Hemkommen till dalarna igen...

Nu är vi hemkomna från en helt fantastisk semester nere i östergötland. Det finns så mycket att berätta men jag ska försöka välja gobitarna o hålla mig ganska kort=)

Tisdag
Tisdagen blev i stort en resdag för oss, det tog lite längre tid att köra med husvagn än vad vi kanske tänkt oss. Vi hade tänkt hinna med kolmården på nervägen då men insåg snabbt att det inte  skulle ske så istället för att åka till ekön direkt som vi tänkt ringde jag pappa för att be honom googla upp en camping strax utanför kolmården som vi kunde stå på över natten. Det blev sörsjöns camping o den var supermysig o vi fick trevliga hjälpsamma grannar som hade lite mera campingerfarenhet än oss=)



Onsdag
På onsdagen vaknade vi tidigt o gick efter frukost ner till badplatsen på campingen o tog oss ett dopp allihopa. Det var såååå skönt i vattnet, man ville nästan hellre vara i vattnet än ovanför så skönt var d. När vi badat gick vi upp o fixade lite lunch o sen fick Lilly sova innan vi skulle fortsätta till dagens höjdpunkt som var kolmårdens djurpark.
Anders kunde inte begripa att jag var så stressad över att komma dit i god tid så vi skulle hinna med att gå runt o se allt. Han hävdade att Lilly ändå bara skulle orka vara där en liten stund innan hon skulle bli trött.
Väl där o inne på området vänder sig maken till mig o fäller kommentaren "okej, det här är lite större än vad jag föreställde mig". Jag var ju tvungen att fråga vad det var han hade föreställt sig o svaret var något i stil med att han tänkt sig en rundvandring där man fick se olika djur i bur...=)
Så när vi gått ett tag insåg han att det tar sin stund att gå igenom allt=)

I bamses värld fick barnen träffa Bamse o lille skutt! Lilly var lite blyg men tyckte det var spännande o pratade om det efteråt. Med oss därifrån köpte jag en t-shirt med bamse, skalman, lilleskutt o vem mer...tror d var vargen på=)

Vi hade förmånen att få se de nya björnungarna inne i björnparken när vi gick förbi där. Gosse vilka stora djur det är, ingen jag skulle vilja stöta på i skogen precis.


Här är vi på barnens bondgård där man fick gå in o klappa getter o små grisar bland andra. Lilly var inte d minsta rädd utan sprang in o började klappa allihopa, den här geten fick sig ett par örondragningar av lillstumpan=)


Här har vi en ganska slak o varm snöleopard som försöker svalka sig i skuggan.


Här är som ni nog ser också den en slak o varm tiger, detta djur är min mans favorit så här stod vi en stund o bara tittade o tittade...

o tittade=)


Här är vi i apparken där vi såg lite olika sorters apor. På bild en chimpans o strax intill fanns gorillan också den riktigt stor. Jag filmde lite med kameran men jag vet inte hur jag får in klippet så om jag får reda på d snart kanske jag lägger in den filmen sen. Där ser man många flera apor samt får sig ett gott skratt=)

Här är d djuret som jag blev mest imponerad av...jag har väl vetat att noshörningar är stora men inte sååå stora! Vilka gigantiska djur det är alltså, helt otroligt! Sen var d en fin vy att se en mamma dia sitt barn...
Innan vi kom hit så var vi på en delfinshow som också den var imponerande.

Vi så så mycket djur men jag kan inte o  orkar faktiskt inte lägga upp alla bilder men här kommer två samlingsbilder men jag har knappt någon aning om vad alla djur heter. Jag kunde  d just då men har tyvärr redan glömt d=)



Torsdag
På torsdagen så vaknade vi upp på Eköns camping dit vi tagit oss på onsdag kväll. Vi tog oss ganska snabbt ner till klipporna för att känna på havstemperaturen vilken inte var så varm men härligt svalkande i den stekande värmen. Där satt vi ett tag o myste mest lillan o jag för Anders var rädd att bli mera förskyld.

