas att även Lilly ska vara piggare idag. Men detta resulterade i att jag fick åka raka vägen hem till mina sjuklingar o ta hand om dem så något simmande blev det inte för min del. Jag ska försöka att komma dit idag efter jobbet dock för svärmor lovade att hjälpa till lite hemma med Lilly. Hon var ledig idag o så ville hon träffa sessan lite för sig själv som jag förstod d=)
Så det var bra för mig=) Jag vill verkligen försöka röra på mig så att jag inte sväller upp som en stor valross, men än så länge är jag sams med vågen=)
Kalaset igår då, ja, vi och svägerskans familj gick dit lite tidigare med våra sjuklingar till barn innan de andra gästerna hann o komma för Svärmor tyckte minsann att vi skulle dit. O det var väldigt trevligt, jag hade efter detta stohej tänkt mej ut på en promenad men det blev lite glass framför tv'n istället. FY SKÄMS på mig!! Men jag var så fullkomligt trött så jag iddes inte annat, men idag får jag väl simma några extra vändor=)
På kalaset höll jag mig dock väldigt bra, två sorters kakor bara o en liten liten bit tårta, det var väl duktigt?=)
Jag har tagit bilder på det hela, men jag lägger ut dem sen när jag kommer hem, är på jobbet nu så, ja, jag har inte tillgång till dem.
Jag hoppas nu bara att mina älsklingar är friska till imorgon då d e 30 års kalas, skulle vara hemskt tråkigt annars. Ja, just ja! Måste komma ihåg att göra färdigt kortet till jubilaren....får inte glömma det, d skulle vara pinsamt.
Annars  är det ju en riktigt fin dag vi fått så jag hoppas att ni som kan går ut o njuter av den sol vi får, jag har just varit ute o krattat löv på dagis gården, helt underbart!


Mycket på gång!

Ja, jag har inte skrivit på ett tag men det är så otroligt mycket på nu tycker jag=)
Igår fick jag åka hem från jobbet för att hämta hem min lilla tuffla från dagmamman på grund av feber. Hon var helt hängig o det var bara att stoppa henne i säng när vi kom hem. Under tiden hon sov kom jag på att jag för andra gången missat mitt besök på LAB för blodprovstagning som man gör när man är gravid. SÅÅÅ pinsamt, men det var bara att ringa be om ursäkt o hoppas på en ny tid. Vilket jag fick, jag skulle infinna mig där innom en timme, så d var bara att ringa mamma som just vaknat efter att ha jobbat natt o be om barnvakt. Hon ställde snällt upp o när lilly vaknade tog jag upp henne o gav henne ganska snabbt till mamma o sen var det bara att åka iväg. Tre rör blod på mindre än en minut så var jag klar att åka därifrån. Sjukt vad fort det går att tappa blod från en egentligen, lite läskigt nästan...
När jag kom hem till tufflan märkte jag att hon var hård i magen o undrade om d var därför hon fått hög temp så i med russin o glass o i morse kom det som skulle komma. Men febern är kvar men vi upptäckte också igår att hon håller på att få nya tänder så d kan ju vara de som spökar också. Jag hoppas det för idag är det kalas hos farfar Lennart o det vill vi inte missa, sen är vi bjudna på 30 års kalas på lördag o de vill vi ju absolut gå på så jag hoppas att gullgrodan piggnar till under dagen.
Annars då, jag är piggare idag för första gången på länge så jag har packat badgrejerna o tänkte att jag skulle ta mig en simtur efter jobbet innan kalaset. Paketen är redan inslagna o kortet gjort så d e lugnt, jag kan då gott unna mig en simtur o fem minuter i bastun med min apelsin=)
Jag ska in o jobba nu, ha d!


Badhustur sen ny gungställning

Igår så åkte jag o lillstumpan till badhuset i Vansbro, det visade sig att ingen annan tänkt samma tanke så tidigt. Vi var där helt själva från ca nio till kvart över tio då vi gick upp ur polen för att basta. Lilly älskar att bada hemma o ni skulle ha sett henne i badhuset, hon var i en dröm tror jag, hon stormtrivdes. När vi först kom in o hon fick sätta sig i den lilla barnpolen som bara den är ett antal gånger större än hennes lilla badbalja blev hon helt stilla o ögonen fullkomligt lyste o glittrade o hon kunde nog inte riktigt förstå att hon skulle få springa omkring där o leka. Men det tog inte lång tid innan hon förstod det=) Sen dröjde det ungefär två sekunder innan hon fick syn på rutschkanan (kan inte stavningen) nån meter bort i den lite större barnpolen. O vips så var hade hon redan tagit sig upp för de små trappstegen upp o var påväg ner så det var bara för mig att skynda mig ner i polen för att ta emot henne. Det skedde en gång att hon hamnade under vattnet men hon var inte så brydd över det utan fortsatte att åka o leka i vattnet. Så flera besök till badet lär d bli o med lite jämnade mellanrum en en gång i halvåret som det varit nu. Måste nog införskaffa en badring o ett par armpuffar eller vad man kallar d, så man kan känna sig lite mera säker. Man blir ju inte smidigare med dagarna men hon blir bara snabbare så, ja, ni förstår själva...jag kan säga att jag har träningsverk i låren som om jag gjort en gymvända efter detta badbesök. Man klev ur o i dessa poler i en timmes tid så...Men sen till sist satte vi oss i förbastun där det är lite lagom varmt o åt en apelsin tillsammans o det var riktigt sådär supermysigt!

