Mina älsklingar

Tänkte här bara slänga in lite fina bilder på mina älsklingar.

Är dem inte vackra så säg? Lilly i sin nya tunika som hon fått av morbror Jacob o moster Sara.
Vi har här precis kommit hem från ett besök på cafet där vi fikade choklad tårta med grädde. Fast Lilly var mest intresserad av sin apelsinfestis=)

Här är vi som jag i d tidigare inlägget skrev hos mamma o pappa, eller som vi säger här hemma, hos mormor o morfar. Mormor o morfar tog o badade Lilly medan jag höll på o sy o passade då på o filma henne lite med kamaran. Det är just denna lilla filmsnutt som d håller på att titta på. Lilly älskar att se sig själv på bild eller film på kameran, precis som så många andra små=)


Syhörna!

Nu äntligen har jag blivit klar med mina första syprojekt men d krävdes att jag fick åka hem till mamma o pappa för att få lite barnvakt åt Lilly. Det är som sagt min första projekt så ni får ha överseende men jag är själv riktikt nöjd=) Det blev en tunika och ett par mjukisbyxor i samma tyg fast med olika färg på muddarna.

Det är inte lätt att få den där damen att stå stilla o "posa" för en bra bild. Men ni får en idé om hur den ser ut. Den är randig i färgerna rosa, ljusrosa, lila, mörklila o limegrön, därav mudden i den färgen.


Som sagt, svår att få en bra bild...men det är alltså samma tyg som tunikan men med rosa muddar. I midjan är det en längre mudd som man kan vika ner. Det har varit riktigt kul att sy även om d gått på tok lite o jag har fått sprätta o göra om. Jag måste även tacka min mor som även hon sprättat åt mig idag då jag sytt med fel söm o så, TACK!
Men d här är absolut inte sista gången, nu har jag fått blodad tand för syandet så nu vill jag bara hitta en butik med bra tyger i så att jag kan sy mera.


tuff förnatt!!!

Oh, i går kväll trodde jag aldrig att jag skulle få sova i natt. Lilly har så fruktansvärt ont i munnen på grund av att hon håller på att få stora tuggtänder. Hon vaknade elle hon somnade väl aldrig men hon skrek ungefär var femte minut. Man han precis in o lägga sig själv, efter man varit inne hos henne, så skrek hon igen. Alvedonet hjälpte inte mycket d inte. Då är man ganska maktlös. O jag skulle upp klockan kvart i fem, o Anders var borta på träning. Ja, det var minst sagt drygt! Men sen till sist så somna hon efter att jag hunnit ge henne den andra dosen alvedon. Då kunde jag gott somna in o drömma gott.
Nu sitter jag här på jobbet o har d både hektiskt o lugnt, vi har få barn men många vikarier så man har mycket ansvar för att saker o ting händer o blir gjorda. Men d går bra. Hela den här veckan har varit ganska hektisk på d viset så d ska bli väldigt skönt att sluta tidigt idag o komma hem till familjen o ha fredagsmys.
Kram på er!


Ny look!

Jag har länge gått o tänkt på att jag vill göra något nytt med håret men har velat fram o tillbaka om vad. Men sen kom jag på det, o då var d bara det där med frissan, att skaffa sig en tid. O ja, tiden gick innan jag kom mig för att ringa o boka just en tid. Men idag så kom jag till skott o ringde upp min frissör för att se om hon hade någon tid ganska snart framöver. För d e så med mig att när jag väl kommit på vad jag vill göra med håret så vill jag att det ska ske på momangen. O vet ni, hon hade en tid idag, IDAG! Kunde d bli mera perfekt? Jag tog tiden, ringde mamma som kunde komma o vara barnvakt o iväg till frissan for jag efter jobbet. O detta blev resultatet.

Lite oskärpa på bilden, jag vet men dock en bild=) Kan ni förstå att d var läskigt att sitta där i stolen när hon klippte av första tåten på nästan tio centimeter...Men jag blev riktigt nöjd o känner mig riktigt fräsch, känns helt rätt helt enkelt=) Men jag ser att min lilla lugg inte ligger sådär jättefint men, men det kommer säkert flera bilder.
Vi hörs!


