Björnparken i Orsa...

Idag började dagen med snabb frukost o inpackning i bilen för att så snart som möjligt åka o hämta svärfar/farfar som skulle åka med oss till Orsa björnpark. Vi skulle dit med Svägerskan o svågern vilka i sin tur tog farmor med sig i sin bil. Det var farmor som stod för hela kalaset vilket bara är att bocka o tacka för.
Jag ska vara ärlig o säga att jag inte riktigt visste om jag skulle följa med eller inte. Det gjorde ont i magen på mig redan när vi satt oss i bilen men jag chansade. O det var väl tur för trots det dåliga vädret så fick vi se flera björnar o en magnifik tiger!
Men jag kan säga att jag under tiden blev riktigt trött o slut, det gick i stort sett uppför HELA tiden så jag fick stanna ibland o hänga med huvudet mellan benen för att få lite blod o syresättning=)
Så såhär i efterhand kanske jag inte rekomenderar att gå där höggravid (slutet av v 36)...
Jag kommer faktiskt att lägga in bilder i efterhand (sitter hos mamma o pappa o skriver) för när jag startade min kamera idag så fungerade den, tack gode Gud för det!
Nu sitter jag som sagt hos mina föräldrar för d var nästa stopp för dagen=) Här ska vi snart få intaga kvällsmat i form av något grillat vilket jag ser fram emot riktigt mycket! Min kusin från Uppsala är här med sin kärlek som jag inte träffat förut så jag ska väl granska lite vad jag tycker=) nä då...han såg helt ok, o maken tyckte att hans axelparti sa allt, att han är en stabil karl=)

Ja, som sagt jag längtade bara att få skriva lite men jag skriver mera senare o lägger in lite bilder...tills dess kram o ännu en gång tack för era kommentarer.
O jag måste ju tillägga att Lilly skötte sig exemplariskt på björnparken o somnade gott på vägen hem i bilen=)


Tack!

Tack för era kommentarer! Inte för att jag tycker d e kul att andra har problem men det känns bra att inte vara ensam på något vis=)
Igår kom maken hem, inte en dag för tidigt!!! Inte vet jag om Lilly saknat sin pappa så o att det är därför hon varit så knepig för nu när vi vaknade så är hon sig själv igen. O ungen var så snäll så hör o häpna (för häpna gjorde då vi när vi såg väckarklockan) ungen började inte skrika på oss att hon ville upp förens klockan var 09.20...det har ju inte skett sen, nä d har inte skett tror jag...Men har man inte sovit middag på två dagar så har man kanske lite sömn att ta igen.
Igår höll ungen verkligen på att gå mig på nerverna så på eftermiddagen kom svärföräldrarna förbi, såg antagligen hur trött jag var o tog med sig Lilly hem ett tag så jag fick vila upp mig...såååååå skönt!
Man får bara tacka att man har ett sådant stöd runt omkring sig=)
Nu ska vi till kusinerna o hälsa på lite, hoppas att snuft blir trött o vill sova middag idag...hoppas hoppas hoppas!!!
Kram på er!


Trotsig unge o kamera i poolen...

Oj var ska jag börja med att beskriva denna dag??? Jag börjar med natten tror jag, inte mycket sömn man fick inatt då lilla bestämde sig för att vakna cirka fem gånger. Hon hade tappat bort nappen, ville inte sova, sjöng, skrek mm. Maken är borta i Uppsala så jag är som kanske skrivit tidigare själv med snufsan. Vi två tiden tog jag in henne till mig för att se om hon kunde sova då men då låg hon bara o petade på mig o satte sig upp hela tiden så in med henne till sängen igen. Men vi sextiden försökte jag samma igen, tog in henne till mig o då somnade hon faktiskt o sov i dryga en o en halv timme.
Idag skulle jag som jag skrivit byta min nya mobil mot en annan så jag åkte dit efter att vi varit i lekparken med några vänner. Där beställde jag en annan sort som jag känner mig mkt tillfreds med o som jag har fått knappa lite på så jag vet hur den känns. O ja, den har knappar, ingen toutch här inte=)
Sen var vi till svägerskan som tagit hand om lilly o fikade sen åkte jag hem med tjejen för att sova middag men icke. Inte en sekund!!!! Man kan ju bli tokig för mindre...jag hade ingen ork o inget tålamod kvar i kroppen så dagen har inte varit så jättekul...det hjälpte inte att Lilly i smyg tog min kamera o doppade den i badpoolen=( så inga bilder på ett tag med andra ord...suck!!!
Men nu har jag precis lagt henne o jag hoppas till Gud att hon ska somna samt sova HELA natten o länge!!!
Nu väntar jag på att svägerskan ska komma så ska vi ha lite filmkväll, får se vad det blir för rulle.
kram o kommentera gärna om ni läser!


Värdelöst mobilköp!!!

