Sy, sy o sen packa

Ja, vad ska man säga nu då=) Har haft lite torka på bloggen den senaste tiden, det händer mycket men när jag väl tänkt jag ska blogga så har jag inget att skriva=)
Men jag har hunnit att sy en del denna vecka, har sytt lite presenter till en liten snutt i Stockholm som vi ska hälsa på, bilder kommer efter helgen. Ska även sy d sista idag, ska också prova på att sy ett par harembyxor till Sandra efter ett mönster jag fick på posten igår av en go vän. Jag hoppas bara att jag förstår mig på d så att d blir bra=)
För övrigt så har jag tokletat vagn åt Sandra då den vi har är på tok för liten. Hon ligger med huvudet mot överkanten samt fötterna mot nederkanten. Men folk på blocket är så dåliga på att svara o ge besked, slutar väl med att jag får söka upp deras nummer o ringa runt o tjata lite idag. Jag behöver en illa kvickt då lillsnuttan växer i full fart hela tiden. O en vagn hon får plats att sova i lär hon ju ha då hon typ bara kan sova ute på dagarna. Vi har provat att lägga henne inne men ingen hit, hon bara ligger vaken o jollrar=)
Sen igår så tog jag massa kort på Sandra då vi glömde ta fram kameran riktigt under barnvälsignelsen. D var lika med Lilly...såååå pinsamt o jag blir så arg på mig själv o min man för att vi alltid vid stora tillfällen "glömmer" ta kort på våra barn eller på oss som familj. Jag funderar ALLVARLIGT på att boka tid hos en riktig fotagraf som kan ta lite fin familjeporträtt av oss som jag kan förstora o sätta upp lite här o var=)
Här lite bilder på underbaringen!






Barnvälsignelse o annat

Denna helg har varit totalt hektisk!! Men bara med roliga saker, jag hade ju party i fredags sen var i hos ett par vänner i Malung på lördagen. Vi blev bjudna på middag o inte vad som helst, fläskfilé med potatisgratäng,mums!
Vi blev där ett tag tills vi såg att klockan var nästan sju o insåg att vi var tvugna hem o lägga barnen. Men vad ska man säga, tiden går fort när man har roligt. Inte ofta man blir bjuden sådär till vänner så d e sååå trevligt när d väl sker. Ska inte säga att jag själv är så väldans duktig på att bju på middag, får skärpa mig på den biten=)
På söndagen var d äntligen dags för Sandra att välsignas, sist vi tänkt blev ju maken magsjuk men denna gång var vi alla friska o på benen. Åke vår pastor höll i d hela o han gjorde ett fantastiskt jobb, d blev riktigt familjärt o mysigt samtidigt som han sa en hel del tänkvärda saker. Jag o min man var riktigt nöjda över d hela. Våra vänner som var där gjorde ju inte saken sämre heller, d var sååå kul med alla som kom o närvarade.



Inte heller så ofta nu för tiden som man har massor me folk hemma...kanske får bli bättre på d med=)
Behöver ju liksom inte vara så märkvärdigt, vi bjöd på tårta...jag hade gjort cheesekakes o mamma gjorde en supersöt rosa prinsesstårta o svärmor en härlig marängannanas tårta.
Sen igår på måndagen då så hade jag mitt tredje party o även det ett lyckat ett. Godkänt blev d o jag hade det supertrevligt på köpet=) Alla som kom var glada o goa människor, sådant är alltid trevligt.
Kram på er så hörs vi!
 