Lite nytt!!

Nu har jag kunnat börja bruka min kamera igen som för en tid varit lite strul med. Så nu har jag kunnat ta lite bilder igen o viss ska jag dela med mig till er=)

Här är lillan o pappa under den nästan mysigaste stunden på dagen, kvällsvällingen. Det är så gosigt som ni kan se. Vi har en rutin som jag nästan tror hon skapade själv, när hon fick flaskan gick hon o satte sig i TV soffan, drog på sig sin fina filt gjord av morbror o moster, o sen på med bompa. Sen dess har vi behållt d så, eller rättare sagt hon har fortsatt med denna rutin=)


Här hjälper lillstumpan till med städningen hemma, hon är jätteduktig o jätte intresserad=) När damsugaren kommer fram är d samma sak, hon ska minsann hjälpa till o dra skaftet över golvet. D bådar gott för framtiden eller??? kanske inte, men d e kul.


LLLLaaaampa, det är just det ordet som kom från hennes mun just då bilden togs. Hon är så söt när hon ska säga lampa, för tungan, som ni ser, åker verkligen ut när l:et ska tas. Man kan säga att hon verkligen smakar på ordet=)


Mys!

Nu har jag jobbat stänging i två dagar vilket betyder att jag lämnar lilly lite senare hos dagmamman. Det har varit så mysigt! Man har fått sova ut sen har man väckt Lilly o hon har varit på strålande humör när hon då vaknat o slängt sig om halsen o man har fått en stor kram. Så mysigt alltså! Sen har vi gått ner o gjort oss iordning o sen har vi ätit gröt till frukost. Det är faktiskt nästan d enda som Lilly vill ha o äter så tidigt på dagen, men d e ju nyttigt o bra o då får ju jag i mig en bra frukost också. Så d e allt bra med barn som gör att man själv lär sig äta bra saker=) Men i alla fall, efter frukost så har vi satt på tv en lite stund inna d varit dags att klä på sig för att åka o då har Tufflan också bara varit sådär mysig o go o suttit i knät o myst. Helt enkelt två helt underbara morgonar (säger man så?). Jag får ju inte glömma att berätta att mjölken tog slut igår så jag bävade för den här morgonen att vi inte skulle kunna äta gröt o behöva tragla i Lilly något annat. Men så kom jag ner i morse o på bordet ligger en lapp från min älskling där d står att han var förbi macken igår o köpte mjölk så det stod en liter i kylskåpet. Ibland är han bara sådär extra fantastisk, han räddade morgonen=)
Step up'en som jag gick på igår gick superbra! Det var nog vad min kropp behövde efter allt stillasittande på kursen. Huvudverken försvann o jag kände mig riktigt stark o tog i för glatta livet. Helt underbart att känna så när man tränar. Sen sov jag riktigt gott i natt o Lilly hade också en hyfsat bra natt i natt. Hon vaknade inte lika mycket som natten innan. Hon är lite förkyld så hon har krånglat lite på nätterna.


Vilken dag!

Oj, oj, oj vilken dag det har varit! Den börjar med att jag under natten, morgonen hör hur d smäller utanför vårat sovrum men d kan d göra när d är såhär kallt som d är ute. Men när jag senare skulle skjutsa Lilly till dagmamman så kom grannen utspringande på vägen o hejdade mig i bilen. Han informerade mig om att vårat garagetak såg ut att bara lite böjt och att han skulle önska att vi inte gick in inna vi skottat bort snön som ligger på. Han var mycket orolig för att taket skulle kunna ge vika om vi inte gör något åt saken. Där fick jag mitt svar angående allt knakande jag hört, d var alltså garagetaket som ligger precis utanför vårat sovrum. Snäll granne måste jag säga!
Sen kom man till jobbet i all hast o började med ett utvecklingssamtal, vilket gick bra men d kändes lite stressat att ha d sådär d första man gjorde på morgonen. Sen i o jobba ett par timmar för att sedan dra till hotellet på kurs i tre timmar utan förtäring, jag blev typ hungrig! Min mage satt o kurrade så till sist fick jag lov att ta upp den lilla proviant jag tagit med mig hemifrån, russin o jordnötter i en liten burk. Ja, de andra tittade på mig men vad skulle jag göra, d andra alternativet var att spy för att jag var hungrig o illamående.
Sen tillbaka till jobbet för att lösa av vikarien, städa hela avdelningen från leksaker o kuddar. Skicka hem d sista barnen, städa lite mera o sen sätta sig o skriva ihop en redogörelse för vad som sagts under samtalet som jag hade imorse. O nu sitter jag här o skriver, men om fem minuter ska jag vara på väg hem till min familj o äta lite sen vidare på step up klockan åtta. Pusst!!!