Sen blev det Nås, o där väntade min lillebror dvs Lillys morbror på oss. Han var uppe från uppsala på en snabbvisit på grund av att min pappa fyllt år. O efter maten passade han, pappa o Anders på att bygga en gungställning åt oss. Pappa hade redan dagen innan gjort en på deras gård, en jättefin som Lilly älskade från första stund.

 
Lite senare så fick mamma o Lilly ett ryck o skulle hjälpa våren på traven att få bort alla snö så de ställde sig med varsin spade o spridde (heter d så?) ut snön så den skulle smälta fortare.



O så här såg d ut=) Här har Lilly förresten den nysydda mössan på sig o även på nästa bild. Det är inte lätt att få henne att stå still o posa för en bra bild inte=)

Men dock en fullkomligt underbar bild blev det, jag skrattar då när jag ser den=)

O här tänkte jag bara visa tufflan med hennes nya vårjacka från Ullared shoppingen. Den är lite stor men då kan hon ha den till hösten med o kanske även till nästa vår. Vi får väl se=)
Ja nu blev det en massa bilder här men så är d. Men vi hade en härlig dag tillsamman i Nås med god mat o efterrätt o ett trevligt umgänge=) D e alltid gött att vara hemma, fullt med kärlek o man kan vara sig själv helt o fullt, gött d!
För övrigt så var vi idag på besök till Emma o Alma en snabbis. Jag kände att jag för min egen del var tvungen att få träffa någon vän även om jag visste att Lilly skulle vara lite trött o grinig. Det kan kännas som att man bara jobbar hämtar Lilly, lägger lillan o går o lägger sig själv o så om o om igen som i ett ekorrhjul...drygt o tråkigt. Nästa gång jag ska börja jobba ska jag definitivt sattsa på 75% så att man hinner med både sina egna barn samt sina vänner.


La di do da hela dagen!

Jag säger bara vilken dag! Vaknar upp helt utvilad, det var min tur att ha sovmorgon vilket var grymt gott. Sen var det bara att klä på sig o göra i ordning sig för att åka på körövning. Den började vid elva tiden o höll på till cirka kvart över ett. Men gosse vad man sjöng under dessa  timmar!!! Man var helt slut när man kom hem därifrån men gosse vad grymt kul vi hade! Jag kan verkligen sakna kören sådana hör gånger, det är så kul att träffa alla o umgås o sjunga roliga låtar tillsammans. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad över hur bra låtarna fortfarande satt efter två års uppehåll, det gick som en dans=)
Sen var det hem o äta o  under den tiden hann jag även sy en mössa till Lilly, min första!


Tyvärr hann jag inte ta ett kort då Lilly hade den på sig men det kanske blir en annan gång. Den är som ni ser rosa men insidan är ett annat tyg. Har dock inte lyckats kommit på hur man gör en vändbar mössa dock hårt studerande av dagisbarnens mössor. Jag får studera lite mera=)
Ja, så kom mamma o pappa som var kvällens barnvakter o vi pyste tillbaka upp till kyrkan för den stora finalen, konserten=)
Vi övade lite till innför uppträdandet o gick sedan ut i ett sidorum för att låta folket komma in o sätta sig. O när de klappade in oss så var det fullsatt i kyrkan, SÅ grymt KUL! Det var människor där som jag aldrig sett förut samt gamla välbekanta ansikten. O så körde vi igång o det var magiskt! Alltså bara så kuuuul!
Allt gick så fort men jag måste ju berätta d också att jag nästan höll på att svimma ett tag. Jag är gravid men tror ni jag tänkte på d när jag hade så kul? Nä så jag glömde att äta lite inna konserten så mitt blodsocker skönk ganska drastiskt plus att jag inte sjungit så mycket på sååå länge så sammandragningarna var ett faktum. Men jag röjde på endå, d fanns inget annat, d var så kul!
Jag klarade av mitt solo o d är jag tacksam för, torr i munnen o sammandragningar men den satt sa de som lyssnade=)
Vi avslutade med för er som känner till den "holy holy holy" , oj, oj, oj, vad vi röjde alltså, helt sjukt! Men så kul!
Men sen var man ganska slut då Åke som ledde det hela bad om ett extra nummer vilken blev "min Gud tillhör äran" o den hade vi inte övat men den satt o var även den stark o grym o d blev stående ovationer efteråt=)
Men sen var det shut down för mig så jag mingelåt lite sen åkte jag hem till körslaget, godisskålen o soffan. Fint d!

Kram på er o sov gott!


Hej hopp!

Åh, jag känner mig faktiskt sådär riktigt pigg idag, en härlig känsla. Jag tror att det måste bero på det fina vårvädret. På nyheterna lovade de fint väder hela helgen så det hoppas jag på så man kan vara ute o mysa o få lite sol på sig. På lördag ska vi dock ägna oss åt körövning på förmiddagen då vi ska ha en konsert på eftermiddagen vid fem tiden. Vår församling firar tio år så då kom man på iden att våran kör skulle ha en reunion konstert, lite kul=) Så det blir ett antal gamla godingar som vi sjungit många gånger o på många ställen. Det ska bli kul att träffa alla igen, hoppas att det är många som kan komma just för detta tillfälle.
Men på söndag så hoppas jag att vi kanske kan ta en sväng till nås o kanske börja bygga på våran blivande gungställning som pappa o Anders var o köpte material till igår. Pappa go som han är bjöd oss på gungställningen så TACK för det säger jag å Lillys vägnar, vi får väl försöka att betala tillbaka på något annat vis, någon middag framöver kanske=) Men i alla fall, då hoppas jag att man kanske kan få sätta sig i deras sol hörn på gården o lapa lite sol så man får lite färg på sig. Är lite trött på att se grå o trist ut nu, nu vill jag bli brun. Men solarie är d inte att tänka på för mig när jag är gravid.
Slutar ganska bra idag typ vid fem även fast jag har stängning, helt ok. Så då hinner man med lite hemma också, kanske det blir lite gottis o en filmrulle till kvällen. Vi får se vad vi känner för gubben o jag, jag skulle dock vilja hinna med att kanske få upp ett par gardiner i lekrummet samt sy en mössa till Lilly, hon skulle behöva någon lite tunnare nu när det börjar bli varmt ute.
Kram på er!


