Mamma, mamma, mamma

Oh äntligen har mamma kommit hem från Uppsala igen o ska vara på hemmaplan en vecka nu innan hon åker igen. Det känns faktiskt tomt att inte ha henne här, kan bara tänka mig hur tomt det måste kännas för min stackars fader. Men efter jobbet idag så hämtar jag Lilly o så drar vi till Nås för att träffa både mormor o morfar. Anders tittar förbi efter jobbet, det ligger på vägen hem från Borlänge. När jag nämnt morfar eller mormor så har Lilly gått till dörren o väntat för hon trott att de ska komma o man har försökt förklara att de inte kommer men att vi ska hälsa på dem snart. Men vad är snart för en ett och ett halvt åring? Men vad ska man säga?
Jag funderar på att även göra ett litet besök på 'presenta' som ligger i Nås innan mamma kommer hem. Presenta är en liten trevlig inredningsbutik med massa mysiga saker, jag tänkte jag skulle kolla vad de  fått in för vårgrejer. Kanske hittar jag något fynd eller så=)
Jo, just ja, nu blir det snart bilder i mängder. Jag hittade äntligen min batteriladdare till kameran i min egen väska såklart som jag inte använt sen Jönköping i och med att jag där köpte mig en ny. Men huvudsaken är att den kom fram så nu sitter batteriet där o laddar så ikväll kanske första alstret kan komma, vi får hoppas det.
Till sist, natten med Lilly har varit något sånär dräglig, hon började såklart grina igen men vare sig Anders eller jag orkade bry oss (låter hemskt) särskilt mycket så det blev mest att vi gick i o lade ner henne då o då o hon somnade faktiskt efter ett tag. Vet inte alls hur länge det tog, jag har slutat titta på klockan eller orkade inte ens det...Hoppas det blir bättre=)
Ha en trevlig dag!


Drygnatt igen!

Igår kväll när jag kom hem stekte gubben hamburgare med ost vilket jag hade betällt. Ibland får jag bara ett sådant sug efter just det o igår var en sådan gång. Som tur var har jag precis storhandlat så ví hade hamburgare hemma, det hör inte till vanligheterna annars att det finns i frysen. Allt hade gått bra med Lilly o jag såg fram emot en till härlig natt där man skulle få sova ut men icke. Vid tolvsnåret satte hon igång o bara skrika o inget hjälper, jag vet inte vad det är med barnet alltså! Det är som om någon kommer in o byter ut våran underbara lilltjej mot ett monster runt tolvtiden på nätterna. För det är inte tänder o inte feber o hon är inte törstig o välling hjälper inte. I natt kunde hon inte somna mellan oss heller, till sist blev Anders uppe ett tag o bara gick o la ner henne i sängen gång på gång o efter ett tag blev det tyst. Det är så tråkigt alltså, när hon bara dryggråter sådär så försvinner mitt tålamod fortare än kvickt, synd nog, för d är ju då jag skulle behöva det som mest. O inte nog med det, jag blir så kivig mot Anders också, allt blir bara BLÄ helt enkelt...är detta normalt kan man ju fråga sig, att gå från att sova hela nätter lugnt o stilla i sin säng till att inte vilja sova alls o bara störtgråta för jag vet inte vad. I början trodde jag att det var en fas som skulle gå över på ett par veckor men nu har det hållt på i två månader o jag vet inte hur länge jag orkar hålla på såhär, någon som har bra råd o tips kan ju skriva dem till mig. Man drar sig nästan för att gå o lägga sig, det är som om man nästan ligger o väntar på att hon ska börja grina vilket inte heller är bra, man ska ju aldrig förvänta sig dåliga saker för då händer de ju oftast har jag förstått. Men, men....det är svårt att alltid vara positiv, jag försöker=)
Vi hörs!


Underbart med balans

Nu är gubben hemma o jag känner mig i balans igen, gårdagen var faktiskt mentalt riktigt dryg. Både jag o Lilly saknade pappa, det märktes hon gick o frågade efter pappa många gånger o tittade efter honom. Sen blev hon väl lite uttråkad på att bara vara med mig samt att se mig feja runt för att jag själv försökte få tiden att gå. Så på eftermiddagen blev det fruktsallad hos farmor, hon ringde o frågade om vi var sugna o hon fick ett rungande JA i telefonen. Så dit åkte vi o kusinerna Wilma o Oskar var redan där så Lilly blev själaglad. Äntligen lite fart o fläkt kan jag tänka mig att hon tänkte för hon log stort hela tiden o var helt vild, så farfar hade att göra=)
Men då gick de sista timmarna snabbt o sen var det bara hem o bada snufsan o sen i säng. O för första gången på länge så sov hon riktigt riktigt bra, så skönt. Det var som att hon visste att både pappa o jag behövde få sova ut efter helgen som varit, sen gjorde säkert röjet med kusinerna sitt att hon blev trött.
Idag är jag som vanligt på jobbet igen o det känns bara bra men faktiskt lite bättre än vanligt då jag för första gången på länge känner mig riktigt utvilad. Jag har liksom mera ork att ta mig an barnen o göra sådant som de finner kul, som att springa runt o jaga eller sitta o sjunga mm.
Längtar dock tills jag får komma hem o mysa med gubben min framför tv över en god bit mat eller vad det nu blir.
Bilder från shoppingen kommer som sagt så fort jag hittat laddaren till kameran, det visade sig att Anders inte alls fått med sig den så nu vet jag inte riktigt var jag ska börja leta. Men fram kommer den alltid det brukar saker göra förr eller senarem, jag hoppas på förr i dett fall.