Seriöst!

Jag har inte varit in på min blogg o skrivit lika mycket som tidigare. Har inte haft tid. Men jag var inne o tittade på kommentarer o såg att någon rättat mitt inlägg om fredagsmys. Jag blev inte sårad eller så men seriöst, hur  orkar man? Har man inget bättre att göra? Men för att förklara mig så är d oftast så att jag är på jobbet o skriver o då måste d gå fort för att jag ska hinna med. Så jag tar mig inte tiden att korrektur läsa. Sen använder jag vissa förkortningar för att d ska gå snabbt att skriva. Men jag tror att d flesta vet vad jag menar. Men, ja, då vet ni=) Men om ni inte har något bättre för er med er tid så känn er fria att rätta d jag skrivit=) Det ger mig bara ett gott skratt o jag inser vilket berikat o kul liv jag har som inte har tid eller lust att rätta andras inlägg.
kram!


Snö, snö och åter snö

Varför, det är väl d enda man kan säga, varför? Först tyckte jag d var kul när d såg ut som att vi skulle få en riktig vinter men sen när temperaturen sjönk så man inte kunde va ute o njuta av snön var d ju bara helt kasst. Sen när temperaturen väl steg lite ja, då komd bara mer snö o supertrist väder. Och nu efter ca fyra månader med detta väder med snö o kalla vill jag faktiskt bara ha VÅR!!!! Jag tror jag får sykbryt eller nått annars. Man orkar ju ingenting tycker jag när man kommer hem från jobber o allt bara är grått, trist o kallt...Nu är jag väldigt negativ jag vet men hallå, vem är inte det efter den här vintern som aldrig vill släppa sitt grepp o ta slut. Det bara kommer mer o mer o mer o så lite mera snö, eller nä inte lite mera snö för när d väl ska till o snöa här uppe så måste vintern slå på stort o bjuda på 4 deci snö på en gång. Kul att köra till o hem från jobbet då? NEJ!
Jag längtar till trekvarts byxor, linne, lätt kofta o flippflopp skor! Men som d ser ut lär d dröja. Var är den varma effekten av växthuseffekten? Jag tycker d mera liknar som om vi är påväg mot nästa istid jag.
Ja, ja, nog ordat om d. Igår var jag o hälsade på Therese o helt barnfri var jag, så skönt. Äntligen kunde man sitta o prata ostört och bara njuta. Mamma Marina (som för övrigt är Lillys dagmamma) slog på stort o bjöd på semla, smask!! Den var inte att leka med, ingen torr bulle där inte som man kunde döda någon med om man skulle kasstat den på någon=) Jag ser fram emot att åka o hälsa på dem i Jönköping om två veckor. Då slår nog jag o Therese på stort o tar bilen till ullared o shoppar loss=) Ska bara övertala gubben lite till, men d ska nog gå vägen. Han blev faktiskt ganska imponerad av ullared när vi var där i sommras o storhandlade. Man tjänar faktiskt en hel del på att åka dit om man ska handla till d små.
Kram så hörs vi!


Så kul!