Idag glad i hågen åkte jag till vår telebutik för att äntligen införskaffa mig en ny mobil. Jag visste på ett ungefär vad jag ville ha, det skulle vara en samsung pekskärms mobil. Lika bra att skaffa något som inte är ute direkt då jag köper mobilen tänkte jag för jag är en sådan som sliter ut mobilen tills batteriet inte vill eller orkar mer=)
Jag kom hem med en riktigt ny modell cool o android typ (vad nu d innebär egentligen, har fått d förklarat flera gånger men,men). När jag väl startar upp mobilen inser jag att inget är på svenska, men jag lyckas läsa mig till så pass att jag kunde få allt som står i/på mobilen på svenska. Men när jag skulle börja skriva ett meddelande så var d bara engelska som gällde eller portugisiska, nederländska, tyska eller franska. Jag fick spunk på mobilen o ringde samsung support för hjälp. Där fick jag svaret att jag var tvungen att ladda hem svensk ordbok samt svenskt tangentbord. Detta gjorde jag men tror ni d fungerade eller??? Nej, telefonen ville inte veta av mina hemladdningar o fortsatte att ha engelsk ordbok...suck... men inte bara d! Pekskärmen för tangentbordet var ju totalt värdelöst...man ska ha så små fingrar som min tvååriga dotter har! Vem har d???
Nä jag var så totalt missnöjd med denna telefon o ville bara gråta, så jag ringde butiken o frågade om jag fick lämna tillbaka den o byta. Detta fick jag så imorgon lämnar jag snufflan hos faster o för att sedan gå på riktig mobiljakt o jag hoppas komma hem med något vettigt denna gång. Inte en samsung spica i allla fall. Snygg var den o många kula andra funktioner men totalt värdelös pekskärm!


gulprickig barntop färdig!

Då har jag hunnit o haft lite syhörna igen då, det är verkligen så kul att sy när man väl kommer igång o hittar roliga tyger o mönster. Tyvärr har jag inte hittat ett mönster till någon top men jag hade ett linnemönster så jag tog d o gjorde ett eget armmönster som passade till. För att vara första tröjan med arm är jag nöjd men visst kan d bli mycket bättre=) Det kan d väl alltid säg...
Jag måste få tag på tidningen ottobre, det är bara så!=)

Tyget är från jofotex, helt underbart!

Som vanligt är d inte lätt att få gullgrodan att ställa upp som modell...


Renovering
Nu kan jag säga att tre utav fem dörrar är på plats på övervåningen, de är jättefina o jag är supernöjd. Jag tar kort på dem när fodret är på plats, ser bättre ut då=)
Just innan jag satt mig för att skriva detta inlägg så var jag uppe o målade toalett taket vitt, här en bild på d=)


På väggarna ska det så småningom bli väv som ska målas vit. På golvet ska vi ha plastmatta som ser ut som mörkt stavgolv.


Fårcafé o trehjuling mm...

Idag var d min tur att gå upp med Lilly så vi passade på att ha lite mys i soffan framför morgon bompa. Det var så gosigt o man önskar man hade flera sådana tillfällen då tufflan är sådär lugn o go. Efter en stund kom Anders ner så jag gick för att göra frukost, när jag skulle hämta tufflis så fann jag henne såhär...


Vad ska man säga, helt underbar!

Fårcafét
Efter att Lilly sovit idag så hade vi bestämt träff med våra vänner Emma o Daniel samt deras barn på fårcafet som ligger ca 2 km bort från oss. Så vi var hurtiga o tog cykeln dit, men jag insåg sen att det nog var den sista gången jag cyklar...fick lite ont i magen efteråt. Lite synd för det är bra motion o jag älskar att cykla, lillan me.
Mysigt hade vi för att inte tala om barnen, fast mysigt kanske inte är ordet att beskriva deras vistelse där. De var helvilda men hade d sååå kul tillsammans där bland hönor, får o katter mm.



Här hänger Alma o Lilly över fårstängslet o kikar på dem.

Trehjuling
När vi väl var klara hos fåren så var det bara hem o byta färdmedel till bil då vi var bjudna till min föräldrar i Nås på middag. Min lillebror är där nu över helgen. Det blev god mat o trevligt sällskap o Lilly roade sig med mormor o morfar som vanligt=) När vi började vara påväg hem så kom mina föräldrar på att det kunde vara roligt för tufflis att få sin trehjuling nu, det är egentligen hennes tvåårspresent. Men oktober känns långt borta än o det kunde ju va kul för henne att prova cykeln lite nu när d e lite sommar kvar=) Så fram med den o vi kom inte iväg på ett tag men kul hade hon med den...


Här har vi hittat mammas mobil som vi låtsas kunna manövrera o göra precis som mamma.
Hon såg så frän ut där hon låg o låtsas skrev samt pratade i telefonen.

Den är lite stor än men de gör inget, hon älskar den endå=)
Så nu vet jag vad vi ska börja förmiddagen med imorgon...karlarna ska sätta upp dörrkarmar o tufflis o jag ska cykla=)


Ännu en fullspäckad dag...