Vilken shoppingdag!

Jag måste bara börja  med att berätta om när jag kom hem igår då stod på bänken en stor bukett med rosor o en påse med naturgodis från Anders till mig, så Gulligt! Jag önskar att jag kunde visa en bild men det är så att gubben av misstag fått med sig min kamera laddare så jag kan inte ladda min döda kamera o ta något kort. Så kort på dem samt all shopping får vänta, men då vet ni varför det är lite bildsnålt just nu.
Dagen började tidigt idag, Lilly vaknade tio över sex, suck, men jag vägrade att gå ur sängen innan klockan var sju, vilket resulterade i att lillan sprang omkring på övervåningen. Hon fick då tag på mitt glas med lite vatten i på nattduksbordet o råkade spilla ut det när hon skulle ställa tillbaka glaset. Hon sprang då ut ur rummet, jag trodde det var för att hon blev rädd men efter en lite stund kom hon in med en trasa i handen o började torka bordet o golvet. Det var bara SÅÅÅ gulligt, jag kunde bara le o le o le mot henne. Det är inte klokt vad medveten ungen har blivit, bara det att hon visste att jag hade trasor på toan samt att hon bemödade sig att öppna dörren för att ta ut den. Helt otroligt skulle jag vilja säga, hon är bara för underbar!!
Vid elvatiden så bar det av mot Borlänge med farmor i bilen. O vad kan jag säga det gick hur bra som helst, jag hittade jättefina stövlar åt Lilly både fodrade o ickefodrade, inte helt fel var det att farmor betalade kalaset heller=) Tack för det säger man då. Sen hittade jag byxor till mig o tröjor till Anders samt lite ljus. Efter ett tag lämnade farmor oss o vi gick själva men även det gick jättebra med tjejen, o storhandlingen på maxi gick också super. Jag är så stolt över min lilla sessa i bilen hem började hon gnöla men vad kunde jag vänta mig...hon fick gärna gnöla lite då hon skött sig så bra hela dagen.
Nu sitter jag här, Lilly sover o jag ska till att äta min egengjorda sallad, gott!
Vi hörs!


Ny färg!

Har precis stoppat Lilly i säng o sitter nu med en ny färg i håret, mörkbrun, jag hoppas det blir bra. Det ser lite väl mörkt ut just nu, nästan svart men det blir nog bra till sist hoppas jag=)
Sen ska jag göra fetaostsallad med oliver som jag gått o varit sugen på så länge, sen blir det naturgodis o faktiskt lite vanlig saltlakrits. Det här med totalt godisförbud fungerar inte så bra för mig just nu då bebisen verkar ha ett stort sug efter saltlakrits. Men jag försöker hålla mig till det. Jag vill ju inte börja gå upp massa i vikt nu för att jag inte kan håll mitt sug i chack.
Jag vet dock inte riktigt vad jag ska titta på på tv'n för tv tittande lär d ju bli i någon form. Men om det blir lets dance final eller en film som jag köpt nyligen vet jag inte, vi får se vad jag är sugen på när jag väl sköljt ur hårfärgen o fixat till håret lite.
Anders är ju nu borta o jag märker att mina känslor verkligen är labila just nu, jag typ bölar bara jag tänker på att han är borta o inser att jag ska spendera två nätter själv utan honom. Vardag för en del liksom, jag menar mamma veckopendlar till Uppsala o sover hela veckor från pappa ibland en och en halv, då kan man ju snacka separationsångest!
Men jag intalar mig att det är graviditeten som gör mig blödig=)
Imorgon bär det av till Borlänge för lite vårshopping, det ska bli riktigt kul. Jag hoppas att Lilly också kommer att tycka det men framför allt så hoppas jag att hon kommer sova i bilen på vägen dit så hon är någorlunda pigg o snäll när vi kommer dit. Det är gummistövlar till Lilly som står högst upp på listan, sen tröjor till Anders o sen ett par byxor till mig. Vi får se om det blir något mer men det blir det säkert=)
Jag lägger väl in lite bilder imorgonkväll eller på söndag så får ni se vad det blev.
Ha d gått till dess det ska jag ha!