Tråkigt besök på mvc mm.

Ja, igår var det ju fantastiskt väder så nog blev det en del utevistelse igår med.
Men först lite om mitt besök på mvc, när jag gick med Lilly så  såg jag fram emot varje mvc besök för det var så mysigt o kul. Barnmorskan jag hade då var helt fantastisk o hon tog sig verkligen tid med en o ja, var go helt enkelt. Man kände sig trygg o omhändertagen, hon förklarade allt hon gjorde o sa om man låg bra till med tryck o andra värden mm. Denna gång har jag fått en riktig surpuppa som inte är go för fem öre. Det känns som när man åker o besiktigar bilen, man kollar om allt e ok får ett papper o sen åker man hem o konversationen är minimal. Så kändes det igår, jag var ju för det första tvungen att ha med mig Lilly vilket gjorde det hela lite mera kompliserat än vanligt. Men mamma hade laddat med en burk russin, o vad sa tanten om de? Jo, hur blir dina tänder av det där böjde hon sig fram till Lilly o frågade... Skit i det tänkte jag, hellre en lugn Lilly än en som rusar omkring o tar på o är i alla dina grejer. Men det tänkte jag som sagt, sa det ju inte högt även om jag skulle ha velat det. Sen tog hon trycket på mig, mumlade några siffror o sa inget mera så jag fick själv fråga om det var okej. Alla har liksom inte koll på vilka siffror som är bra o inte, kan man inte som barnmorska haspla ur sig om man ligger bra till???
Sen skulle vi lyssna på hjärtljuden, maskinen strulade men till sist fick vi höra små underbara tickande hjärtljud o Lilly var så farsinerad av vad hon fick höra. Så jag sa till henne, är d lillasyster som låter där inne. Varpå tanten är snabb o svarar "eller lillebror". Nä d e lillasyster sa jag. "eller lillebror" sa hon igen, "hur vet du att det är en lillasystyster?" sa hon. Jag förklarade att vi hade tagit reda på det. Varpå hon förklarar att det är sååå osäkert o huuur kan du gå på något sådant mm. Än en gång tänkte jag, skit i det o måste du vara så sur. Om jag vill säga lillasyster så är väl det ändå min ensak o inte din tänkte jag men sa inget, bara höll god min o log. Det är ju inte så att jag inte vet att det bara är 96% säkerhet med att kolla ó vi blir inte besvikna om det blir en grabb, men just nu vill vi säga lillasyster.
Så ja, vi gick därifrån så snabbt vi fick o gick in på en annan avdelning o hälsade på faster Rut som jobbade. Hon jobbar på äldreboendet som har sina lokaler i samma hus. Det var mycket roligare för både Lilly o mej. Där bjöd en annan kvinna Lilly på vatten i glas samt sugrör o Lilly var helförtjust!
Sen åkte vi hem, fikade lite o sen ut igen fast denna gång i cykelkärran. Jag hade tänkt att vi skulle göra årets första grillning så vi behövde upp till affären o handla lite, också det än hit, Lilly älskar att vara med o handla. Sen slutade dagen med att vi grillade korv o hamburgare som vi satt ute i vårsolen o åt. Riktigt mysigt faktiskt!
Tyvärr blev det inga bilder men ni får använda fantasin=)
Så det var min dag...


Tack gode Gud för underbart vårväder!!!!

Ja, rubriken säger allt. Jag har inget vettigt mera att skriva egentligen. Var bara tvungen att skriva ut ett stort tack för fantastiskt väder o ett extra tack för att det är tredje dagen!!!
Så om det är några soffliggare som läser detta, HUR VÅGAR NI! Upp o ut med er!!!
Det blir nog ganska definitivt en tur med cykelkärran idag också.
Ha de!


Utedag i vackert väder!

Jag sa ju att ni var tvugna att var ute idag så jag kunde ju inte vara sämre själv. Så när jag hämtat Lilly hos dagmamman idag så var vi först o sa hej till ett par kompisar vi inte träffat på länge sen åkte vi hem åt lite mellis o sen gick vi ut. Jag tog fram cykelkärran o sen bar det iväg, inte jättelångt men vi gjorde en repa o det var så skönt! Både sessan o jag trivdes tror jag, hon satt o sjöng i kärran. Men det är ganska tungt att cykla med henne i kärran nu till skilnad från förra säsongen, så man får ganska bra lårträning skulle jag vilja påstå=)
Jag ska nog försöka införskaffa en sån där stol man sätter på själva cykeln just för sådana här tillfällen då man bara vill ta en kort liten tur. Kärran är kanon att ha om man ska lite längre o ha kanske lite matsäck med sig eller skötväskan mm.

Först mellis med skorpa o kaka samt apelsin



Sen ut i kärran för en tur i det underbara vårvädret.

Hon hade ingen hjälm men vi skulle få låna en av kusinerna så jag åkte förbi där för att kolla om de var hemma så jag kunde använda den direkt. Men de var o handlade men kom förbicyklandes med den en lite stund senare.

