Mors dag!

Sådana här dagar borde komma oftare tycker jag=) Då männen tar sig lite extra i kragen o uppskattar än.
Jag personligen hade faktiskt inte förväntat mig något alls av min man då han inte direkt brukar komma ihåg dessa dagar. Samt att han mest tyckt det varit svårt att fixa något som jag gillar.
Denna gång var jag tydlig, jag sa att d INTE behöver vara några dyra saker man köper men bara något som visar lite uppskattning. Personligen älskar jag tex att få fina muffinsformar som sätter piff på muffinsen när man ska bjuda. O vad kostar d ja, typ 30 kr eller så. Eller varför inte en mörk chokladkaka=)
I morse låg jag faktiskt o väntade på att få fika på sängen men när klockan började närma sig nio fick jag nog o drog upp rullgardinen satte på mig mysbyxorna o gick in i tjejernas rum o drog upp även deras gardiner. Då kommer Lilly upp med en teckning hon gjort på morgonen till mig o sa grattis mamma=) Hur sött som helst sen efter kom maken o sa till mig att gå in i sovrummet igen o snart därefter kom så en bricka med både frukost o paket på, yey!!
I paketet låg två paket med muffinsformar som jag sagt att jag ville ha=) O d hade såklart räckt för mig men jag fick även ett superfint kort som maken gjort där d även stod en rimdikt han gjort åt mig. Slutet av dikten antydde att jag skulle få något som rimmar med service...o jag förstod men ändå inte. Men mycket riktigt så ska jag få en såkallad one piece från Gina tricot i ROSA=)
Jag är hellycklig kan man säga. Jag sa igen att d var för mycket men maken insisterade...tack för d säger jag.
Hoppas ni andra mödrar där ute blir firade o uppskattade för allt ni gör där hemma!
Nika jumpsuit Morning glory (3038) 499 SEK
Denna kommer snart vara min! Hoppas bara på att den finns kvar i lager=)


Ja, då var mössan fixad så att den sitter ...

20110524277 (MMS)

Ja, då var mössan fixad så att den sitter som den bör:) Man lär sig:) Vad tycks?


Hjälmmössa i bagy modell:) Inte planerat b...

20110523275 (MMS)

Hjälmmössa i bagy modell:) Inte planerat bagy men blev lite tufft måste jag säga:) Bättre bild en annan dag.


Lördag...

Vilken dag, det har varit fint väder men riktigt blåsigt så att vara ute har inte varit allt för skönt.
Vi började med en seg morgon, riktigt skönt men sen kom pappa o då skulle barnens rum listas både i golv o tak samt dörrfoder. Det var ett år sen som vi gjorde rummen så d var väl på sin tid att listerna kom upp=)
Under tiden stack jag o Lilly tillsammans med Emma till en loppis i Skålö i hopp om att göra storfynd...tyvärr blev d inte så för oss men vi fick komma ut o göra något annat. Helt fyndlös ska jag inte säga att jag blev, jag köpte en pop up leksak till Sandra för 20 kr, både Emma o jag köpte även lite godis till smådamerna.
Väl hemma var d dags för matlagning, fisk m purjolök o ris fick d bli, mycket gott faktiskt.
Sen, ja sen blev d lite mera utevistelse, gungning o cykling. Lilly har blivit riktigt duktig på att cykla nu, hon kan sätta sig på cykeln själv o cykla iväg, riktigt kul både för henne o mig=)
Någon annan som avancerat är Sandra, låt mig säga såhär, Lilly lärde sig krypa vid 9,5 månader. Sandra nu 8,5 månader har nu ställt sig upp mot saker samt börjat gå med gåvagnen o hon är bara sååå nöjd=)
D e så kul o se henne för d är som att en helt ny värld har öppnat sig för henne o på sätt o vis så är d säkert så.
Sen har jag gjort min första riktiga semesterplan. Jag ska till min kusin Therése som bor nära norsholm tror jag d heter. Den 15-17 Juli ska jag spendera HELT själv med henne o bara njuta o SOVA länge på mornarna. Hoppas jag i allla fall, man kommer säkert vakna på rutin o tro att man hör barnskrik...nä lets hope not=) Ser i alla fall fram emot d=)
Förövrigt ikväll så har jag försökt hitta något att se på tv´n men d e ju bara en massa skit rent ut sagt. Så jag gick in på sf anytime som man har via telia (smygreklam) men hittade absolut inget där heller så nu sitter jag här o är lite bitter över kvällen. Maken är på tonår där han har ansvarit just ikväll, Bondkväll. De är hos en bonde o typ spelar ko bingo o grillar korv tror jag=)
Ja, ja...ha d gott!