Jobbig natt!

Helt otroligt vad en unge kan skrika om hon bara vill! Allt började så bra, det gick smidigt att lägga Lilly o hon sov så gott till klockan blev ungefär halv tolv då började hon gallskrika. O då menar jag gallskrika! Vi körde lite fem minutersmetod men den bröts då vi fick byta blöja två gånger på henne för hon hade bajsat. Då trodde vi väl att det skulle bli lite lugnt efter det men icke, hon fortsatte att gallskrika så vi gav henne alvedon ifall att det var käktänderna som spökade, men hon fortsatte att gallskrika så vi gick på fem minutersmetoden igen men efter att ha hållt på i ca 45 minuter gav jag upp o hämtade henne in till oss för att se om det gick o tack o lov så somnade hon faktiskt, ett under. Så kvart i fyra i morse så vaknade jag av att hon började sparka o ha sig så då fick Anders bära in henne till sig igen o det gick bra, hon somnade om som tur var. Sen vaknade hon ca kvart i sju, som tur var skulle jag ändå upp sju så det var inte så jobbigt att behöva gå upp men man var ju inte direkt utvilad. Jag försår inte vad det är som gör att hon är så orolig på nätterna nu för tiden, någon som har någon ide får gärna dela med sig. Man kan ju undra om det är något de går igenom med sömnen runt ett och ett halvt år.
Men när jag kom till jobbet fick jag en trevlig överraskning, tre barn på plats, tok lugnt! Nästan så att det känns för lugnt, men det är gött det med ibland. Jobbar stängning o inser att jag kan gå hem vid fyra, tur att jag kom tidigt hit tänkte jag så jag ändå gör själ för min lön=) Men det är inte helt fel att få sluta tidigt på en fredag, ska handla lite sen till lillan o mig så får vi ha fredagsmys för oss själva ikväll för mannen har stuckit till Trysil med hela umdomsgänget o några fler på skidresa över helgen. Tråkigt för mig men kul för honom=) Saknar honom redan, o ja det föll en lite tår när jag skulle säga hej då till honom. Jag vet att det bara är två dagar men jag är gravid o min känslor far upp o ner hela tiden så just nu känns det jobbigt för mig, men jag vet att jag kommer att klara det jätte bra o ha det kul på köpet.
Vi hörs!


Ultraljudet!

Ja, då var man hemma igen efter dagens stora händelse=) Jag har varit mycket skeptisk till att behöva åka till Falun o inte Mora. Men jag måste säga att de var riktigt trevliga i Falun o man kände sig väl omhändertagen. Dom var inte alls stressade som jag upplevde att de var i Mora när jag var på ultraljud där med Lilly. Nu tog dom tid samt förklarade hela tiden vad man såg på skärmen o vad hon tittade på o varför. Det kändes riktigt bra helt enkelt, hoppas bara att de är lika trevliga o snälla på förlossningen men de borde de väl vara. Nu undrar ni säkert vad de sa att det skulle bli för något, o svaret är en liten tös till. Hur säkert är det då kan man undra, ja de säger 96 % o 100 blir det inte förrens bebisen tittar ut. Men vad både de o vi såg var just det, inget=) Inte en tillstymmelse till det manliga könet, men visst kan man inte vara helt säker för det men jag kommer nog faktiskt att tro på deras utlåtande.
Hur känns detta nu då att inte få en av varje kan man undra...Ja, det känns faktiskt helt ok för mig, tycker det ska bli kul. Tror Lilly kan få det riktigt kul med en lillasyster o att de i framtiden kan få mycket kul tillsammans o tillföra varandra mycket. Anders tycker också att det ska bli kul men har samt en lite sorg att det inte blev en kille o det kan man ju förstå. Det är klart att det hade varit kul med en liten prins det tycker väl alla män. Men han är absolut inte besviken! Det är lite kul att vi får tjejer för i hans familj är de fyra killar o Anders är den tredje i skaran. När han skulle få sitt lillasyskon så hände en kul grej, pappan ringde hem o sa att det blev en kille till varpå Anders utropar BYT! Han ville så gärna ha en lillasyster, därför är det lite kul om vi nu får två tjejer.
Ja, nog om det. Nu ska jag sluta blogga o hjälpa mannen med kvällsmaten, det vankas tacos!


Snart snart ultraljud!

Nu sitter jag bara o väntar på att vi ska åka iväg o se på bebisen, det ska bli så grymt kul o spännande. Jag vill fortfarande kolla vad det är för kön men jag har blivit lite mera skeptisk till vad ska man säga, sanningshalten av kollen. Jag har en vän som fick barn i helgen som kollade upp kön för hon ville så gärna ha en tjej då hon har två pojkar sen tidigare. Så hon ville tidigt veta om det skulle bli en pojke så hon kunde ställa in sig på d. Hon fick veta att det skulle bli en pojke men när hon väl krystat fram  bebisen natten till i söndags så var det en lite tjej. Ganska festligt, o inte blev hon så ledsen för det, hon fick ju sin lilla tjej.
Men i alla fall, det ska bli kul vad de säger i falun att det är o hur säkra de tror sig vara om saken=)
Jag skriver mera senare när jag varit där. Nu ska vi äntligen åka!