Igår så träffades vi som sagt hos Emma o fikade, massa mammor o deras barn. Det bled riktigt lyckat tycker ialla fall jag, d var så kul att träffa alla. Extra kul var d att träffa dem barn som man tycker nyss var nyfödda men nu blivit några månader. Det går verkligen så fort för d små liven att växa o blir mer o mer medvetna, helt sjukt faktiskt men endå så kul. Vi kom dit o d var ett härligt kaos med mammor och barn överallt, ungarna sprang o lekte o vi mammor försökte få en syl i vädret=) Som sagt underbart! Jag har verkligen saknat den gemenskapen. Vi blev bjudna på kaffe och chokladglass, d satt fint i magen, ja, d lilla jag fick i magen. Lilly fick sig en egen sked o med den lyckades hon sleva i sig nästan allt själv. Men kaffet, d fick jag behålla för mig själv=)
Igår kväll hade jag bjudit in pappsen på lite kvällsfika då han är alldeles själv för mamma är i uppsala o jobbar igen. Jag bakade scones kvällen till ära o till dem serverades te, ost o apelsinmarmelad. Inte helt fel, jag tror d blev lyckat=)


Illamående nu???

Alltså jag tror inte jag fungerar som normen vad gäller graviditetens olika stadier. Min graviditet nu är helt olik min första men d är väl inget nytt under solen att d kan vara så. Men en sak är då sig lik, jag mår strålande då andra går o spyr o mår illa de tre första månaderna men sen när de är över då börjar jag må illa. Jag spyr inte men jag bara mår allmänt blä. D e så tråkigt!! O d finns inget att göra åt saken, äta fungerar inte o inte vila eller att dricka något. Har ni fler tips, snälla ge dem till mig.
Mina begär har dock ej förändrats, de är fortfarande oliver o gröna äpplen, just ja de är slut då måste jag handla idag=). Så min vikt är ganska oförändrad vilket är superskönt. Jag har bara gått upp ett och ett halvt kilo till skilnad från sist då jag hade gått upp ca fem kg. Så d bådar gott för att jag inte ska gå upp lika mycket som sisst, dvs 20 kg. D var inte kul att kämpa ner d kilona d kan jag lova.
Måste jobba nu, vi hörs!


Helt ensam!

Usch fy o blä för att vara helt ensam i ett stort hus. Igår slutade jag sent så jag kom hem vid ungefär kvart över sju. Jag körde in på gården o huset är helt nedsläkt, man kommer in o allt är tyst o mörkt...Nä, ensamheten är inge kul alls. Anders sov kvar i Borlänge på en kursgård inatt, de brukar göra så en gång per termin. O i och med att jag slutade sent fick svärmor o svärfar hämta Lilly hos dagmamman. Sen började jag ju tidigt idag så jag kunde inte ta henne till dagmamman idag för hon öppnar en halvtimme senare än vad jag behövde åka så d blev bara så att Lilly fick sova över. Jätte snällt av dem att ta henne på så kort varsel men så ensamt att inte ens ha henne att komma hem till.
Man är van att komma hem till ljus o fart o fläkt o en Lilly som slänger sig runt halsen, men inte igår=(
Så ni kan förstå att jag längtar tills klockan blir kvart i ett då jag får lämna jobbet för att hämta min juvel på dagis o sen ska vi till min kompis Emma o fika tillsammans med massa andra kompismammor o deras barn. Det ska bli riktigt kul! Jag har sett fram emot det länge. Det kändes som evigheter sen man gjorde något sådant. 
Jag får ta tag i det igen när jag får nästa lilla knodd som kommer i slutet av augusti. 
Vi hörs! 


Måndag igen

Ja, då har helgen gått o allt gick bra. På fredagen kom brorsan o sara sent då d blev inte mycket tid att träffas. På lördagen drog grabbarna tidigt rallyt o vi tjejer tog d lungt  o åt frukost sen skulle vi åka till nås. Men bilen ville inte starta på grund av att min käre make hade glömt sätta i motorvärmaren o d var 27 minusgrader ute, kallt! Men vi satte i mv'n en timme sen åkte vi till mamma i nås, där var vi sedan hela dagen o blev uppassade. Helt underbart!!! Hon hade gjort bullar så vi började med att fika igen ( vi tog en fika medan vi väntade på att bilen skulle starta) sen när grabbarna kom så bjöd hon på en kycklinggryta/gratäng med ris till, SÅ GOTT!! Sen som att inte d räckte så fick vi marängsviss (eller hur d stavas) till efterrätt, mums! Men sen var man typ stoppad=)
På söndagen vaknade jag av att jag fick frukost på sängen av min underbare make o lillstumpa. På dagen träffade jag Therese med barn o lite senare så fick vi fika hos svägerskan o familjen. Hon hade fått bakmani o gjort två olika tårtor som smakade fantastiskt!
Sen till kvällen bjöd Anders mig på mat, d var en perfekt dag!
O idag är d måndag igen, jag hade kort dag på jobbet o sen utvecklingssamtal, men d var en bra arbetsdag. Nyss kom jag hem från mitt step up pass så jag ska fika lite kvällsmat sen ska  jag lägga mig.
Vi hörs!