Ännu en fullspäckad dag har det varit idag men dock roligt på sitt sätt. Jag fick sovmorgon i morse o d e alltid lika gott. Sen efter frukost gjorde vi lite nytta på övervåningen, jag städade av golvet i Lillys rum samt torkade hennes fönster till ingen nytta kändes d som. Det är så gamla fönster att d knappt märks att man gjort dem rena trots att vattnet blev helt svart...när jag var klar där tok maken vid o satte upp mörkläggningsgardinen. Jag själv åkte till en tjej som är nyutexaminerad frissör (Therese lillasyster) o fick mitt hår slingat igen. Så nu är jag faktiskt ganska ljus måste jag säga...måste bara införskaffa ett bra silverschampo så inte håret ser gult ut=)
Efter jag var klar där drog vi en repa till insjön o införskaffade dörrhandtag till våra nya dörrar på övervåningen samt lite annat smått o gott som behövdes till renoveringen. Jag å min sida kunde inte låta bli att fynda fyra dukar/löpare på fabriksbutiken. Dem skulla sammanlagt ha kostat mig fyrahundra men jag fick dem för tvåhundra, alltså halva priset=) Det kändes riktigt bra!
Men, jag måste lägga till ett men...jag hade under hela tiden vi var där superont i magen o likaså på vägen hem. Jag sa så till maken att såhär ont hade jag inte ens när vi åkte in till BB med Lilly varpå han blev lite nervös=) Men det gick över när jag kom hem o fick vila lite o äta lite mat. Så ingen bebis än inte, nog för att jag vill ha tidigt men riktigt än får hon inte komma ut=)
Ikväll har vi dock bara gjort nyttiga saker, skruvat o målat o piffat o så. Jag sa så till maken att vi hade ju faktist fredagsmys igårkväll då våra goda vänner från Jönköping var hos oss.
Vi spelade ett helt sjukt men kul spel (helt hysteriskt är dess namn) samt smaskade snask, pratade o rundade av med kvällsfika. En hel lyckad kväll måste jag säga, en sån där kväll man bara mår sådär extra bra efter o känner sig helt nöjd=)
Så ikväll fick vi som sagt allt göra lite nytta o ta (som jag sa) torsdagskväll ikväll istället=)
Här lite fina bilder på Lilly bara sådär...


I goda vänners lag

Hej igen! Nu har jag fått lite tid framför datorn igen...Igår blev det en riktigt fullspäckad dag med många besök av olika slag=) Vi började med sovmorgon sedan vid lunchtid var vi bjudna till våra goda vänner Christoffer o Jeanett o deras son Leo på mat. Där bjöds d på nybakta korvbröd med grillad korv, riktigt gott o lyxigt=)

Värdarna var inte jättesugna att ställa upp på bild så jag lägger in en ankomstbild på maken o sessan.

Efter gott sällskap o god mat så åkte vi hemåt för att möta upp våra gäster Micke o Mira. Vi hade halvt bestämt att vi skulle kolla in sagostigen vid snöån vilket vi också gjorde. Vi blev väl inte så värst imponerade utav den samt att det var massor med bitsugna mygg o myror längs hela vägen. Men vi gick lite kring snöåbruk sen vilket var mkt mera trivsamt o vackert!


Efter detta besök åkte vi tillbaka till oss och intog lite lätt kvällsfika....
För inte långt därefter skulle vi till ett par andra goda vänner Emma o Daniel. Dit skulle också Christoffer o Jeanett sluta upp för att tillsammans inta en god måltid o bara ha d gott tillsammans vilket jag måste säga att vi hade. Det är synd att tiden går så fort när man har roligt...vi var väl där till elva då samvetet började göra sig påmint om att vi skulle avlösa våra barnvakter där hemma=)

Idag
Idag så har det också gott iett kan man säga. Vi var till kämpudden vid tio på föräldrabarn träff en stund. Det var hyffsat kul, som tur var kom emma o jeanette dit med sina respektive plus barn annars vet jag inte hur roligt det skulle ha varit då vi utgjorde den större delen av sällskapet...
Lite tråkigt att inte fler ansluter då man anordnar sådana träffar, men,men...Efter det var jag på tygaffären o införskaffade nytt tyg till våran sänggavel så nu är den omklädd o passar in med resten av sovrummet. Jag var även förbi färghandeln o hämtade tapeterna till Lillys sovrum o köpte klister. Jag passade även på att boka tid med mattläggaren så han kommer i slutet av nästa vecka o lägger in ny matta i toan där uppe.
Efter det var d hem o äta sen var vi på fika hos kusinerna o sen blev det tapetsering så denna dag har bara gott i full fart framåt. Men också denna dag riktigt trevlig på sitt sätt=)
Vi hörs!!!


Ny mössa färdig!

Jag blev tipsad om ett nytt mönster/sätt att sy mössor på så jag var ju självklart tvungen att prova. Blev nöjd men vet lite finjustering blir det allt till nästa mössa, men så är det när man provar något nytt=)
Jag var iväg till stan igår med mamma en liten tur men vi var båda helt slut efter ett par timmar där.
Jag hittade inte så jättemycket till sovrummet dock, det var rätt utplockat o en del inredningsbutiker som jag tänkt gå i var nedlagda o ersatta med tråkiga dyra märkesklädesbutiker istället=(
Men vad jag ska komma fram till är att jag köpte textilfärg i en tub som man skriver med vilken jag också självklart testade på mössan. Det blir en uppstående känsla då texten eller motivet reser sig. Lite fränt=)

Hon fick agera modell tidigt, jag kunde inte vänta så vid frukosten åkte mössan på o den satt som en smäck=)
Det är nog första mössan jag gjort som faktiskt inte var för stor för henne. Man börjar lära sig som sagt hur tygerna fungerar o hur mycket stretch det är i dem=)

För övrigt så hittade jag inte så mycket igår som sagt, jag köpte varsitt vitt bäddlakansett till maken o mig på rea. Annars blev det textilfärgen, ett par stämplar o en present till svägerskan typ...
Ser fram emot bättre shopping i Ullared fram i oktober, jag hoppas att den blir av. Vad jag menar är att jag hoppas vi får en bebis som klarar av de=)
Kram!