På jobbet!

Tack o lov så var det inte magsjuka som jag åkt på, det trodde jag väl aldrig riktigt heller men man kan aldrig vara säker. Min nya diagnos som jag tror stämmer lite bättre om man tittar på symtomen är en lätt släng av magkatarr. Inte så kul det heller men man mår i alla fall inte konstant illa o spyr inte. Men man har ont i magen, eller snarare övre delen av magen, precisunder bysten. Det kan kännas som att det sticker i en lite då o då så man får vara noga med vad man äter samt att man tar det lite lugnt. Men jag är dock på jobbet igen, det känns faktiskt skönt. Men jag får se upp med stekt mat o stark sådan, lite typiskt för jag tänkte kanske att Anders o jag skulle ha passat på att äta thai mat imorgon efter ultraljudet men det rimmar nog inte så bra med magkatarr, åtminstone inte om jag vill bli frisk o inte ligga o kvida hela kvällen. Så det får väl bli någon lite tråkigare husmanskost som är kokt o inte stekt, kryddad eller friterad=)
Skönt att sluta tidigt idag i alla fall, ska försöka förära min kära svägerska ett besök eller kanske bjuda över henne. Vi får se, träffas vill jag göra hur som haver. En god fika skulle inte sitta fel heller men kaffe kan jag ju drömma om, det är silverte med honung som gäller.
Ha de gott!


Here we go again...

Först vill jag säga att jag är så trött på den här datorn just nu, har redan skrivit detta inlägg men det försvann kort sagt.
I alla fall, jag tyckte jag hade fått min beskärda del av sjukdom då jag hade magsjuka för ca tre veckor sen. Men inte, nu sitter jag hemma igen o mår illa. Jag vaknade klockan fem o mådde inge bra, satte mig på toan o sen blev de två gånger till inom loppet av två timmar. Efter det spydde jag men jag tror det var bebisen för jag hade inte kunnat äta något än. Men det var bara att ringa jobbet o säga som det var o då ville de inte gärna ha mig där.  Även om jag tror att det är där jag blev smittad för det var ett kid där igår som inte mådde så bra i magen o satt på toa.
Jag känner  mig inte slak som sist utan jag kan faktiskt äta lite grann o må bra, bättre än om jag inte äter. Jag känner mest att jag går omkring som i en dimma o inte är riktigt mig själv o hjärnan hänger inte riktigt med.
Ja,ja, jag ska försöka jobba imorgon o sen är det ultraljud på torsdag som jag absolut INTE får missa.
Just nu är Anders o Lilly ute o handlar till lunchen, jag ska göra potatis o purjolök soppa, tänkte det kunde vara skonsamt för magen. Lilly blev helt uppspelt av att få åka med o handla, är väl ganska uttråkad av att bara se våra fyra väggar hemma o bara leka med mamma o pappa. Hon var ju sjuk förra veckan så hon har ju inte fått  leka av sig på länge. Så jag hoppas på att hon ska få gå till dagmamman imorgon o riktigt leka av sig.


Mys med rörelse

Jag har ju inte skrivit så mycket om min graviditet än, men det är väl mest för att jag inte känt att det varit så mycket att orda om. Det händer ju inte så mycket den förta tiden, man har mest nog med att fatta att man faktiskt är gravid. Men nu börjar jag fatta det då magen helt plötsligt har börjat tok växa o jag måste skaffa nya gravidbyxor för linningen i byxorna är för tight. Det är den fråga jag ställde senast idag, varför gör man linningar på gravidbyxor? Jag har fått låna ett par ganska vida byxor från en kompis som sitter jättebra i benen o runt magen men just vid linningen är de supertighta, så jag måste tyvärr överge dem. De har varit ett par favoriter!
Men jag siktar på att åka till staden i helgen med lillskruttan så jag hoppas på att hitta något att hitta några byxor som jag kommer i=)
Jag har en tid känt små fjäderliknande rörelser i magen, jag kände dem mycket tidigare den här gången än med Lilly. Men det är väl för att man känner igen vad det är som det kanske upplevs som att man känner rörelser tidigare. Men idag så kände jag faktiskt första riktiga rörelsen, jag vet inte om jag ska kalla det sparkt riktigt men man kände verkligen att det var en liten krabat där inne. Då blev jag aldeles varm inombords o bara myste för mig själv. Det är verkligen en härlig känsla! Men sen kom små vad ska man säga, sammandragningar också o de var mindre sköna, men det är väl så, man får ta d onda med det goda=)
Jag är alltså nu, enligt mig själv, i vecka 19 o jag ska på ultraljud nu på torsdag, jag riktigt längtar efter att få åka o se vad det är för en lite filur som börjar göra sig påmind på insidan av mig.
Jag skriver mer när jag varit där.