O när hon väl fått på sig hjälmen så fick jag inte ta av den så hon lekte med kusinerna en stund iklädd denna snygga huvudbonad=)
Visst är hon SÖT i den, men jag kanske är partisk i min bedömning=) 
Men idag var vi ut till kvällen innan vi gick in o gjorde mat. Sen var det bums i säng för Lilly o då var klockan närmare kvart i åtta. Så jag har i allafall utnyttjat det fina vårvädret vi fick idag, skulle inte vara helt fel med flera sådana dagar framöver, imorgon är inte för tidigt=)
Ha d så hörs vi!


Myshelg o Lekrum

Ja, då kommer det då allt som har hänt eller inte allt men mycket av det som hänt i helgen som gått=)
Ja, vad börjar vi med, vi kan väl börja med kärlekshelgen på hotellet=) Var inte oroliga, jag ska bara skriva om hotellet inget annat detaljerat. Nä men hotellet var det bästa jag bott på, inte att jag testat så jättemånga men ialla fall. Vi fick för en helt okej peng riktigt bra service, när vi checkade in strax efter tre så bjöd de på fika dvs. kaffe, te eller varm choklad samt tilltugg i loungen hela eftermiddagen fram till sex då de bjöd på lätt kvällsbuffé. Lätt kan ju diskuteras, det var sallad, potatissallad, pastasallad plus en hel del andra röror av olika slag. Sen var det potatisgratäng o kycklingklubbor samt bröd till detta o om man ville kunde man avsluta det hela med chokladpudding o grädde. Mums! Efter denna underbara "lätta" buffé (vi var dundermätta) så gick vi på bio o såg "farsan".

En helt ok film men lite för pinsam för min smak, jag klarade inte riktigt ut det hela men slutet av filmen var underbart! Så man ska nog se den faktiskt...jo det tror jag att man ska=)
Sen var det bara sängen som gällde, bion började nio så det var sent innan vi kom hem. Så vi var TOK trötta o somnade ganska bums. Vi gjorde ett försök till uppesittarkväll men det slutade med att vi somnade.
Jo, det glömde jag ju säga, i o med att vi hade valt ett sk kärlekspaket så fick vi skumpa på rummet när vi kom, alkoholfritt såklart=) Den var helt OK! Det var verkligen stämmning när de kom upp med en ishink med en flaska skumpa o två fina glas.

Ja, här är kittet fast öppnat o brukat så att säga=)


Här är vi precis innan vi ska gå på bion
Ja, sen var det ju morgon o vi såg fram emot att få sova länge, men inte, kroppen har någon slags konstig inbyggd klocka så jag vaknade vid sju o var faktiskt ganska pigg men jag skulle ju ha sovmorgon så jag tvingade mig själv att somna om o vaknade med huvudvärk någon timma senare, bittert! Men men dagen räddades snabbt av den underbara frukostbuffén som fanns. Jag kan inte skriva allt som fanns men låt mig bara säga att gick du hungrig därifrån så var d ditt eget fel! Det fanns varmrätter alltså typ bacon o ägg samt kallskuret, fil o yoghurt ja, nu rabblar jag ju upp men det fanns mycket=)
Jag åt då för både två o tre tror jag men det får man när man bor på hotell anser jag. Däremot såg jag en tjej i min ålder som tog en kopp te en smörgås o några fruktbitar, sen gick hon o hennes kille satt kvar o åt o tog om både en o två gånger=)
Men men, vi checkade ut vid elva tiden o sen for vi till borlänge o handlade lite sen längtade vi efter lillan så vi två tiden var vi i Nås hos mina föräldrar där Lilly spenderat natten o fick söndagsmiddagen serverad. STEK! inte illa det inte=)

LEKRUM
Ja, så var det lekrummet, inte helt klart som ni kommer att sen men ni kan få en känlsa för hur d kommer bli. Det ska upp tavlor o gardiner o lite mera golv ska in. Sen är det detta eviga listeri, jag ska måla lister samt garderober så jag har lite arbete framför mig. Men här är lite bilder...

Ja, inte de bästa bilderna men det är svårt att få med ett helt rum. Men jag tog på den mest iordning gjorda delen. Så där ser ni nyckelpigetältet lite bättre än på förra bilden. På den högra bilden är det en tavellist som jag satt upp o ställt böcker på. Jag fick iden på jobbet där vi har det så. Det är pedagogiskt bra för då ser barnen hur böckerna ser ut o blir mera intresserade av dem o vill läsa dem.
Ja, jag skriver inte mera om det.


Underbart!

Ja, jag har inte skrivit på ett par dagar o har inte så mycket vettigt att skriva just nu heller. Helgen var helt totalt fantastisk men jag tänkte skriva mera om det senare då jag kommer hem o kan lägga in bilder o så. Lika med barnrummet, igår så började jag att möblera lite, så lite bilder kommer att finnas på det senare. Men jag ska nog be min man köpa gardinfästen på biltema idag, han ska dit o jag tror att de har sådant där. De har ju nästan mera annat där än biltillbehör=)
Men åter till rubriken, nog för att jag uppskattar mitt jobb annars också men just sådana här dagar när solen lyser o det är varmt ute uppskattar jag det ännu mera. För det är ett av de få jobb där du får vara ute när det är som finast på dagen o bara sitta o mysa med barnen i sandlådan, bygga sandkakor o lapa sol. Helt underbart o fantastiskt är det!
Så jag säger bara det, har ni fint väder gå ut o njut nu när det äntligen har kommit! Våga inte sitta inne o se på tv eller något annat dyligt. Jag ska själv bege mig ut igen o lapa lite mera sol innan vi ska in o ha samling. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig så jag kan ta med mig Lilly ut i cykelvagnen på en cykeltur idag igen. Vi var ute igår o det var toppen, vi åkte till farmor o farfar o stannade o sa hej innan vi cyklade tillbaka hem. Dock var det lite speciellt på hemfärden, Lilly fick för sig att prova sin röststyrka o började skrika, högt o klart. Inte för att hon var sur eller så utan bara för att just höra hur det lät o hur testa hur mycket hon kunde ta i. Det var bara det att folk som var ute stirrade ju, men jag bara skrattade åt henne. Det var en kar som gick ut från sin gård för att titta vad det var som kom skrikandes på vägen, när han såg oss skrattade han mot mig o förstod väl hur situationen var. Han har egna små barn så han vet väl hur det kan vara=)
Ja, njut ute nu så hörs vi senare!