Hjälp är d meningen...

Hjälp är d meningen att man ska klara sådanan här saker...vad syftar jag på kan man undra. JO att Lilly denna morgon/natt valde att vakna 03.30 o var pigg som en lärka o bara totalt vägrade att somna om. Sandra var ju inte sen att hänga på vi fem snåret så man kan säga att jag är smått trött...
Man kan inte annat än att be om Guds styrka o kraft för en sån här dag o att han ger en tålamodet som behövs. Än så länge har jag bara haft ett utbrott...
Lilly ska strax till trollebo, hoppas d går bra där trots den tidiga starten på dagen...de får väl låta henne sova lite om d skulle behövas. Här hemma får vi se vad som bjuds för aktivitet, vädret är hittills ganska fint i alla fall så kanske en promenad. Ett som är säkert är dock att d blir en tupplur medan Sandra sover.


Tidig morgon...

Idag blev d alldeles för tidigt för min smak. Vanligtvis när Sandra vaknar tidigt kan man ge henne vällingflaskan o sen napp o så somnar hon om en stund till men inte idag. Pigg som en lärka var hon o ville bara leka o stoja inne i sängen. Hon stod mot spjälorna o trampa o ville upp. Syrran sover fortfarande vilket också är ovanligt men hon var väl trött antar jag=) Tänk bara om de två små liven kunde tima varandra lite bättre så man kunde få någon sovmorgon.
Nu kryper Sandra runt som en lite virvelvind o ska upptäcka hela huset på en gång som om d skulle ha kunnat hända så jättemycket sen igår menar jag=) Men för henne kanske d är en ny värld varje morgon att upptäcka, vad vet jag vad som försegår i hennes lilla huvud=)
Vad jag ska göra idag vet jag inte, skulle inte vara helt fel om någon ville umgås med mig. Vi får väl se=)
Ha d så gott!


Måndag...

Idag blir d nog en innedag som d ser ut...inge kul väder alls men d kanske blir ett par gardiner sydda till barnenes rum o d är ju inte helt fel=) Har ett tyg liggandes sen jag var på ikea i jönköping med hjärtan på som jag tänkte göra två kappor av. Vi får väl se hur d går, särskilt svårt är d ju inte direkt.
Igår var en kanondag måste jag säga, först var jag med i lovsången på mötet gick direkt ner från sen o in i bilen för att åka på 3 års kalas hos goda vänner i Malung. Där bjöds d på fika o en tårta som var nästan, ja, gudomlig! Underbart god! D visade sig att d var min vän Elins pappa som gjort den=)
Kvällen spenderades med att bara gå lite o plocka, fixa o lite sånt som kan vara skönt att göra ibland. Mannen såg på hockey o jag tog en tidig kväll så skönt då jag vet att barnen numera vaknar tidigt.
För örvrigt idag blir d nog lite piffning i vardagsrummet om andan faller på vi får väl se. Vill köpa lite tyg o sy lite dukar o så men d får vänta tills löning!
Kram o hej!


Dittan o dattan

Har inte skrivit på ett par dagar då d varit såååå fina att jag inte velat vara inne en enda sekund.
Men d har dock blivit lite bilder från våra utevistelser i trädgårn o så som jag tänkte ni kunde få ta del av.
För övrigt idag då d mycket välbehövligt regnar så har jag städat lite inne, ska försöka ta en runda till efter lunch sen blir d tandläkaren för Sandra o lite handling. Hoppas vi hinner med biblioteket en sväng också innan jag ska göra mig i ordning för att gå på revyresan. En show med förståndshandikappade ungdommar typ som glada huddick gänget. Ska bli intressant att gå på, min man jobbar med en av killarna som är med i föreställningen.

Städdag på kämpudden=)




I måndags kom svärfar Lennart o gjälpte oss att flytta lekstugan till framsidan av huset. Det blev kanon, nu kan jag ha full uppsikt över barnen...nästa i alla fall=)


Snufflan tog kusinens hjälp o satte på sig den alldeles själv=) Dock åt fel håll...

Sköningen i sitt busesse=)

På kalas för kompisen Hampus har vi också hunnit med att vara=)
Glasstårta o chokladbollar mottogs ivrigt!