Känner mig nöjd!

Igår tog jag mig i kragen o satte mig o läste på designa dig blogg om hur man fixar lite saker på sin blogg. Jag läste o klickade o läste o klickade o fixade men jag är ganska nöjd med eller rättare sagt väldigt nöjd med att jag lyckades få in en bild som header på min blogg sida=) För många kan jag tänka mig att detta är småpotatis, en bagatell men själv kände jag mig som värsta datasnillet=)
Om ni inte ser det så har jag även ändrat min stilmall för jag gillade inte formatet eller typsnittet på den andra. Nu är jag mera nöjd men inte helt, vi får se vad jag gör åt saken och framför allt om jag kan det.
Ny bild blir det nog som header snart i alla fall hoppas jag, igår tog jag bara en som det gick bra att leka med. Det passar inte helt ultimat, skulle behöva en bild som man kan göra bredare utan att ansiktena blir helt breda o konstiga.
Lilly verkar må bättre idag också, hon är lite slak fick jag höra av maken när jag ringde hem o kollade nyss. Men ingen feber o det är huvudsaken just nu för oss. Natten var också helt underbar, hon vaknade bara en gång, hur gött som helts. Så idag var jag utsövd o glad när jag vaknade, det är underbart att känna så.
Ha de gott så hörs vi!


Äntligen en ljusning!

Äntligen en ljusning på feberfronten, när Lilly kom hem igen från mormor o morfar så var hon typ gnölig o det har hon varit hela dagen sen dess men det verkar dock som febern gett sig. För hon är inte alls varm o vi har bara behövt ge alvedon en gång idag så det är ju positivt. Jag antar att hon är så trött o gnölig efter att ha haft så hög feber så länge samt inte kunnat äta ordentligt. Den har helt enkelt tagit all hennes energi, så hon får vara hemma från dagmamman imorgon för att vila upp sig en dag o komma igen pigg o glad som hon egentligen är.
Dagen började dock riktigt bra för Anders o mig, som sagt så sov lillan borta så vi fick sovmorgon, helt underbart. Man blir som en ny människa när man får sova o riktigt vila upp sig. Skulle inte sitta fel med flera sådana nätter=)
Vi hoppas väl att det ska bli lugnare nu när febern verkar ha försvunnit. I alla fall, så bjöd vi hem mamma o pappa samt brorsan o sara på fika efter förmiddagsmötet. Jag bokstavligen slängde ihop en tårta samt gjorde chokladbollar till fikat. Min bror fyllde 26 för en månad sen o vi har inte kunnat gratt honom så jag tänkte att vi skulle göra det idag. Jag tror han gillade gesten med tårta samt de presenter han fick vilka var en T-shirt o en bok.
Här ser ni lite utav kalaset...

Jacce är i full färd med att blåsa ut alla sex ljusen på tårtan, jag hade ju inte 26 likson så han fick de sista sex bara=) Lilly hon högg in på chokladbollarna, de är hennes favorit!
Tårtan jag gjorde var en enkel en med sockerkaks bottnar o hallon+grädde i ena lagret o banan+grädde i andra sen smetade jag på grädde runt hela tårtan. Som garnering krossade jag marianne choklad o strödde på samt hjärteströssel. Gästerna gillade den sa de o det blev faktiskt inte så mycket kvar av den så jag måste ju tro deras utlåtande=)
Nu sitter jag här helt trött o längtar efter att ta en varm dusch, sist jag skrev att jag skulle njuta av en dusch blev det inte riktigt så, varmvattnet var slut så d var bara att speedduscha d. Men nu har jag kollat så vattnet ska vara varmt=)
Förresten, kommentera gärna om ni läser mina inlägg så jag vet om det är någon som läser, d e alltid kul med lite feed back. Men rättstavning o sådant kan ni undvika=) Kram på er som läser!


hurra för alvedon!

Hurra för alvedon, när klockan slog halv tre idag så fick lillan sin efterlängtade alvedon o strax efter det så blev hon vår lilla vanliga underbaring igen. Festissockerkicken hon fick av festisen som morfar o mormor gav henne gjorde nog sitt också=) Hon till o med åt idag, helt fantastiskt! Sen körde hon hela sitt charmregister för Sara o Jacce.