 



 


Partyupdate, zelected by houze

Har ganska nyss kommit hem från mitt party jag hade ikväll hos en go vän. Jag var så nervös att jag hade ont i magen o andades konstigt. Jag som trodde jag höll på att bli sjuk var alltså bara nervös, för så fort jag gjort presentationen så släppte alla krämpor. Tänk så lustigt kroppen kan bete sig=9
Det var ett supertrevligt sällskap som så fint försökte lyssna på mig medan barnen lekte kring fötterna, precis som d ska vara hos en barnfamilj. Jag fick till o med lite demonstrations hjälp av lilla Alma som delade ut handdukar o kuddfodral som gästerna fick klämma o känna på.
Sålde gjorde jag också, så pass att d blev ett godkänt party o sådant är ju alltid ett plus i kanten=)
Tack för era lyckönskningar o så grymt kul att de flesta var från nya bloggläsare=)(Eller iaf okända för mig).
Nu ska jag sätta mig i tv soffan o se om tv´n fungerar, fick de nya grejerna idag så jag hoppas. O ha lite fredagsmys såklart, d e jag värd efter kvällen=)
Kram på er!


Min lilla skidprinsessa!

Igår kom kusinerna förbi o lekte men ljudnivån blev för mycket för både min o Ruth så vi klädde på oss o gick ut istället. O gosse vad kul de hade ungarna, så roligt att se hur bra de lekte ute i snön. Jag är ju van att leka med Lilly själv ute o hon kanske inte tycker att jag är den bästa lekkompisen, även om jag verkligen försöker=)
Men nu åkte hon spark, bob, klättrade i snön o ja you name it! Men mysigast av allt var väl då hon äntligen efter en hel vecka ville sätta på sig skidorna hon fått av farfar o farmor. Hon var så duktig på att ta sig fram o mammahjärtat blev aldeles varmt o stolt=)
Som grädde på moset kom maken hem just då varpå Lilly åker på skidorna o möter honom, jag kan nog säkert säga att pappahjärtat slog en kullerbytta av glädje o var lika stolt som mamma.
Här är vår lilla skönhet

Bedårande!

IKVÄLL
Ikväll så ska jag ha mitt andra homeparty med Zelected by houze, o jag hoppas att d ska gå bra o bli kul. Måste läsa igenom materialet en gång till o göra en stödlapp tror jag. Jag själv tycker ju att d inte finns något tråkigare än en som står o läser meningar innantill så jag ska försöka att inte vara en sådan tråkmåns själv=)
Men önska mig lycka till vet ja=)
Kram!


Underbara ljuslyktor från zelected by houz...

20110218213 (MMS)

Underbara ljuslyktor från zelected by houze. Jag fick dem igår o de är helt fantastiska! Passar perfekt i mitt kök:)


Glömde att amma

Ja, det var vad som hände i morse. Jag vet inte hur men helt plötsligt så hade vi jätte brottom o allt blev stressigt. Jag gick upp min vanliga tid o tog upp barnene men ja...så när jag skulle börja klä på barnen för att sticka till dagis med Lilly så kom jag på att Sandra har ju inte fått någon mat! Så d var bara att sätta sig o amma medan Lilly skrek uti köket o var alldeles omöjlig. Hon fick inte av sig haklappen o kom inte ner från stolen o sen vet jag inte vad som hände för i ursinne skrek hon texten i samma monoton ton "kalle anka satt på en planka ropade såhär mamma mamma se så stor jag är"

Vi kom till sist fram till dagis o allt var väl=)
Jag ringde förresten en ja, bekant idag som jag aldrig umgåts med på fritiden förut o undrade om hon ville ha fika. Hon är också hemma på mammaledighet med sin William på snart fem månader, bara en månad yngre än Sandra. Vi tränar både boxing o step up på samma ställe. Hon tackade i alla fall ja o kom förbi o jag måste säga att d var sååå trevligt! Hoppas verkligen att d sker igen, jag tycker oftast att d är kul med nya kontakter, speciellt när d är så trevliga som hon, Emma heter hon förresten=)
 Ja, jag ska snart gå o äta resterna från gårdagens finmiddag, lite fläskfilé o klyfpotatis.
Kram på er!


Glad alla Hjärtans!!!