Äntligen dags för fredagsmys!!!!

Åh, de e fredag, så grymt skönt!!! Jag längtar tills jag får åka hem o bara mysa med familj o vänner. Jag jobbar stängning idag men d blev så bra så barnen som är kvar sist går hem redan vid fyra, lyx! Sen har d väl inte undgått någon att d e alla hjärtans dag i helgen och i o med d så får jag som annars har godisförbud göra ett litet upphåll o äta lite. Så gissa var jag ska direkt efter jobbet, just d, till godishuset o köpa mig lite snask. Ska försöka hitta något till guben också såklart.
I helgen kommer som jag tidigare skrivit min bror o fru samt min kompis från jönköping, på måndag dyker även Malin o lillan upp också d från jönköping. Så d blir kul! Min bror är ju mest här uppe för rallyts skull men men jag ska försöka träffa honom en lite sväng. Sara (hans fru) o jag kan dock hänga hela lördagen o ja, inte vet jag hitta på något kul. Jag skulle tippa på att vi åker till mamma i nås där även min morbror o moster med familj hälsar på. Alla ska som sagt på rally förutom kvinnfolket=) Vi har bättre saker att göra som att fika o tjoga om livet o passa barn o så=) Håller ni inte med?
I alla fall, först ska d bli fredags mys med godis o semlor som jag faktiskt gjort själ, själva buller också faktiskt. Jag fick ett ryck i onsdags o åkte till affären o handlade mjölk, margarin o jäst till en deg o så var jag igång. D e faktiskt ganska rogivande o baka.
Vi hörs!


Vad var d jag sa?

Ja, som sagt igår var d mildgrader o snöade o idag är d 17-20 grader kallt o man vill inte vistas ute allt för länge. Men strålande sol e d. Ja, ja, jag ska inte bara klaga jag lovar. Jag hade möte igår på jobbet efter d att jag jobbat o kom hem kvart i nio så d var bara att stupa i säng sen skulle jag upp o öppna idag kl. halv sju. För er som just börjat läsa min blogg så jobbar jag en timmes bilfärd bort. O nu tycker ni eller tror ni att jag ska klaga igen men d ska jag faktiskt inte. När jag vaknade imorse så fann jag mig faktiskt helt utvilad o riktigt sådär belåten. Jag hade bett Gud att Lilly skulle sova hela natten (hon har varit lite kronglig) o att jag skulle få känna mig helt utvilad när jag vaknade. Vilket bönesvar va?! Det kändes helt super ialla fall. Sen är vetskapen om att jag snart slutar inte heller helt fel. D e hemskt gött att sluta tidigt minst en dag i veckan då man känner att man orkar o har tid att göra något kul efter jobbet med lill tjejen.
Ja, då har snart en till arbetsvecka gått...d e helt sjukt vad veckorna flyger förbi. Det känns lite som att d bara är måndagar o fredagar, men d e helt ok=)
Jag har mycket att se fram emot framöver så d gör inget om tiden springer iväg lite. D jobbiga är ju bara att den fortfarande går lika fort när man kommit fram till d roliga man ska göra, o vips e det kula förbi...men men. Jag får väl hitta på något annat att se fram emot då=)
D roliga jag talar om som ska hända är först att brorsan m fru kommer till helgen så gör även en av mina bästa kompisar från Jönköping. O d bästa med att hon kommer är att hon också stannar en HEL vecka! Så kul! Fika, fika, fika säger jag bara=) Sen inte nog med d, om ca tre veckor åker vi som familj ner till Jönköping o hälsar på dem som familj i deras nya hus. O d ska bli riktigt kul o spännande o se hur d har d.
Ja, d var d=)


Nu får d vara nog med snöoväder!!!