 Maten ja, vi fick någon slags köttfärsgratänglåda med massa ost på samt ris o sallad, MUMS! Måste såklart ha receptet, jag åt så magen faktiskt stod i fyra hörn. Appropå mage, jag kanske borde lägga ut någon magbild snar, ja, jag har faktiskt fått en liten kula nu...Jag tycker den är stor men jag vet ju sen tidigare att den kommer bli betydligt mycket större. I alla fall, maten, den var helt super o som om det inte räckte så fick vi maräng-... och sen det där ordet jag aldrig lär mig skriva, helt enkelt maräng, glass, banan och chokladsås. Gott var det!
Det ni ser i asken bredvid är chokladgodiset marianne.
Nu sitter jag här o tar det lugnt o njuter av min egentid då jag för inte så länge sen äntligen fick lillstumpan i säng. Hon har inte sovit mer en kanske en halvtimme på hela dagen, hon har totalvägrat. Så när vällingen kom skulle hon inte ha den heller för hon vet att det innebär läggning, men då lade jag ner henne i sängen med flaskan o då var det kört, hon åt sen somnade hon. Så skönt!
Hon ska som sagt sova hos mina föräldrar inatt o jag hoppas att det kommer att gå bra för dem.
Men just nu ska jag avsluta detta blogginlägg sen ska vi sätt på en film o bara ta det lugnt, sen ser jag fram emot sovmorgonen i morgon. Det var inte igår man fick vakna upp med maken bredvid sig o bara ta det lugnt o sen gå ner o äta frukost tillsammans. Det är alltid någon av oss som får gå upp o ta Lilly o allt vad det innebär.
Ha de gott, det ska jag ha, hoppas jag=)

Här är jag o lillsnufs



Feber,feber o mera feber

Min älskade stackars lilla stumpa dras fortfarande med denna jobbiga feber. Vi ringde sjukstugan igår för att kolla om man skulle åka in för att få något annat än alvedon men vi fick svaret att hålla henne kall o se till att hon drack o kissade. Så hela dagen igår o idag så har hon sprungit omkring i bara blöjan men kokhet är hon ändå. Helt otroligt, det känns som att hon ska smälta bort i famnen på än så varm är hon. Man känner sig så maktlös som förälder sådana här gånger, att bara vänta...Men går inte febern ner imorgon så tänker jag då ringa sjukstugan igen o be dem kolla upp henne. Hur länge ska hon gå med denna dryga feber o bara få alvedon undrar man ju. O sen får man ju bara ge dessa små alvedon fyra gånger på 24 timmar, bara det är ju jobbigt. Alvedonet hinner ju gå ur hennes kropp o så blir hon varm o gnällig o så får man inte ge det man vet hjälper för man måste spara två doser till natten. Jag förstår ju varför, man vill ju inte ge för mycket för då kan man ju skada hennes lever men det är bara drygt som sagt att man känner sig så bakbunden o inte kan göra något för sitt lilla hjärtegryn som man ser mår så dåligt.
Idag trots allt så är vi hos mormor o morfar (alltså min mamma o pappa) för att träffa dels dem men också min bror o svägerska från Uppsala som är o hälsar på. Sen ska vi faktiskt lämna vårt lilla hjärtegryn hos dem för att själva få sova en hel natt o vila upp oss lite men också för att mormor så gärna ville rå om henne lite inna hon måste tillbaka till Uppsala för att jobba ytterligare en vecka.
Så idag slipper jag tänka på att fixa mat o allt sådan, skönt. Men visst ska jag erbjuda mig att ta bort disken från bordet o sätta in i maskinen. Men det hör ju till vanlig vett o etikett anser jag, dock kunde jag vara bättre på det=)
Nu måste jag ta hand om mitt lilla gryn, vi hörs!


112 hallå!

Igår kväll så hade vi som sagt hemgrupp, jag o Lilly var med o fika men sen avlägsnade vi oss med en flaska välling för hon var febrig. Nä, febern hade inte givit vika under gårdagen utan höll i sig på 38,7 grader. O denna natt var heller inget undantag från de förra, hon sov ett par timmar sen började skriket...är så trött på sömnlösa nätter, jag känner mig mera som en zombie än en människa just nu. Jag gör saker på rutin o ställer någon en fråga tittar jag upp på personen helt frågandes med en dimma för ögonen...
Men tillbaks till min rubrik o natten, hon började som sagt att skrika o jag gick in o ut några gånger sen tog Anders över när han kom upp från källare där pelletspannan strulat lite. Vad som hände var att jag sagt till Anders att ge henne alvedon för det hade gått mer än fyra timmar sen sist, men han ville inte gå in igen för hon verkade ha lugnat ner sig sen gick han ner i källaren igen...trodde jag... Lilly vaknade efter en halvtimme igen varpå jag tog alvedonflaskan hällde upp 5ml o gav min lilla tös som snällt tog emot. Jag gick in o lade mig varpå Anders kommer in efter en liten stund (Lilly skriker ganska konstant nu) o frågar om jag givit henne alvedon. Ja, säger jag varpå Anders svarar att han också gjort det för en halvtimme sedan. Varpå jag säger att han måste ju säga till mig om han gör det när vi båda springer som tättingar in o ut från Lillys rum. Jag kollar på flaskan vad man gör vid överdosering o texten lyder "ring 112 vid överdosering för skador kan uppkomma som du inte ser". Så mitt i natten får Anders ta o ringa 112 o förklara situationen varpå han blir kopplad till giftcentralen o får förklara allt igen...jag är nervös o undrar om vår lilla dam ska behöva magpumpas eller om jag ska försöka få henne att spy. Men som tur var verkade det inte vara någon större fara men vi fick absolut inte ge henne nå mera alvedon förrens i eftermiddag idag. Pusst! Då var det "bara" att lägga Lilly igen o köra fem minuters metoden o hon somnade igen typ vid två tiden. Sen ringde mitt alarm vid 04.45 o då var det bara att kliva upp o nu sitter jag här på jobbet. Vi får se hur den här dagen går.