Nya sovrummet invigs...

I natt har maken o jag invigt det nya sovrummet. Vi blev klara med tapetseringen igår så vi ställde in våran säng o resten av möblerna. Jag som vanligt, kunde ju inte låta bli att piffa lite så det skulle bli mysigt=)
Men jag hade inte allt hemma så idag får jag införskaffa resten dvs. om min mor när jag snart ska ringa henne är sugen på en tripp till stan=)

Vi saknar fortfarande våran sänggavel, jag hoppas på att kunna klä om den idag men vi får se. Fondtapeten kan vara svår att se men det är ett grå/svart rosmönster på den. Helt underbar! Sänglamporna är i den stilen att antingen så gillar men dem eller så tycker man att de är helt fel=) Jag är den typen som gillar att bryta det romantiska med det morderna, min maken är betydligt mera skeptisk, men han får vänja sig=)
Vaggan som är med på bilden ska inte stå där sen den ska ner men just nu hade vi inte plats någon stans för den...
Underbar sömn!
Ja, det fick vi. Vi sov helt ljuvligt, det var som jag föreställt mig, man känner sig utvilad på ett helt annat sätt. Lilly sov fortfarande nere men vi hade barnvakten på så vi hörde henne när hon vaknade vilket hon gjorde två gånger men sen sov hon längre än mig. Jag gick upp halv nio o lisskulla sov till tio i nio sen väckte jag både henne o pappa för frukosten var klar o jag tyckte att dagen skulle börja=)
Imorgon börjar nog tapetseringen av lillans rum...fullt upp hela tiden men idag tar vi dock en vilodag, behövligt!
Ha d gott!


Randig barntunika färdig!

Nu har jag provat något nytt igen, en tunika/klänning med en linnetopp o en påsydd kjoldel. Kjolen börjar lite längre ner på rumpan sådär som en del tunkor/klänningar är.
Jag blev riktigt nöjd även denna gång, kan låta övermodigt men nu börjar det bli riktigt kul att sy då man fått in lite teknik o kunskap om hur material o sömmar fungerar. Samt vilka smidiga tillbehör som finns för att underlätta vissa saker som tex tryck knappar. Jag har införskaffat ett instrument som hjälper till att få dit tryck knapparna riktigt snyggt. Gött, för då slipper man sy dit dem för hand vilket är riktigt drygt kan jag tycka=)

Som vanligt är det inte lätt att få lillsessan att vara modell men jag gjorde ett försök, här är gullgrodan=)

Vi får se vad nästa syprojekt blir för något...kram!


Feberfri!!!!

Underbart, underbart! Lillstumpan vaknade i morse o verkade riktigt på G så jag tog tempen o hon hade ingen. Alltså hon låg på 37 som man ska, JIPPI!!! så nu är det bara att ta d lugnt en dag till o inte träffa allt för många som doktorn sa sen hoppas jag på att allt blir som vanligt igen. Förutom såklart att hon inta får sola sig då, när man äter pencelin så kan man få hudförändringar om man är i direkt solsken för mkt. Så jag får vara duktig på att använda vårat parasoll=)
Men vilken lättnad att febern är borta, det känns riktigt bra!
Idag blir det väl fortsättning på tapetseringen annars vet jag inte är riktigt sugen på att sy också men vi får se vad tiden räcker till. Jag vill ialla fall försöka lapa lite sol o bränna lite medan solen visar sig=) Anders får väl sitta i skuggan med lillan här hemma, tror inte han har något emot d. Han är ingen som gillar att pressa=)
Vi hörs!

Våran lilla sköning!


Sjukt barn...

Jag kanske berättade att Lilly inte mådde så bra igår, när vi tempade henne hade hon 38.8 i feber med alvedon i kroppen. Jag tyckte så synd om henne, hon har aldrig haft så hög feber o jag har aldrig känt henne så varm o het. Man nästan brände sig på henne, lilltufflan. Idag på morgonen hade tempen sjunkit lite men hon var så konstig efter att hon sovit lite på förmiddagen. Hon var helt otröstlig o bara grät o grät så jag ringde sjukvårdsupplysningen o fick en tid på sjukstugan. Så medan pappa o jag tapetserade vårat nya sovrum åkte maken iväg med lillan till doktorn. Där visade det sig att hon hade öroninfektion som möjligtvis gått ner i halsen. Så hon fick pencilin( vet inte hur d stavas) som hon ska ta nu i tio dagar....suck! Tycker så synd om henne, hon har varit så mycket sjuk nu hela våren så jag tycker att hon fått sin beskärda del av sjukdom...Hoppas att all infektion försvinner nu så hon får vara frisk LÄNGE!
Annars så har vi som jag skrev tapetserat men vi är inte klara än, blir det i helgen hoppas vi. Sen är det bara tapeter i lillans rum kvar som jag beställde idag. Sen kan vi äntligen flytta upp o jag får äntligen sova riktigt i våran riktiga säng...jag tok längtar verkligen!!!!!
Ikväll har jag inte orkat med så mycket, är trött men framförallt så är bebben i magen helt vild! Den är inte stilla en sekund känns det som o man tror att den försöker ta sig ut åt alla håll o kanter av magen så det spänner något otroligt! Det känns vissa gånger då den pressar sig utåt som att skinnet ska spricka, ingen skön känsla=(
Men men, snart är det över, sista tiden brukar gå riktigt fort o jag hoppas på d för nu börjar jag bli trött på magen faktistkt...
Hörs!