Jag bjuder på denna gravid bild=) Men att sitta vid havet o titta ut över vattnet o höra skvallpandet av vågor från båtar som kör förbi är helt underbart! Jag är uppvuxen vid denna plats, här badade jag mycket som barn o tonåring så det här stället har en speciell plats i mitt hjärta.
Under dagen dök mina föräldrar upp med min mormor. Mamma o pappa hade kört ner från Nås på onsdagskvällen så d var kul att träffas allihopa. Vi åkte till en lite mera barnvänlig badplats sen grillade vi på eftermiddagen o hade det riktigt mysigt o trevligt

Förtältet satte grabbarna upp efter denna fikastund=)
Senare på eftermiddagen/kvällen tog vi en promenad längs klipporna, helt underbart!!!

Morfar lärde Lilly att känna om stenar var lena eller inte=)


Fredag
på fredagen så åkte vi till fyrudden som är det stället där många båtar kommer in, hamnen om man så vill. Där gick vi o tittade lite på maffiga båtar o sedan var det glassdags. Vi införskafade oss varsin bananasplit som vi delade på hela familjen. O jag kan säga att Lilly åt minst lika mycket som någon av mig eller maken=)


Sen åkte vi o badade på det andra stället igen innan lilly skulle sova. Under tiden hon sov plockade vi ner förtältet o gjorde oss resklara för att dra vidare till Grenholm, ett ställe strax norväst om Linköping vid sjön Roxen. Där bor min kära kusin Therese o hennes man Mattias. När vi kom dit åt vi lite sedan vad d dags för sängen.
Lördag
På fredagskvällen satt vi o funderade på vad vi skulle göra denna dag o vi kom snart fram till att ett besök på Cloetta chokladfabrik inte skulle sitta fel. Anders har aldrig varit där o jag var sist där för säkert 15 år sedan så d det var dags. Väl där bunkrade vi upp med billig kexchoklad, snusmumrikar, skumsockerbitar, mariannekulor med mera...gott gott!!
Efter det tyckte vi att glass inte skulle sitta helt fel så vi åkte till något ställe vi götakanal, såg en slussning vilket är ganska kul att se sen införskaffade vi oss en varsin stor glass. Mums!!

Här står vi vid slussningen...

På eftermiddagen var det dags att ge sig av till något annat ställe, vi visste inte riktigt vart. Vi visste bara att vi ville komma nära köpcentret marieberg som vi skulle inta på söndagen o förhoppningsvis fynda lite på. Vi körde på o hamnade till sist på en parkering till en hembyggdsgård där vi ställde upp vagnen. Vi insåg snart att det var ett bröllop eller liknande stor fest på g där med liveband som spelade o spelade o spelade. Klockan ett på natten tror jag att de gav upp o packade ihop=) Så vi somnade till livemusik denna kväll=)

Söndag
När vi vaknade på söndagen så packade vi ihop oss direkt efter frukost o skumpade vidare mot köpcentret samt IKEA. Vi har där en halvtimme efter öppning så vi var ganska själva på stället vilket var riktigt gött! Vi gjorde IKEA först o sedan gallerian. Jag fyndade en hel del kläder till lilla stumpan o lyckades även få min man att ekipera sig lite=) Jag själv gjorde väl dagens kanonfynd. Har inte tagit bilder på det men det kan jag lägga in senare. Jag köpte ett par solbrillor för 60 kr. På Only fyndade jag två scarfar samt ett par jeansleggins för det kombinerade priset av 125kr. En scarf skulle ha kostat 160 kr men var nedsatta till 25 kr o jeansen fick jag för 75 spänn. Inte helt fel, sådana är så sköna att ha när man just fått barn=)
Sen var det bara hemfärd som gällde, för vi ville båda hinna hem till halv nio, maken till fotbollsfinalen o jag till stolthet o fördom. Maken fick åka till svågern för att se matchen o svägerskan kom över till mig o såg filmen=)
Ett bra avslut på en helt lyckad semester=)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0