Mera syskonlek

Denna dag kunde blivit katastrofal men som  tur var vände lyckan till min fördel=)
Sandra vaknade nämligen redan vid fem o började jollra o ha sig. Jag som haft som princip att inte ge välling förrens sex på morgonen sprang snabbt ner o gjorde en flaska o stoppa i mun. Tysst blev d ca 20 minuter då hon började jollra igen. Jag in igen o gav tutten o väntade...efter en stund blev d faktiskt tysst, Lilly hade inte hunnit blivit väckt o jag fick sova vidare lite drygt en timme till. Så dagen har hittills varit riktigt mysig, vi har fikat med morfar, alltid lika kul när han kommer på torsdagarna. O Lilly älskar att han kommer med bussen o ställer den utanför huset...fullkomligt villd kan man säga bara springer fram o tillbaka=)
Sen har vi hunnit med att leka ute i sandlådan o krattat lite löv samt en fika paus till efter lunchen såklart.
I eftermiddag blir d en tur till d lokala biblioteket för första gången, hoppas att d går bra med båda barnen där. Förhoppningsvis följer även ett par goa vänner med, Emma med barnen.
Måste ju också tillägga det som rubriken antyder, just att barnen även idag har lekt bra tillsammans. Det är sååå kul!





Nya favoriten hos mormor o morfar. Tror vi får införskaffa en lika vi med.


kul med lek kamrat

Idag upptäckte jag för första gången hur kul d e när syskon kan leka tillsammans utan att man måste sitta med hela tiden. När vi kom hem idag från dagis o Sandra sovit klart var d som att d längtat efter varandra hela dagen. Sandra sken upp när hon såg att Lilly var hemma o Lilly blev jätte glad när Sandra vaknade. Sen lekte de på deras lilla vis i säkert en timme. Visst fick jag gå emellan kanske två tre gånger men inget alvarligt... Det var sååå kul att uppleva. Hoppas att de inte var en engångssak utan att de faktiskt kan ha lite glädje av varandra framöver. Jag passade i alla fall då på att kolla min facebook samt laga mat=) Det blev egengjorda köttfärsbiffar med potatis o brunsås. Maken o Lilly hade lingonsylt till men jag har aldrig varit något fan av sylt överhuvudetaget. Nä inte ens till pannkakor, jag äter hellre tonfiskröra till eller något annat gockelimock som inte är sött.
kram!

Redan anv. bild men den beskriver dagen så bra=)


Tänk att få sova...

Sandra fortsätter med att vakna tidigt...suck, samt strula på nätterna. Jag önskar att de där tänderna kunde ta o komma upp nu så att både jag o Lilly får en lugn stund på kväll samt morgonen. Lilly har också varit gansak trött de här mornarna o d e precis att hon klarar av att hålla sig vaken på dagen fram till läggning. Jag hade börjat lägga henne vid halv åtta men vid sju är hon sååå trött att hon stupar i säng o somnar direkt. O även denna morgon blev hon väck ca halv sex av Sandra men kunde somna om men strax efter sex var d bara bompa som gällde för damen o vällingflaska till Sandra sen är dagen igång...
Man känner sig lite sliten kan man ju säga...men d ska tydligen vara såhär har jag förstått=) Ibland kan jag faktiskt längta till då barnen blir tonåringar o sover hela dagen om de får=)
Men då är man väl så inkörd på att inte få sova så man går väl säkert upp kl 7 per automatik o sätter igång med dagen även på en helg=)
Nä...nog klagat... det ser ut att bli en fin dag så jag ska satsa på en promenad.
Kram!


Intensiv månad

April har verkligen varit en intensiv månad för familjen då vi nu hunnit med två bröllop o en begravning. O inte nära heller utan bilen har fått åka några mil då d varit minst 25 mil till varenda ställe. Längst var väl ner till min farfars begravning i Jönköping dit vi har ca 36 mil. Så man har åkt lite bil kan man ju säga. Barnen har dock bara gjort en resa med oss o d var till Jönköping, det var så duktiga hela nervägen. Men på hemvägen fick Sandra nog i filipstad (10 mil från hem) o började totalt gapskrika d fanns ingen tröst så man var ganska matt o trött när vi väl kom hem.
Nu har vi varit hemma några dagar o jag hade äntligen lite kraft till att plocka upp lite o dra ett svep med dammsugaren så att de värsta dammråttorna kom bort. Tänkte ett tag att jag skulle måla köksfönstren men de får vara bruna ett tag till, har ingen kraft över för något sådant. Speciellt inte nu då Sandra hållt både maken o mig vakna i två nätter. Vet inte om hon börjar få täder men de verkar onekligen som så. Jag hoppas på d=)
Bilder från begravning o släktträff får jag visa senare...
Kram!


RSS 2.0