Sol, blåst o bad o så bad igen...

Idag började vi som familj med att åka till MVC för att kolla hur bebisen mår o det var inget fel på den inte=)
Hjärtljuden var ljuva att höra som vanligt o Lilly var farsinerad över vad som försegick med mamma.
När vi kom därifrån var jag i stort sett in o hämtade min packade badväska för jag o en väninna hade betämt oss för att sola o bada barnfritt ett par timmar. Så jag plockade upp henne o vi begav oss till playa del närsjön=)
Men gosse vad det blåste o molnigt var d också...suck...men vi fick dock lite sol på oss tror jag men gott sällskap var det tyckte jag. Det är sällan man får eller kan ta sig tiden o bara prata o snacka om allt mellan himmel o jord utan att bli störd. Så även om badvädret inte var opptimalt hade jag det grymt trevligt!
Innan vi lämnade nås var vi inne i en lite mysig butik som heter present o där fyndade jag en ljuslykta till mitt rosa blockljus, helt underbar! Jag unnade mig även två armband=)



Sen bar det av mot järna o nästa badställe, glatjärn...vi hörde var våra gubbar var o d visade sig att min gubbe tillsammans med många flera vänner var vid just glatjärn så vi bestämde oss för att hämta upp Mira o Micke o joina dem där.
Men solen försvann o det blev allt molningare o Lilly bara satt o darrade o var varm så jag doppade mig, åt en glass o sen åkte vi hem=( Men det var kul att träffa alla vänner som man inte sett på ett par veckor pga att vi alla varit på semester på olika ställen.
Lilly ligger nu o vilar för tredje gången idag, hon fick alvedon när vi kom hem o jag tror hon fått feber. Jag hoppas bara att det är solfeber o ingen förkylning som satt sig. Jag ska snart väcka henne så hon får lite kvällsmat i sig innan hon får lägga sig för natten. Som sagt jag hoppas hon är pigg tills imorgon så vi kan hitta på något kul att göra på dagen om vädret tillåter=)
kram!


Vad gör man???

Idag skulle våran bil in på service i Ludvika så maken tog med sig lillbrorsan o åkte dit tidigt. Så det var bara lilltjejen o jag idag, det var ett tag sen sist. Vad skulle vi hitta på, jag ringde en vän som har två tjejer o undrade om hon ville ha besök, ja var svaret så jag tog cykeln o trampade dit med stumpan. Där fick hon leka av sig lite innan hon skulle hem o sova lunch. Men sen då, vad skulle vi göra hela resten av dagen??? Jag skickade lite sms o ringde lite men alla verkade upptagna med något. Ett tag där kände jag mig lite nere o missmodig men jag kom ganska snabbt på iden att ta med mig Lilly till ett fårcafé som inte ligger långt härifrån. Så upp på cykeln igen efter att hon sovit klart o dit. Hon älskade det, hon sprang fram till fåren o ropade bäää, bäää... Sen satte vi oss och fikade o hönsen gick runt omkring oss. Jag kan säga att det mesta av Lillys bulle hamnade i hönsens magar mer än hennes egen. Hon tyckte d var superkul att bryta små bitar av bullen o kasta till hönan som stod o pickade precis vid vår stol. Sen sprang hon ut efter hönsen på gården, gungade lite o sprang lite till. Det var inte lätt att få henne därifrån, när jag skulle sätta henne på cykeln igen så skrek hon bara o var arg. Men väl iväg så blev hon tysst. Väl hemma igen så ville lillan bada så på med baddräkten o i med henne i poolen. Jag kunde då själv sätta mig lite o läsa boken som jag börjat på men inser kommer ta en lång tid att komma igenom då man bara kommer en sida eller två i taget=) för någon annan pockar på uppmärksamheten. Vi hade det riktigt mysigt ute på tomten vid poolen måste jag säga=)
Sen kom maken äntligen hem vi typ halv sex o vi åt lite mat.
Efter att vi lagt stumpan så gick jag upp o slet tapet samt spacklade nästan hela rummet för nu SKA det bli tapetsering till helgen!!!!


Hemkommen till dalarna igen...