Jag börjar bli allmänt trött på all den här snön nu. Vad ska man med så mycket snö till när d sen blir så kallt att men ändå inte kan gå ut o njuta i pulka eller skidbacken av den. Det värsta är ju när man ska sitta o köra i all denna snö som inte hinns med att få bort från vägarna. I morse vad d två olyckor på väg till jobbet, det var en timmerbil som stod o blev omlastad på vägen, som tur var i mötane körfält så jag tog mig förbi o hann till jobbet i tid. Den andra vet jag inte riktigt vad den handlade om, men d står väl i tidningen imorgon. Jag kan bara ana vad som kommer ha hänt under dagen o när jag ska åka hem sent ikväll. Inte nog med att jag jobbar stängning men vi ska ha möte ikväll också. Vi försöker lägga om d men d är inte så lätt...Som sagt, den här snön är bara så onödig o så dryg! Den bara ställer till med en massa problem!
Jag LÄNGTAR till d blir vår o man slipper hålla på o anpassa sig efter all denna snö o snöskottning mm.
SÅ D SÅ!


Hungrig!

Ja, ni som läser den här bloggen vet väl vid det här laget att jag är gravid, om inte då vet ni d nu=)
O nu har jag kommit i ett stadie där d känns som jag är hungrig för jämnan...d e så drygt! Det kurrar i magen konstant tror jag så jag har blivit ett knäckebrödsmonster tror jag. För så fort jag känner hunger går jag o bryter av en bit knäcke o knaprar på, då lägger sig hungern en stund. Jag är i alla fall glad över att d inte är godis o chips jag måste ha för att stilla min hunger o mina begär.
Mina gravidbegär är dock helt annorlunda sen sist, då jag gick med Lilly. Då ville jag ha eller jag var tvungen att ha oboy, falukorv, chips o chokladtårta. Nu är jag sugen på oliver och äpplen o ja, knäckebröd, d bådar gott för att inte gå upp så mycket i vikt den här gången. Jag hoppas att nyttighets begären håller i sig o inte förvandlas till chips.
Oh, nu ska jag snart ta in barna ha samling o sen få ÄTA!!!! Underbart, d blir makaronipudding idag, så gott!!
hörs!!!


2 års kalas för kusinen


I veckan var d även dags för Oskars två års kalas. Man förstår verkligen inte hur fort tiden går! Han e redan TVÅ år, d e helt otrorligt! Men men, kul hade vi o GOTT var d. Svägerskan Rut är rena rama konditorn hon hade bakat chokladmuffins med frosting på o i frostingen satt ett utstansat tåg i limegrön (vad jag skulle gissa) sugerpaste. Sen hade hon gjort en tårta som ni kan se, på den hade hon gjort en järnväg med tåg på samt himmel o gräs mm. hon e otrolig helt enkelt! Vi njöt o onyttigheterna flödade=)


Kreativiteten flödade!

Ja, jag var ju som sagt hemma med Lilly i två dagar o vad skulle jag göra? Men som tur var föll kreativiteten på o vi började med att göra chokladbollar eftermiddagsfikat, mycket GOD idé tyckte både Lilly o jag=)
När man är sjuk så måste man få unna sig lite gott är mitt måtto.



Sen tog jag fram vattenfärgerna o målade snufsans hand o fot i grön färg o gjorde avtryck. Jag måste säga att d blev väldigt lyckade. Lilly tyckte mest att mamma var konstig o så kittlades d ju lite under foten vilket hon skratta åt så klart.



Den till sist innan pappa kom hem o vi skulle börja laga mat så byggde vi en liten koja. Den blev väldigt uppskattad så den fick vara kvar i ett par dagar innan den städades bort då vi skulle få besök.