Stort o nytt betyder inte alltid bra

Seriöst! Man har i Uppsala byggt om ikea till ett väldigt stort ikea, riktigt stort! Man  skulle ju hoppas att de också förbättrat sitt sortiment från tidigare då det aldrig fanns det man ville ha. Men, nä då, jag undrar vad de har på alla dessa kvadratmeter med butiksyta? Mamma skulle som sagt köpa tre saker, TRE, åt mig men icke. Jag tror hon till sist kom hem med tavellisten men det var nog allt. Helt sjukt! Det var inte så att det var slut för att det var åtgång, nä, de hade inte dem sakerna. Ska man behöva åka till Stockholm eller Jönköping för att få tag på grejerna de visar på nätet eller katalogen? Det är pinsamt tycker jag. Låter jag upprörd så är det för att jag faktiskt på riktigt är det! Jag hoppas att Falun kan bjuda på ett bättre  utbud o att jag kanske kan hitta något trevligt barngardinstyg där. Jag vet att det finns en tygaffär där men det var säkert tre år sen jag var in dit sist. Den kanske inte ens finns kvar, ja ja jag får kolla o se. Hur som helst så ska det bli skönt att komma iväg.
Annars idag så har det varit helt ok, efter jobbet så åkte jag o simmade vilket var riktigt, riktigt skönt! Jag har tänkt att jag ska komma iväg en gång i veckan o simma, i alla fall i 9 veckor till. Jag hoppas att jag orkar det, att inte magen hindrar mig, men mvc påstår ju att man ska kunna simma länge o att det är bra för den gravida kroppen. Men jag kanske får ta det lite lugnare o inte simma så långt varje gång. Idag gjorde jag 30 vändor, alltså 750 meter sen började det sticka i magen så då fick jag ge upp. Hade tänkt mig en kilometer men jag måste väl lyssna till min gravida kropp o inse att jag inte kan ta i lika mycket som innan.  Det är lite jobbigt att behöva inse det faktiskt=) Men efter simmningen så satte jag mig i bastun o var alldeles själv, lyx! Det var helt underbart att bara sitta där i värmen o koppla av o känna stressen rinna ur en. Jag hoppas på mera sådant i helgen=)
Det kanske dröjer ett par dagar innan jag skriver nu, vi får se, det stod något om gratis uppkoppling på hotellet så kanske=) Men antagligen inte. Ha d gott det ska då jag försöka ha=)




Hektiskt!

Ja det kan man säga att det är just nu, vi håller på o organiserar upp lite på jobbet o det tar på krafterna=) Mest på det mentala planet måste jag säga. Man blir aldeles trött i huvudet! Men men nu e d rast o jag sitter här med ett glas av det finaste vatten man kan hitta, dala vatten om man så säger samt ett digistiv kex=) Det är faktiskt en höjdpunkt under dagen, att få sätta sig ner med ett glas vatten eller en kopp kaffe samt ett litet kex o bara andas ut o surfa runt lite på datorn. Man blir ganska avslappnad av det o man kan tänka på något annat för en stund.
Igår blev vi inbjudna till 30 års kalas den 24 april, helt sjukt, mina vänner börja bli 30! Det vill säga, jag är snart 30! Var jag undrar VART har åren tagit vägen? Nog för att jag själv måste säga att jag åstadkommit en del i livet o så på dessa år men endå...ja, man ska verkligen ta till vara på tiden man får här på jorden. Nu blev jag väldigt djup känner jag dags för lite ytlighet igen. Jo, kalas, vad ska man sätta på sig var en av de första tankarna som slog mig. Jag är gravid o det finns inte mycket där ute för en relativt billig peng som passar just till fest för en gravid kvinna. Visst kan man svänga förbi en mamabutik o hitta en fin festblåsa men då får man ju minst lägga ut 700kr också, inte riktigt vad jag tänkt för en blåsa jag kanske anv. två gånger...Tips är välkomna=)!
Jag ska ju till Falun i helgen så vi får väl se om jag snubblar på något fint där. Ska ut på presentshopping för övrigt, pappsen fyller år samt svärfar o så var det något mer också. Jag kommer på det när vi är där hoppas jag.
O sen måste jag ju säga att det inte blir någon uppsalaresa alls, brorsan min älskade bror,har inte alltid huvudet på skaft liksom mig själv=) Så han o frun bokade biljetter upp till umeå tror jag det var för att fira bröllopsdagen den helgen. Men men det blir flera tillfällen, vi siktar väl på slutet av maj, början på Juni istället. Så om ni läser detta, planera in oss nu=)
Ja, nu ska jag fortsätta surfa omkring på mina favoritbloggar samt shoppingsidor=) kram på er!