Glad alla hjärtans dag
på er alla som läser! Hoppas ni får en härlig dag o att åtminstonde en ger er en komplimang eller någon annan slags uppmuntran idag. Själv har jag fått en go kram av gubben min o jag har tänkt slå på stort o laga fläskfile till honom (oss) när han kommer hem. Har en känsla av att d kommer att uppskattas.
Förövrigt så kom vi hem från östergötland igår eftermiddag. Vi har varit där o firat min mormor som fyllt hela 80 år. Lilly fick dock vara hemma hos farmor o farfar o som d verkar så har hon INTE lidit=) Farfar åkte nämligen till Vansbro på lördagen o köpte skidor åt henne sen var hennes helg gjord tror jag.
Men jag o maken samt Sandra blev bjudna av min mamma o pappa på trerätters på Brunn i Söderköping där vi hade bokat ett rum för hela släkten på min mammas sida. Där åt vi o pratade för att sedan avsluta d hela med fika hemma hos mormor. Jag o Anders tog dock en tidig kväll o åkte till min morbror där vi skulle sova, o slappade framför tv´n en stund för att sedan stupa i säng o somna direkt. Vi var sååå trötta!!
Sen bar d av hemmåt igår o kom ganska lagom hem så jag hann med att gå på step up på kvällen. Men sen var jag ganska mör i kroppen kan man lungt säga=)
Något annat mindre kul som hänt här hemma är att vårat avlopp krånglar igen så nu sitter jag o väntar på att spolbilen ska dyka upp antingen idag eller imorgon. Vi får se, men nu är d allt dags att kommunen gör något åt detta, går ner med kamera o kollar eller så. Men som d låter ska de göra en utredning till våren när snön smält bort. Undrar bara hur många gånger d ska strula fram till dess, suck. Låt oss säga som så, försvinner snön fort är d Gud som besvarat mina böner om en tidig vår=)

Men nu ska jag försöka njuta av den härliga dagen som råder o bara mysa. För städat o packad upp o allt d där är faktiskt redan gjort så jag kan med gott samtvete få vila lite nu=)
Än en gång, GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!


Lugn morgon, Tack!

Tack Gud för denna morgon, allt gick bara sååå bra. Lilly var bara sådär underbar idag, inge tjafs eller "vad sa du" eller annat. Hon åt sin frukost, fil med socker (kanske en ny hit), utan några som helt hot eller tråkigheter. Sen som grädde på moset gick hon även på toan i kissade innan vi skulle åka iväg till Marina. Jag är bara så lycklig o stolt öven min älskling just nu o då måste jag ju skriva d. Kan ju inte jämt skriva om allt tråkigt=)
Appropå att gå på toa så har jag mer o mer försökt introducera henne för denna. O d blir bättre o bättre. Igår kom min Hm beställning o med i den fem stycken trosor till Lilly o jag sa att bara dem som går på toan kan ha sådana här fin trosor på sig. Hon lekte med paketet med trosorna i o gick o höll d under dagen men inte bara d. Något om d jag sa med att få ha trosa på sig om man går på toa måste ha gått in för gick på toa gjorde hon varje gång jag frågade henne o nog kom d kiss=) O blöjan var torr. Hoppas detta är början till ett blöjfritt barn=)


Bråk o stök...

Tänk att man ska behöva bråka sig igenom hela morgonen. Att min älskade gullunge inte bara kan lyssna o göra utan ska fråga "vad sa du" miljoner gånger fast man vet att hon hör eller göra precis tvärtemot vad man säger hela tiden. O alla dessa hot man måste dra för att hon överhuvudetaget ska få i sig någon fruktost. Idag blev d klassikern "om du inte äter smörgåsen får du vara hemma från trollebo idag". O motvilligt åkte då smörgåsen in i munnen. Jag förstår bara inte att d ska behöva ta en halvtimme att få i sig en halv smörgås, helt otroligt.
Jag ska erkänna att d totalt brast för mig idag, jag har varit uppe o sprungit i natt för barnen inte sovit så bra vilket såklart betyder att jag inte sovit så bra. O när hon totalt började tjafsa o smula sönder smörgåsen i mikroskopiska bitar fick jag nog. Jag drämde näven i bordet o blängde på henne. Hon stirrade tillbaka med stora ögon o så kom d "vad sa du?". Jag visste inte vart jag skulle ta vägen så jag for upp o tog henne från stolen o i skamvrån. Där fick hon sitta o sen kom hotet om trollebo varpå smörgåsen åkte ner.
Det är såå tråkigt, man vill inte vara den där sura morsan men vad ska man göra när tålomodet bara inte räcker till????