Nu är vi hemkomna från en helt fantastisk semester nere i östergötland. Det finns så mycket att berätta men jag ska försöka välja gobitarna o hålla mig ganska kort=)

Tisdag
Tisdagen blev i stort en resdag för oss, det tog lite längre tid att köra med husvagn än vad vi kanske tänkt oss. Vi hade tänkt hinna med kolmården på nervägen då men insåg snabbt att det inte  skulle ske så istället för att åka till ekön direkt som vi tänkt ringde jag pappa för att be honom googla upp en camping strax utanför kolmården som vi kunde stå på över natten. Det blev sörsjöns camping o den var supermysig o vi fick trevliga hjälpsamma grannar som hade lite mera campingerfarenhet än oss=)



Onsdag
På onsdagen vaknade vi tidigt o gick efter frukost ner till badplatsen på campingen o tog oss ett dopp allihopa. Det var såååå skönt i vattnet, man ville nästan hellre vara i vattnet än ovanför så skönt var d. När vi badat gick vi upp o fixade lite lunch o sen fick Lilly sova innan vi skulle fortsätta till dagens höjdpunkt som var kolmårdens djurpark.
Anders kunde inte begripa att jag var så stressad över att komma dit i god tid så vi skulle hinna med att gå runt o se allt. Han hävdade att Lilly ändå bara skulle orka vara där en liten stund innan hon skulle bli trött.
Väl där o inne på området vänder sig maken till mig o fäller kommentaren "okej, det här är lite större än vad jag föreställde mig". Jag var ju tvungen att fråga vad det var han hade föreställt sig o svaret var något i stil med att han tänkt sig en rundvandring där man fick se olika djur i bur...=)
Så när vi gått ett tag insåg han att det tar sin stund att gå igenom allt=)

I bamses värld fick barnen träffa Bamse o lille skutt! Lilly var lite blyg men tyckte det var spännande o pratade om det efteråt. Med oss därifrån köpte jag en t-shirt med bamse, skalman, lilleskutt o vem mer...tror d var vargen på=)

Vi hade förmånen att få se de nya björnungarna inne i björnparken när vi gick förbi där. Gosse vilka stora djur det är, ingen jag skulle vilja stöta på i skogen precis.


Här är vi på barnens bondgård där man fick gå in o klappa getter o små grisar bland andra. Lilly var inte d minsta rädd utan sprang in o började klappa allihopa, den här geten fick sig ett par örondragningar av lillstumpan=)


Här har vi en ganska slak o varm snöleopard som försöker svalka sig i skuggan.


Här är som ni nog ser också den en slak o varm tiger, detta djur är min mans favorit så här stod vi en stund o bara tittade o tittade...

o tittade=)


Här är vi i apparken där vi såg lite olika sorters apor. På bild en chimpans o strax intill fanns gorillan också den riktigt stor. Jag filmde lite med kameran men jag vet inte hur jag får in klippet så om jag får reda på d snart kanske jag lägger in den filmen sen. Där ser man många flera apor samt får sig ett gott skratt=)

Här är d djuret som jag blev mest imponerad av...jag har väl vetat att noshörningar är stora men inte sååå stora! Vilka gigantiska djur det är alltså, helt otroligt! Sen var d en fin vy att se en mamma dia sitt barn...
Innan vi kom hit så var vi på en delfinshow som också den var imponerande.

Vi så så mycket djur men jag kan inte o  orkar faktiskt inte lägga upp alla bilder men här kommer två samlingsbilder men jag har knappt någon aning om vad alla djur heter. Jag kunde  d just då men har tyvärr redan glömt d=)



Torsdag
På torsdagen så vaknade vi upp på Eköns camping dit vi tagit oss på onsdag kväll. Vi tog oss ganska snabbt ner till klipporna för att känna på havstemperaturen vilken inte var så varm men härligt svalkande i den stekande värmen. Där satt vi ett tag o myste mest lillan o jag för Anders var rädd att bli mera förskyld.

Jag bjuder på denna gravid bild=) Men att sitta vid havet o titta ut över vattnet o höra skvallpandet av vågor från båtar som kör förbi är helt underbart! Jag är uppvuxen vid denna plats, här badade jag mycket som barn o tonåring så det här stället har en speciell plats i mitt hjärta.
Under dagen dök mina föräldrar upp med min mormor. Mamma o pappa hade kört ner från Nås på onsdagskvällen så d var kul att träffas allihopa. Vi åkte till en lite mera barnvänlig badplats sen grillade vi på eftermiddagen o hade det riktigt mysigt o trevligt

Förtältet satte grabbarna upp efter denna fikastund=)
Senare på eftermiddagen/kvällen tog vi en promenad längs klipporna, helt underbart!!!

Morfar lärde Lilly att känna om stenar var lena eller inte=)


Fredag
på fredagen så åkte vi till fyrudden som är det stället där många båtar kommer in, hamnen om man så vill. Där gick vi o tittade lite på maffiga båtar o sedan var det glassdags. Vi införskafade oss varsin bananasplit som vi delade på hela familjen. O jag kan säga att Lilly åt minst lika mycket som någon av mig eller maken=)


Sen åkte vi o badade på det andra stället igen innan lilly skulle sova. Under tiden hon sov plockade vi ner förtältet o gjorde oss resklara för att dra vidare till Grenholm, ett ställe strax norväst om Linköping vid sjön Roxen. Där bor min kära kusin Therese o hennes man Mattias. När vi kom dit åt vi lite sedan vad d dags för sängen.
Lördag
På fredagskvällen satt vi o funderade på vad vi skulle göra denna dag o vi kom snart fram till att ett besök på Cloetta chokladfabrik inte skulle sitta fel. Anders har aldrig varit där o jag var sist där för säkert 15 år sedan så d det var dags. Väl där bunkrade vi upp med billig kexchoklad, snusmumrikar, skumsockerbitar, mariannekulor med mera...gott gott!!
Efter det tyckte vi att glass inte skulle sitta helt fel så vi åkte till något ställe vi götakanal, såg en slussning vilket är ganska kul att se sen införskaffade vi oss en varsin stor glass. Mums!!