Onödigt inlägg

Jag sa ju att jag skulle skriva igen så jag lär väl göra det =) Men det är ett absolut onödigt inlägg. Men ja, vad ska jag skriva...jag fick ialla fall god man när jag kom hem, maken stod o stekte kyckling o så hade han skivad potatis i ugn med ost på i ugnen. Det blev kall sås till det o det var mycket gott. Kryddningen kanske ni undrar över, jo den var betydligt bättre, inte så salt, däremot hot men jag tror han hade menat det så. Men jag sa att han nog fick ta det lite lugnt på den fronten med om Lilly ska kunna äta ordentligt o inte få ont i magen. O han höll med mig, han hade bara inte tänkt så långt=)
Helgen närmar sig än en gång med stormsteg o jag ser verkligen fram emot denna. Jag vet inte om det var här eller på facebook som jag skrev att maken o jag skulle ut på gallej. Men det ska vi iaf. Vi har bokat hotell i Falun o ska där shoppa lite, gå på bio o så. Helt i min smak, jag hoppas att det blir lyckat o att vädret blir bättre.
Ja, annars har det inte hänt så mycket här hemma, golvet är nästan klart o imorgon kommer mamma hem från uppsala så då får jag lite grejer jag beställt från IKEA. Bland annat gardintyg, tavelhylla o en förvaringskorg. Så till veckan, eller om jag känner mig själv, på söndag kväll blir det nog pyssel i lekrummet=)
Vi hörs! 


Kaos i kodmallar!

Man kan ju bli helt knäpp på alla dessa kodmallar o tecken hit o dit. In skulle jag i förmiddags o bara ändra tema o färg på personlig text. Men vips så försvann både text o annan information. Helt galet, men nu har jag fått till det tror jag. Ni kanske tycker jag är knäpp som ändrar tema hela tiden men jag har inte riktigt hittat ett som jag riktigt gillar o göra ett egen tar alldeles för mycket tid o kunskap just nu. Kanske någon gång i framtiden=) Jag är nöjd att jag lyckats få in personlig text o vet hur man byter färg på den=)
Jag har precis slutat jobbet så jag ska ta mig hem till lillan o gubben o äta en bit mat. Vi får se vad han kokat ihop för något. På senaste tiden har det alltid blivit för salt av någon anledning o han blir så besviken...så jag hoppas att det är lite mildare denna gång o att han lärt sig att inte salta för mycket då man anv. både soja o buljongtärning samt grillkrydda, ja ni hör ju=)
Jag skriver säkert mera ikväll! Ha d!


Fin eftermiddag!

Det blev en riktigt fin eftermiddag både socialt o vädermässigt måste jag säga. När jag kom hem var det bara att börja plocka o städa tills gästerna skulle komma samt baka. Det blev hastbullar en plåt kryddmuffins som jag halvt brände, bittert! och en plåt med lätta havrekakor med en klick mörk choklad i. Gästerna som var Åke o Ulrika med barn var då som jag tolkade det nöjda med var jag åstadkommit=)
Innan jag hann hem från jobbet idag så svängde jag förbi Malungs bokhandel o köpte ett nyckelpigetält som jag sett att de haft i ett annonsblad. De reade ut det för 149 kr. det tyckte jag var en lagom summa för ett lektält. När jag var färdig med baket så började jag att sätta upp tältet men det gick inte så bra. Förklaringen hade mera satsat på att få med alla prickar på tältet snarare än att göra en bra förklaring till hur man skulle sätta upp själva tältet. Men Åke tog över o upp kom det=)

Här är det fantastiska tältet fast tunnelgången in ligger på sidan om som ni säkert ser, det var lite trångt att ha den på i hallen. Lekrummet är ju inte klart än så jag ställde det i hallen så länge men nu står det i tv rummet i väntan på att inta sin rätta plats. Tältet blev hur som haver en dundersucce, barnen ville knappt fika för det var så spännande att leka i tältet så det var kul=)
Det blir perfekt att ställa ut i sommar sen o leka i, det var väldigt bra ventilation i taket, det svarta ni ser är myggnät. Hemskt bra köp om jag får säga det själv=)
Efter fikat fick vi ju lov att gå ut o njuta av det fina vårvädret, o Lilly passade på att gräva o äta av den lilla snö som finns kvar på vår gård.

Ja, såhär såg vi ut idag=) Lilly har förästen på sig sin nya mössa som jag fyndade sist vi var inne i stan för bara 19 kr. Ett helt ok pris för en ny mössa tycker jag...Stövlarna införskaffades också då, röda treton med foder i. Hon älskar dem o jag med för nu slipper vi kalla fötter o våta strumpor. Nästa shoppingtur blir det dock att införskaffa ett par sneakers tror jag.
Hur som haver så har jag o familjen haft en riktigt bra dag o inte att förglömma, jag frågade Anders när Lilly vaknade i morse varpå jag får svaret kvart i åtta, kvart i åtta!!! Det har inte skett på typ två månader eller mer. Gött för honom. Jag hoppas att det inte var en engångsföreteelse.
Hörs!


bra natt!

Ett kort lite inlägg bara innan alvaret börjar. Men jag ska bara berätta att Lilly sovit hela natten utan att vakna en enda gång o det är underbart! Man känner sig så utvilad. Nu ska jag jobba o känner att det ska bli riktigt kul! jag slutar tidigt men när jag kommer hem står det bakning på programmet. Vi ska få fikagäster så jag ska göra hastbullar o muffins tänkte jag, hoppas det blir bra. Jag har som regel att inte ha fikabröd hemma för då går man  bara o småäter av det hela tiden, ialla fall jag=) Så jag ser oftast till att baka något till själva tillfället istället. O så blir det ju faktiskt nästan godare då när man får nybakat, inte sant=)
Vi hörs säkert mera under dagen!


Här är magen!