O ja, jag kommer inom en snar framtid att bälja i mig en kopp kaffe!


Livet just nu...

Livet just nu, ja, vad ska man säga...Trodde än en gång att vi skulle få hem en säng till Lilly, den fanns i Borlänge så jag ringde o sa att min man som jobbar där hämtar den imorgon (vilket var igår). När min man ringer efter jobbet för att kolla upp så de är hemma så säger de att en annan är påväg för att köpa sängen. Vi blev så besvikna!!! Vad ska man göra för att få en säng här i världen?!!!
Sen till råga på det så har Lilly haft drygnätter o igår så fick hon 38,7 i feber som hållt i sig så natten till idag var inget undantag från de andra. Hon vaknade vid halv tre tiden o skulle inte sova, Anders gick in o lade sig men d hjälpte inte så jag gav henne lite mera välling vilken hon hällde i sig o sen somnade om. Men inte sov hon så länge fast hon varit vaken, halv sju skulle hon upp! Jobbigt för min Anders men som tur är har hon varit slak idag så han har kunnat sitta med henne i famnen o vilat sig lite framför tv'n.
När jag kom hem idag var hon inte direkt på sitt strålande humör, snarare tvärtom så i med lite päron tiger youghurt som jag köpte på vägen hem (fjäsk). Hon åt två portioner, sen var det bara att lägga henne en sväng, dvs nu. Jag ska snart väcka henne så att hon inte sover för länge o inte vill lägga sig sedan.
Annars har dagen på jobbet varit helt ok! O imorgon så har jag tidig fredag så det ska bli väldigt skönt att komma hem lite skapligt.
Men nu först så ska vi ha hemgrupp, vi träffas med ett gäng ungdomar o språkar lite om livet kan man säga. Sen ska jag njuta av en varm dusch innan jag lägger mig, fint d=)
Vi hörs!


Vilken natt!

Oj, oj, igår la vi ju lillan vid halv åtta för att hon skulle sova lite längre idag i och med att jag började senare. Men tror ni inte att vi åkte på en drygnatt istället. Hon vaknade flera gånger o skrek så jag gav henne lite mera vällingö för jag tänkte hon kunde vara hungrig, sen gav jag henne alvedon för hon fortsatte att skrika o ta sig för munnen. Så jag tänkte det kunde vara tänderna, men hon fortsatte att vakna o skrika. Det var då jag blev som en annan människa, otäkt alltså, jag blev så frustrerad o jag hade huvudvärk o jag var fruktansvärt trött. Så jag blev hemsk mot min lilla sötnos som man vet med klart sinne skrek för att något är fel o hon kan bara meddela sig på det sättet. Men i det tillståndet jag var så tog jag det personligt o tyckte hon skulle fatta att vi gjort allt vi kunnat o att hon skulle vara nöjd o sluta skrika. Men det gjorde hon ju inte såklart... Det är tur att man i de lägena har en man med allt tålamod i världen som gick in i hennes rum, natta henne o lade sig bredvid hennes säng på en madrass som vi har där. Puss min älskling för att du är den du är!!!
Det sköna var dock att hon sov till strax efter åtta o morse o sen var det bara att ta upp henne krama henne hårt o be om ursäkt för att mamma varit så fruktansvärt korkat dum mot henne o pussa lite på henne. Sen på vägen till jobbet var det bara att ringa maken o be om ursäkt för att jag varit en ragata=)
Man ska allt vara tacksam för att man har hittat en man som älskar en både i nöd och i lust, att det inte bara var ord man sa till varandra på vigseln.


Slutpumpad!