Här står vi vid slussningen...

På eftermiddagen var det dags att ge sig av till något annat ställe, vi visste inte riktigt vart. Vi visste bara att vi ville komma nära köpcentret marieberg som vi skulle inta på söndagen o förhoppningsvis fynda lite på. Vi körde på o hamnade till sist på en parkering till en hembyggdsgård där vi ställde upp vagnen. Vi insåg snart att det var ett bröllop eller liknande stor fest på g där med liveband som spelade o spelade o spelade. Klockan ett på natten tror jag att de gav upp o packade ihop=) Så vi somnade till livemusik denna kväll=)

Söndag
När vi vaknade på söndagen så packade vi ihop oss direkt efter frukost o skumpade vidare mot köpcentret samt IKEA. Vi har där en halvtimme efter öppning så vi var ganska själva på stället vilket var riktigt gött! Vi gjorde IKEA först o sedan gallerian. Jag fyndade en hel del kläder till lilla stumpan o lyckades även få min man att ekipera sig lite=) Jag själv gjorde väl dagens kanonfynd. Har inte tagit bilder på det men det kan jag lägga in senare. Jag köpte ett par solbrillor för 60 kr. På Only fyndade jag två scarfar samt ett par jeansleggins för det kombinerade priset av 125kr. En scarf skulle ha kostat 160 kr men var nedsatta till 25 kr o jeansen fick jag för 75 spänn. Inte helt fel, sådana är så sköna att ha när man just fått barn=)
Sen var det bara hemfärd som gällde, för vi ville båda hinna hem till halv nio, maken till fotbollsfinalen o jag till stolthet o fördom. Maken fick åka till svågern för att se matchen o svägerskan kom över till mig o såg filmen=)
Ett bra avslut på en helt lyckad semester=)


Husvagnssemester nästa...

Imorgon bär det då av på semester, husvagnssemester närmare bestämt=). Vi har fått låna husvagnen av mina svärföräldrar som nyss köpt en. Det ska bli riktigt kul o spännande, vi får se hur allt kommer att fungera med Lilly o så. Man får väl vara beredd på att hon inte somnar så fort första natten o att allt är spännade o så.
Vi ska bege oss ner till mina gamla hemtrakter närmare bestämt östgötakusten, gryts skärgård. Jag är stor del av mitt liv uppväxt runt o i Valdermarsvik o Eköns camping i gryts skärgård ligger inte långt därifrån. Det är alltså där som vi kommer att ställa upp vagnen o sedan därifrån göra dagsturer till olika ställen. Ett bokat ställe på nervägen är kolmårdens djurpark, jag hoppas att Lilly kommer att tycka den är rolig...men vi får se det är en chansning=) Sen ska vi givetvis hälsa på min mormor o ännu ett bokat besök på hemresan är min kusin o hennes man som bor utanför Linköping. Men däremellan får vi se vad det blir, mycket hav blir det i alla fall o det ska bli underbart. Så på nervägen ska vi införskaffa en flytväst åt lilltösen, så jag slipper ha hjärtat i halsgropen hela tiden då hon springer omkring bland klippor, bryggor o båtar=)
Jag kommer just av denna anledning då inte vara så aktiv på min blogg kan jag tänka, så ni får ha det så skönt så hörs vi efter semestern=)
kram!


Barnlinne o shorts i safaristil=)

Ja, då var jag äntligen färdig med mitt set med linne o shorts till Lilly. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Shortsen gjorde jag igår så dem har hon haft på sig idag o ville inte ta av sig dem när hon skulle lägga sig=)


Linnet blev jag nyss klar med o är riktigt nöjd med det också. Man lär sig från sina misstag så denna gången har jag anv. köptas kantband o resultatet blev markant bättre=), här nedan är bild på hela kittet...


Som ni kanske ser så har jag alltså en röd framsida o en mönstrad baksida på linnet, fick idén av en kompis=) Tack för det, du vet vem du e=)
Nu hoppas jag bara på att solen återvänder imorgon så hon kan ha kläderna. Annars får d väl bli till semestern...
Ja, tänk att det kan vara så kul att sy o framförallt när man fått hem fina roliga tyger. Då fullkomligt flödar inspirationen=)
Vi hörs!


sorry!!!