Ja, jag tänkte att  det kanske vore på sin plats att visa någon magbild såhär halva vägen in i graviditeten. Men jag tycker alltid att det är lika svårt att få till en bra bild men men jag har eller rättare sagt gubben har försökt att ta en bra bild åt mig. Lite svårt att ha kameran själv när man själv är objektet=) Men det blir en påklädd mage, jag är inte någon som är förtjust i att visa skinn=) Och speciellt inte en mage som gått igenom detta tidigare o redan har bristningar på den, inte det vackraste jag kan tänka mig att blotta på en bloggsida direkt=)

Jag kan dock stolt säga att jag är mindre än sist då jag gick med Lilly, betydligt smalare runt lår, rumpa o i ansiktet=) Hoppas på att kunna fortsätta på den vägen...Hoppas hoppas

Idag när jag kom hem från jobbet så hade Lilly fortfarande inte badat så jag satte henne i baljan bums o efter hon har badat är det lika viktigt varje gång att hon får på sig sin badrock. Den är röd med vita hjärtan på o är supersöt o en Lillyfavorit. Så jag var ju bara tvungen att ta några kort på henne med den på.
Njut=)

Fantastiskt eller hur?!  Lilla trollungen, jag hoppas att hon har en bra natt i natt. Natten som var, var ingen hit alls men jag har sett att det är två stora sidotänder som är på g igen så ja, vad ska man göra. Det ska bli så skönt när alla tänder kommit fram men jag antar att det då kommer något annat man stör sig på=)
Appropå magen o graviditeten igen då så har jag mina dusten med Lilly angående just magen. Hon har ju sett att mammas mage blivit stor o tycker att den är väldigt spännande. Vilket resuterar i att hon ska banka o sparka o klättra på den vilket inte är lika uppskattat av mig. Inte alls faktiskt, det gör liksom ONT! Men ett nej kan hon ju inte ta o det är svårt att förklara för henne att hon måste vara försiktig för att magen är känslig o så. Ju mer jag säger nej ju mera intresserad blir hon tror jag, så jag försöker sätta mig så hon inte kommer åt att klättra o köra in knäna i magen iaf.
Men men, nu ska maken lägga golv i lekrummet, får se hur långt de hinner ikväll, blir kanske färdigt imorgon förhoppningsvis. Ska bli så grymt kul! O i slutet av april åker vi till brorsan i Uppsala så då blir det en tur till ikea för lite textiler o barn grejer till rummet=)


Farbror o Lilly

Har idag målat klart lekrummet men bilder kommer senare, det är så stökigt o inte direkt iordning gjort så jag lägger in bilder på rummet vid att annat tillfälle. Det känns grymt skönt att vara klar iaf. Nu är det bara för maken att lägga in klickgolvet så är det mesta färdigt. Jag har i och för sig garderobsdörrarna kvar men de tar jag när jag får tid, någon kväll den här veckan. Jag ska måla dem invändigt o tapetsera dem utvändigt. De är tapetserade nu så jag fortsätter på den banan tänkte jag, har en rulle med vit tapet liggandes hemma så den får det bli.
Åter till rubriken, igår var farbror Micke hemma hos oss över lunch. Han har varit hemma i järna över påsken, han bor i Stockholm annars. Lilly har väl haft lite svårt för honom i och med att hon inte träffar honom så ofta. Hon har varit blyg o gott i cirkel runt honom för att komma dit hon ska osv. Men igår hände det något kul, jag tog fram hennes duplo som jag tyckte hon kunde leka med o hon tog några bitar o visade för Micke som snabbt hakade på o visade sitt engagemang för hennes duplo. Sen vips så satt hon i hans knä o lekte med bitarna o byggde torn, jättekul!

På Mickes begäran ska jag ursäkta honom för det långa håret, han är påväg till frissan=)
Men jag själv tycker inte att det gör något, jag tycker det blev en riktigt fin bild på sessan o farbror som bygger torn.
För övrigt idag så händer det inte så mycket, ganska tråkigt skulle jag vilja säga. Anders är på lägret o jag är hemma här helt ensam igen som jag har varit en del nu de senaste dagarna. Som tur är har både mamma o pappa samt svärföräldrarna funnits till hands tidvis på dagarna. Annars hade jag fått spunk! Men nu går jag bara o tittar på klockan o hoppas att den blir halv sex då maken sagt att han ska vara hemma igen.
Hade tänkt mig ut på en promenad i det vackra vårvädret men det får vi se om det blir någon, då jag tänkt mig ut visade det sig att Lilly hade feber men efter jag tempat henne bajsa hon o sen dess har hon piggnat på sig lite så det kan ju  ha varit magen som lurats. Så kanske att jag går nu istället, vi får se=)
Ha de gott ni som läser!


Målarverkstad

Idag blir det tyvärr inga bilder heller för jag har idag målat väggarna i rummet där den stora datorn är som jag har bilderna på. Ja, jag har alltså äntligen målat rummet som ska bli lekrum idag, o det blev verkligen skillnad! Det är sååå vitt, känns lite konstigt, men det blir nog bra, lite ovant bara. Jag måste såklart måla väggarna en gång till för just nu är det lite flammigt, tapeten sög åt sig lite olika men det är vanligt så jag är inte orolig. Men just nu ser jag mest fram emot att allt ska bli klart så jag får inreda o göra fint. Fint ja, vi får väl se hur länge det förblir fint när Lilly väl börjat leka därinne=)
Ja, jag har inte så mycket mer att skriva om just nu, dagen har haft sin gilla gång. Men imorgon kanske det kan bli lite bilder från målningen, tills dess ha de gott!!!


Påsk igen!