Till något trevligare, igår satte jag mig vid symaskinen igen o det blev ett testplagg av min mammas gamla men frächa tröja. Jag  tänkte att jag inte ville slösa något riktigt snyggt tyg ifall mönstret jag gjort inte skulle vara bra. Min ide var ett par haremsliknande byxor o jag blev faktiskt supernöjd o hon med för av skulle hon inte ta dem. De skulle sitta på hela dagen o kvällen o nu idag har hon dem även till dagmamman=) Kul att ma göra något som hon faktiskt vill ha o inte bara jag=)


Gull Sandra

Min underbaring till unge. Hon har vuxit sååå mycket vilket bekräftades när vi var på bvc igår. Hon var 65 cm lång o vägde 6300 gram. Hon är dock mindre än vad Lilly var i samma ålder. Men jag tycker hela tiden att d känns som att hon är större än vad Lilly var, konstigt d där...
Sandra fick även sin andra vaccinering igår o Lilly var med o studerade d hela noga. Hon leker nämligen "diktor" här hemma med mormor o morfar men även andra kan hamna under sprutan=)
 Vaccineringen gick bra, hon grinade lite men blev glad av storasyrran som gav henne leksaker att tugga på. Jag trodde hon skulle åka på feber men vi klarade oss från, jätte skönt!
Var ju bara tvungen att ta lite bilder på min snutt...

Min lilla ängel, är hon inte helt underbar!!!!
Nöjdare unge får man leta efter=)


Ordning o reda!

Jag har sådan vårinspiration här hemma med så mycket ideer i huvudet att jag tror att d snart ska sprängas. Tyvärr finns d en baksida med att vara kreativ o d är huvudvärken som lätt gör sig påmind när man försökar göra allt eller komma på hur man ska göra allt man har i huvudet=)
Men d e hemskt kul när inspirationen flödar för d är typ bara då saker sker här hemma för mig. Igår satt jag o möblera om i massor av rum samt sålde o köpte möbler i mitt huvud. Hade inte gjort något om det skulle bli verklighet en dag. Detta kan ha att göra med att jag igår fick hem en ny indredningskatalog från hem ljuva hem=) Helt underbart nummer, precis i min smak. Men det blev lite gjort, jag har länge stört mig på våran vita billy 60 hylla i vardagsrummet som varit fylld med fula böcker. Böcker är till för att läsas inte skyltas med enligt mig=)
Så jag plockade ur den, ställde böckerna i hörnhyllan så länge under ett hängande skynke, i väntan på att vi ska köpa en 80 hylla som man kan sätta på dörrar på så att böcker o annat stök inte syns. 60 hyllan åkte in i kontoret o blev min nya tyg o pyssel hylla, inte helt fel. Maken kanske inte hoppade av glädje över denna ide men han är snäll o låter mig hållas=)


O sen blev det en liten gympapåse av balklänningstyg.