Ja, d var vad vi gjorde under tiden hon o jag var lite förkylda. Kanske kan hjälpa någon annan om ni har idé torka på vad man ska hitta på hemma=)


Trött o mätt

Har precis kommit hem från ett par vänner Staffan o Sabina samt deras barn Moa o Hanna. Vi blev ditbjudna i morse på fika o mat, inte helt fel  så här på söndagen. Som jag sagt tidigare, bjudas mat är alltid gott! Vi fick hemgjorda drömmar (kakor alltså) till fikat sen till mat fick vi hemgjord pasta med italienska STORA köttbullar i tomatsås, SMASK! Jag kanske ska tillägga att Staffan är kock=) Men med tre barn som är trötta och hungriga så var d allt annat än lungt innan vi fått i dem lite mat i magen. Så när man väl själv fått ätit så var man i så kallat palt koma själv o jag känner mig fortfarade ganska seg i kroppen.
Jag ha nu precis fått Lilly i säng sådär en timme försenat så hon somnade direkt, jag funderar starkt på att göra d samma stupa i säng o sova gott en stund.
Ska bara skriva ett inlägg till=)


bloggstrul!

Hallå, har inte kunnat blogga på vad är d två dagar, känns länge d. Jag satt vid datorn igår o ladda in bilder som jag skulle lägga in o skriva om. D hände lite då jag var hemma med lill stumpan. Men tror ni d gick, nä jag kunde inte komma in på min sida så jag kunde skriva eller göra nått...det kändes typ drygt o surt! Det är inte alltid man får så mycket tid över att man hinner sitta o fixa med bloggen så man blir irriterad när d inte går som d ska.
   Nu är jag tillbaka på jobbet o smedmånaden är över, nu märker man att alvaret riktigt börja sätta sin ton. Jag ska snart ha hand om en inskolning själv samt börja ha utvecklingssamtal som jag måste förbereda. Men jag tycker ändå att jag förberett så gott jag kunnat hittills men sen är d så mkt som man bara kan göra sådär precis innan o d känns lite jobbigt. Jag gillar att ha kontroll o koll på saker i förväg men jag får visa min flexibla sida=)
Jag har rast nu så jag tror jag ska avsluta d här inlägget o gå o ta mig en kaffekopp o en kaka innan jag ska klä på mig för att gå ut o röja med ungarna i snön, kul d!!
Vi hörs, bilder är påväg=)


Datorskrälle!!

Igår satte jag mig vi datorn för att göra dessa tavlor, men det var inte så lätt som jag tänkt att d skulle bli. Vi har för inte så länge sen skaffat en ny dator vilket medförde att vi fick d senaste programvarona (kan man säga så) installerade. D kan ju låta fancy men fy vad drygt det är att försöka hitta o lära sig nya program. BLÄÄÄÄ!!! o FY BUBBLAN! säger jag för d. Det tog mig evigheter att hitta text hur man förstorar hur man skriver ut. Skriva ut kanske du undrar, är hon helt bakom flötet? Iblad ja när d kommer till datorer men i detta fall var d faktiskt så att när jag väl hade gjort mina dokument o skulle skriva ut då skickade dokumentet till ett annat skrivprogram som såg helt annorlunda ut vilket resulterade i att mitt dokument inte såg ut som d skulle plus att det fick en konstig ram runt omkring d som jag för mitt liv inte kunde få bort. Så då var jag tvungen att ropa på Anders som först heller inte begrep något, men så hittade vi på att vi kunde göra d första programmet till standard o att dokumentet direkt därifrån skickades till skrivaren o först då efter timmar så kunde jag få ut mina två dokument o sätta in dem i ramarna. Men snyggt blev d i alla fall, tycker då jag. O om du inte förstått d av texten (home, kök,kitchen) så står dessa nu på en tavelhylla i köket.


På bättringsväg


Ja, nu är både Lilly o jag på bättringsväg tror jag eller så trivs vi bara väldigt bra med våra egna baciller=) Lilly har haft en bra natt o bara vaknat en gång o inte alls hostat så mycket. Jag är fortfarande lite täppt i näsan men så e d väl. D som e mest drygt när jag blir täppt i näsan är att mina tårkanaler svämmar över så d rinner ur ögonen. Man skulle kunna tro att jag är tokförkyld om man såg mina lätt svällda ögon o i själva verket har jag bara lite nästäppa. Jag tog lite bilder på oss igår o jag tror att jag e den som e mest röd runt näsan=) Lilly hon var mest klängig o mammig hela dagen igår vilket var lite enerverande då man ville få lite annat gjort när man ändå var hemma. Men hon skulle vara i famnen mest hela tiden. Jag fick upp ett par gardiner o hann damma i köket lite men jag ska försöka hinna med o damsuga o våttorka idag.