Så fel det kan bli när man skriver inlägg in på småtimmarna. Jag har ändrat i inlägget om Almas kalas. Hon fyllde ju två och inte tre...ledsen Emma=)
Idag blev vi hemma från lägret på grund av spöregn, kände inte direkt för att åka ut dit då o gå i regnkläder en hel dag. Men vi längtar båda som tokar efter maken/pappa nu!
Jag tror att han kan vara hemma till typ fyra så då är det bara att bita ihop två timmar till. Jag ska väl gå o försöka få ihop något till lunch först...
Jag blev klar med shortsen igår o gillar dem skarpt, har inte tid att lägga in bild just nu men det kommer. Ha de tills dess o tack för alla kommentarer jag fått på mina tidigare inlägg=)


Ja, då var symaskinen igång igen...

Många inlägg på raken här men så blir d  när man inte haft tid till datorn.
När jag kommit hem från lägret så har jag mest sysselsatt Lilly o mig fram till läggning sen har jag sytt!
Jag fick äntligen mina tyger som jag beställde förra veckan o jag kunde ju inte låta bli att börja sy direkt.
Mitt första alster, en tunika, höll jag på med inpå småtimmarna, med avbrott av min kära svägerska o en kopp te=)

Jag är kär i detta tyg o Lilly gjorde sig väldigt bra i det=)

Kvällen efter fick jag en idé till en klänning så jag satte mig med ett annat underbart tyg o sydde. O jag blev riktigt nöjd över resutatet. Denna kreation ska lillan ha på sig imorgon då det är avslutning på lägret=)

Även detta ett underbart tyg!!!
Ikväll efter jag nu avslutat detta inlägg så ska jag sätta mig vid min maskin igen o ännu ett annat tyg o sy ett par ballongshorts till sessan. Denna gång är temat safari mönster....vi får se hur de blir=) o ni får se dem så småningom på bloggen=)
Kram på er!


Tvåårs kalas!!!

På torsdagen åkte jag o Lilly hem en sväng från lägret för då vankades d tvåårskalas för Alma.
Det märktes att Lilly saknat att vara med andra barn i hennes ålder för hon lös upp o var jätteglad. Så jag har faktiskt inte så mycket ångest över mitt beslut att ha henne hos dagmamma lite under tiden då jag är mammaledig. Hon älskar att vara med andra barn så det är nog skönt för henne att inte konstant vara med mig, en lite parentes bara...
I alla fall, på kalaset var vi ju som sagt inte ensamma, Leo, Hampus o Nathalie var också där med sina föräldrar. Här lite bilder på barnen som leker...

Längst till vänster är då Alma, självaste födelsedagsbarnet. Hon fick en badring, en pocketbok o såpbubblor av Lilly.


Här tror jag alla barn är med utom Hampus o minstingen Ellen...de hade alla kul i sandlådan=)


Nä jag har inte fått barn i tokförtid=) Jag sitter här med just Ellen, Almas lillasyster som är lite drygt en månad gammal, sååå söt o liten.

Maten
Ja, jag måste säga att kalaset föll mig helt i smaken, de bjöd på grillad korv...grillad korv, vilken bra ide när man har kalas på eftermiddagen! Sen fick vi paj med glass o div. andra godbitar...men just korven diggade jag skarpt=)



Rutålägret 2010

Hej ni som läser min blogg, jag har inte skrivit på ett tag nu för jag är på läger för d mesta=)
Vi har ett barn o ungdomsläger i en by lite längre bort som kallas för rutålägret o har hållts snart i 60 år nu. Min man är med för 21 året, först var han själv deltagare sen gick han över till att bli ledare. I år hade vi bestämt oss för att vara där hela familjen o bo i husvagn. Lägret började i tisdags men jag gjorde min sista arbetsdag i onsdags så efter jobbet hämtade jag Lilly hos farmor o sen packade jag bilen full o åkte ut till lägret. Allt gick jättebra fram tills vi skulle lägga Lilly i husvagnen som för d första inte alls är fräsch eller direkt fin. Den luktade mögel eller något liknande plus att det var fruktansvärt varm där inne. Men vi var opptimistiska o bäddade in henne o satte på barnvakten men efter några timmars försök gav jag upp med gråten i full gång. Det hör till saken att jag vaknat fyra den morgonen o hade öppning på jobbet så jag var själv helt slut o orkade ingenting. Så med gråten fullt utblommad o en trött Lilly packade vi in allt i bilen igen o åkte hem o la oss utan maken som var kvar. Lilly somnade på stört!
Så nu har vi sovit hemma o åkt ut dit efter frukost, sedan har vi varit där till ca halv tre då vi åkt hem igen. En ganska lagom dag för Lilly då hon är helt slut när vi kommer hem...Vi har varje dag varit uppe o badat,ja, även jag som har blivit en stor badkruka annars. Men vad gör man när Lilly ska ut på djupt vatten, då lär man följa med=)


Men nu är lägret snart till enda, sista dagen är imorgon sen får jag hem min käre make även på kvällstid. Det ska bli en fröjd, för jag kan säga att mitt tålamod börjar tryta. Lilly sköter sig så bra på dagarna att hon är helt trotsig när hon väl kommer hem o ska göra precis tvärt emot det jag säger. Eller göra allt hon vet att hon inte får, det är som att det kliar i kroppen efter att få göra något fel. Själv känner jag mig supertråkig som bara säger nej o ajaj när man kommer hem.

Men snart ska även vi på semester, det bär av på tisdag o hur det går får jag skriva om senare...


RSS 2.0