Kalas,magsjuka o annat

Äntligen så kom mina grejer från zelected igår, när Anders kom hem från jobbet stack jag för att hämta ut dem. Men först drog jag en repa til Vansbro för att egentligen bara hämta mina o lillys badkläder som vi glömde sist vi var där. Men så kom jag på att jag behövde lite doftljus till barnvälsignelsen (som inte blev av, tar d sen) o gjorde en vända till kox in. Där hittade jag min underbara doftljus men så bara lyste det en skylt jag inte kunde missa eller motstå...75 procent rabatt på barnkläder!!! Så jag gick till stället o hittade en superfin grå kofta samt en grå o svartrutig tunika till Lilly. O för detta gav jag knappt hundra kronor! Älskar när man gör sådana fynd=)

 Kusin vitamin, närmare bestämt Oskar fyllde även 3 år denna dag så vi var ditbjudna på eftermiddagen på lite kalas. Som vanligt hade Rut vår "konditor" i släkten gjort en heeelt fantastisk tårta. Gissa hur den såg ut...ni kan inte, o jag hatar att jag glömde kameran hemma. Hon hade gjort en blixten McQween (stavas d så?) tårta, super fin! O super god! I present fick han ett par underbara byxor jag fyndat på Åhlens samt en t.shirt som jag sytt, den jag inte kunde visa förens nu=)

Senare på kvällen tog vi fram fredagsmyset o myste i soffan hela familjen=)
Men sen...klockan typ halv fyra kommer maken in från toan o berättar att han spytt. Först tar jag d inte så alvarligt då han säger att han mår bättre o han kan spy ibland på grund av att han har en känslig mage. Men så spydde han två gånger till så d var bara för mig att sätta mig o smsa runt till alla som var bjudna till barnvälsignelsen o tala om att d inte blev någon=( SÅÅÅÅÅ irriterande. Det finns nog ingenting som jag hatar så mycket som magsjuka just nu! Den bara förstör! USCH o BLÄ!
Så dagen har jag o barnen spenderat i Nås med min underbara föräldrar som lät oss komma dit samt min bror o svägerska som varit underbara o åkt upp just för Sandras skull.
Men men, vad ska man göra. Maken är nu på bättringsvägen i alla fall som d verkar. Han har inte spytt på hela dagen så jag hoppas att detta nu är överstökat för vår familjs del.
Vi hörs!


Inspirationen flödar...

Jag är inne i ett vad ska man säga...kreativt stim=) Det ploppar upp nya ideer i huvudet på mig hela tiden. Jag älskar det, önskar bara jag hade mera tid o materialtillgång så att jag kunde göra allt som poppade upp. Jag försöker dock skriva upp mina ideer så jag ska komma ihåg dem till senare för annars kan de vara puts väck.
Symaskinen har faktiskt fått jobba lite på sista tiden o jag har flera projekt igång som inte riktigt är färdiga än. men några saker jag gjort som är klare är två scarfs, en till Lilly o en till kusin Wilma. Hoppas hon blir nöjd. Sen har jag sytt en liten väska mest på skoj till Lilly hon är så tokig i väskor så jag fick väl lov att göra ett frest. Ska modifiera mönstret till nästa gång o kanske sy en stor variant till mig själv så småningom=)


Scarfen har rosa fleece på baksidan o såklart min fina loggalapp som jag fått=) Älskar dem!
Trycket på väskan blev ju katastrof men väl tryckt så sitter d där=( Bättre lycka nästa gång, dvs. skippa att trycka=)

Sen fick jag ytterligare ett ryck idag när jag googlade på lite texter o heminredning så jag plankade faktiskt en riktig konstnär eller vad man ska kalla d. Jag tog en line o gjorde d på mitt eget lilla vis=)
Önskar dock att jag haft rätt material som ett riktigt vitt papper i A3. Då hade texten gjort sig mycket bättre. Jag får försöka komma åt att handla det någonstans samt lite ramar. Jag har väldigt mycket tavelideer i huvudet just nu.

Svårt att ta en bra bild rakt framefrån då blixten slår rätt i glaset o har jag ingen blixt så får min kamera ingen skärpa på bilden. Sådana här gånger önskar jag att jag hade en lite bättre kamera=)


RSS 2.0