I morse så tog jag o gjorde frukost framför bomba till mig o Lilly. Vi hade d riktigt mysigt faktiskt, hon var mycket piggare idag som sagt o inte alls lika klängig vilket bådar gott för att jag ska hinna städa lite. Efter frukost så ringde jag några kompisar för att kolla lite hur d var med dem. Det blir så sällan man pratas vid o träffas nu när man jobbar. D e nackdelen med att jobba men men. Men d var riktigt kul att tjåga lite med dem i alla fall.
Nu håller Lilly på o leker för fullt i hennes rum med gammal maskerings papp som jag haft när jag målat möbler. Vi ska snart ner o leka lite med vattenfärger har jag tänkt, ska göra ett hand o fotavtryck har jag tänkt mig. Vi får se hur d går=)


Bittert!

Skulle upp på byn o köpa tyg till köket som jag tänkt göra länge men fått vänta på att pengarna skulle rulla in. Pengarna finns nu men INTE tyget som jag tänkte ha, det var slut! Är d inte typiskt, jag blir så frustrerad... Jag har fortfarande mina rödrandiga jul gardiner uppe för jag tänkte att d inte var någon ide att byta då jag tänkt sy nya. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, hela min lust att inreda o göra fint bara dog.
Ja menar hur kul e d att försöka göra fint när man har sina gamla julgardiner uppe, inget alls!!!
Jag får se om jag kan be mammsen som e i stan den här vecka fixa något snyggt tyg åt mig...
Ha d!


Förkylt!

Ja, då var man hemma med sjukt barn för första gången då. Lillan e förkyld, hostar o näsan rinner, men jag är inte mkt sämra jag heller. Jag är täppt i näsan o nyser konstant känns d som. Så d var nog bara bra att få vara hemma med lillan ett par dagar. Men på torsdag ska jag vara tip topp igen har jag tänkt mig. Då e Anders pappa ledig även fredagen e han hemma.
Vi har precis ätit lunch o jag har stoppat lillan i säng för en tupplur, jag tänkte haka på o stoppa mig själv i sängen också, känns helt rätt liksom=)


tack att jag lever!

Hatar fullkomligt hata det här vädret!!!! Speciellt att köra i det är livsfarligt faktiskt! Jag ska förklara, det snöar tokmycket, man har inte fått bort all snö från vägen så d e nysnö på gammalpackad = snorhalt. Och inte nog med det, på den sträcka jag kör till jobbet är det alltid hur mycket lastbilar som helst vilket betyder massor utav snörök = livsfarligt! Jag har på min 45 minuters väg hit lyckats undkomma en frontalkrock och att köra in i en bil som bestämde sig för att göra en vänstersväng. Frontalkrocken höll på att bli på grund av att jag fick möte av en stor lastbil som lämnade efter sig ett typ stort moln av snörök så jag så inte en halvmeter fram en gång, visste inte allt vart vägen tog vägen o helt plötsligt får jag se ett par skarpa ljus och lyckas väja lite lätt för mötande bil som kom efter lastbilen. Allt gick väldigt snabbt. Men tack o lov för den mötande bilen som satte på hellyse så jag såg att den kom. Efter d så fortsatte jag att köra ett tag o strax innan malung så ser jag ingenting, bara ett stort moln så jag gissade att det måste vara ett fordon framför mig men jag såg inget bara ett stort grått moln, sen helt plötsligt ser jag bilens baklyktor o lyckas snabbt fånga upp att den blinkar vänster, ställer mig på bromsen o lyckas köra upp bredvid bilen, om och förbi....så vägen till jobbet idag har varit allt annat än lugn. Nu ska jag jobba, ha de!


RSS 2.0