Ja, jag har inte skrivit på ett tag nu men här är jag igen. Det har varit så otroligt mycket på att jag helt enkelt inte har haft tid att skriva samt att jag håller på o målar om rummet som datorn står i så den är täckt mestadelen av dagen. Jovisst, målar om, ingen ro o vila nu i påsk. Men det har jag nog redan skrivit att jag skulle göra, det går enligt planerna i alla fall. Jag har inga bilder än men det kommer när jag är helt klar. Jag har vid det här laget målat runt fönster, dörren samt garderoberna. Det har gått från brunt till vitt och det känns så fräscht! Även väggarna ska bli vita imorgon, då ska jag få barnvakt utav farmor o farfar medan jag ska rolla. Igår var det mormor o morfar som var hos oss hela dagen o var ett riktigt stöd. Jag han o göra två strykningar samt få lita annat gjort, mamma underbar som hon är städade både kök, hall o vardagsrum åt mig. Helt fantastiskt!!!

När mormor o morfar kom hade de påskpåse med sig till Lilly, o i den var det ett set med kastruller, mått, vispar, kokhanske samt grytlapp. Gissa om det uppskattades! Så jag fick bjuda till o göra en lite spis åt henne utav en stor kartong vi hade liggandes. Men det är skönt med barn, de är inte så kräsna i den här åldern så hon blev jätteglad för den=) Men det ska väl komma en "riktig" spis när hon fyller år i oktober är det väl tänkt.

Sen fick vi besök av en påskkärring eller vad man nu ska säga. Det är killen som Anders jobbar med, han hade målat kort som vi fick o i gengäld fick han såklart lite godis=) Han var riktigt stilig=) Annars har vi klarat oss ganska bra från tiggande påskkärringar. Jag är väl inte så mycket för det där, det går väl an när det är någon man känner men när alla byggdens barn kommer som man aldrig sett kan det bli för mycket tycker jag.

Idag bar det av till farmor o farfar där vi fick påskmiddagen, helt uttsökt! O så här fin var lillstumpan då=) Här har hon hittat mammas väska o den är väldigt intressant. Jag skulle vilja påstå att alla väskor är väldigt intressanta just nu. Man kan ju säkert fynda något, måste hon tro=)

Det blev en påsktårta till sist o så här såg den ut. Vit marsepan med ett fågelbo som centerdekoration. Fågelboet är gjort av smält mörk choklad o krossade special K flingor. Innehållet är vanlig sockerkaksbotten med två fyllnignar, fyllning ett är hallonsylt blandad med vispad grädde, fyllning två är smält mörk choklad blandad med vispad grädde. Det blev faktiskt riktigt gott. det som kanske ser ut som en polkagrisstång runt tårtan är en rullad marsepan slinga som jag målat ränder på med vanlig röd karamellfärg.
Testa om du vill=)
Ja, hittills har vi haft en bra påsk, god mat och gott sällskap i dagarna två. Sen gjorde det inget att Lilly sov riktigt bra natten som var. Jag hoppas att denna natt blir lika bra.
Vi hörs!


Magen gör sig påmind

Har faktiskt inte riktigt greppat detta med att jag ska ha barn igen men nu mer o mer så blir jag påmind om det. Så länge magen bara var liten o inte gjorde så mycket väsen av sig så tänkte man ju inte på graviditeten. Men nu har det bara sagt poff o magen står rätt ut tycker jag själv (vet att den kommer bli betydligt mkt större), sen så rör sig lillan otroligt mycket där inne o det känns=) Jag måste dock säga att det är mysigare den här graviditeten vad gäller att känna bebisen, bara av den enkla anledningen att jag faktiskt känner den. När jag gick med Lilly så låg moderkakan i framvägg samt långt ner (jag var nära att få ett planerat snitt pga detta) men den här gången ligger den på baksidan så jag känner mycket mer samt mycket tidigare o det är kul. Jag kände att jag berövades den känslan förra gången då jag inte kände så mkt som en fjäderrörelse innan jag var i typ vecka 25-26. Nu är jag i vecka 19 o jag känner hur lillan sparkar o har sig där inne, helt fantastiskt är det!
Men tyvärr är det ju inte bara mysigt, som idag så är hon igång men jag tror hon sparkar på något eller vad det nu är som gör att jag har lite ont i magen o känner mig nästan illamående men det är väl smällen man får ta=)
Förövrigt så har jag fortfarande en bra o relativt smärtfri graviditet utan några komplikationer. Det som stör mig mest just nu är att jag inte lika lätt som sist orkar ta en långpromenad utan att det känns i fogarna, man är ju inte lika fast som sist, man har ju liksom tänjt ut fogarna o ligamenten en gång o det märks. Som jag sa till svägerskan när vi var ute o gick i tisdags, det känns som om man har två rumpor med en bred skarv emellan=) groteskt jag vet men det kan verkligen kännas så=) Ni som varit gravida två gånger kan säkert relatera till detta o förstå vad jag menar.
Förövrigt idag så är det helt lugnt, är på jobbet men det är bara två barn här, resten är mestadels sjuka men även några lediga. När jag slutar så ska jag in o handla lite så jag kan göra en smaskig påsktårta tänkte jag. Jag blev så sugen på att göra en tårta igår o tänkte att det var väl det minsta jag kan bidra med då jag varje år blir bjuden på påskmiddag antingen hos svärmor o svärfar eller hos mamma o pappa o iblan båda två. I år ska vi faktiskt vara tillsammans allihop, det ska bli kul. Men iaf, så tänkte jag stå för efterrätten men det vet de inte än, kanske ska säga det?!
Ha de gott!
image15


RSS 2.0