Oj, vilken dag! Jag började sent idag men fick jag sovmorgon! NEJ! Lilly bestämde sig för att vakna klockan sex i morse. Klockan SEX! så jag tog upp henne o la henne i vår säng för jag tänkte hon kunde leka lite bredvid mig eller brevid sängen. Men icke, när jag låg där o blundade så försökte Lilly dra upp mina ögonlock med sitt pekfinger, skönt?, nej definitivt inte. Så det var bar att palra sig upp o göra frukost o fördriva tid fram till kvart över nio då vi skulle åka till dagmamman.
På jobbet gick allt väldigt smidigt måste jag säga, riktigt kul dag att jobba trots att jag slutade halv sju. Men sen var det bara hem o slänga på sig träningskläderna o iväg till step up träningen. Jag slängde i mig en dextrosol o hoppades på att adrenalinkicken skulle sätta in när musiken startade. Men nej, inte det heller... så det gick så tungt o det hjälper ju inte att bebisen i magen blir tyngre o att man får mera blod att pumpa runt i kroppen.
Men det känns ändå väldigt bra att ha tränat o gjort något vettigt med kroppen.
Ikväll så lade vi Lilly halv åtta en halvtimme senare än vanligt så jag hoppas på lite mera sovmorgon i morgon, då jag också jobbar stängning till halv sju.
Vi hörs!


Parvelrännet!

Idag så var det en ganska fullmatad dag men på ett kul sätt. Men vi började den ganska lugnt o skönt med en riktig söndagsfrukost o det var länge sedan kan jag lova. Jag kokade ägg och tog till o med fram brödrosten o damma av den lite innan användning. Sen var det ost o marmelad, kaviar o messmör mm. Det blev en riktigt lyckad frukost helt enkelt. Sen var det bara att klä på sig långkalsonger och överdragsbyxor, overall för Lillys del dock för parvelrännet var nästa sak på dagordningen. För er som inte vet vad det är så är det en "skidtävling" för barn som hålls i snöån. I år var det den 62:a gången som tävlingen hölls o det var kusinen Wilma som för andra året i rad skulle åka. O det måste man ju åka o titta på för att stötta o heja på. Sen är det alltid trevligt att komma ut speciellt en dag som denna då solen sken o vädret var FANTASTISKT!

Här är hon, Wilma in action. Hon var otroligt duktig tycker jag, riktigt snabb måste jag säga. Här är hon snart 5 år o kan åka ganska obehindrat o en annan äger för det första inte ens ett par skidor o skulle jag ställa mig på ett par skulle jag säkert falla varannan meter. Riktigt pinsamt faktiskt, jag kanske får anlita Wilma som tränare=)

Som sagt så var det soligt så jag letade fram Lillys solbrillor o satte på dem, hon verkade gilla dem för de fick sitta kvar under hela tiden vi var ute. Hon var bara så snygg eller bedårande kanske är ett bättre ord.
Efter parvelrännet bar det av till morfar i Nås som stod för middagen idag, inte helt fel. Lövbiffgryta med potatis samt kaffe m. texaspecanglass satt inte helt fel i kistan när man varit ute på äventyr=) O i Nås blev vi kvar ett tag vilket var skönt, att bara få sitta ner o softa lite. Gött d!

Har jag inte sagt det förut så kan ni ju se det själva att morfar är en favorit hos Lilly, de har så roligt tillsammans så. Lilly behöver inte göra mycket för att morfars hjärta ska smälta eller för att han ska brista ut i skratt. O det är lika åt andra hållet också, morfar behöver inte göra mycket för att Lilly ska skratta o må bra heller.


Kalas,kalas, kalas!

Idag på förmiddagen så var vi på kalas hos Moa som fyllde tre år. När vi kom dit hade de dukat upp ordentligt med fikabröd, man visste inte riktigt vad man skulle välja. Jag insåg ju ganska snart att jag inte kunde ta av allt för då skulle jag få ont i magen. Men tårta blev det ju såklart! Den var riktigt god, chokladsockerkaksbotten med sylt och någon slags vitchoklad kräm emellan, ja, hur som helst var det en tårta helt i min smak.

Självklart satt det tre tända ljus på tårtan som Moa, innan vi högg in på den, fick blåsa ut och hon lyckades riktigt bra med lite instruktioner från Jenny. Fin tårta inte sant, rätt färg också=)

Så här snygga var vi på kalaset, eller ja, det var väl framförallt Lilly som såg riktigt cool ut.
Riktigt häftig i fynden från Ullared.
Ja, nu ska vi bara vänta på att Lilly ska vakna sen bär det av till svärföräldrarna på middag, där jag tror även morfar kommer att vara. Det blir kul för Lilly det, både farfar och morfar på samma ställe, kan det bli bättre säg?


Gott, gott!

Igår hade vi som jag tidigare skrivit vänner från Jönköping på middag hos oss och min man stod för matlagningen. Jag hittade ett recept på arlaköket på en kyckling paj som lät riktigt god och verkade enkel att göra. Så min man åkte o handlade det som skulle vara i och satte igång. Han hade haft lite ångest över hur detta skulle gå. Men när jag kom hem var han i full färd med att göra pajen och resultatet, min vänner, blev jättebra! Pajen blev riktigt lyckad och god, så den får han gärna göra flera gånger för nu vet jag att han kan=)
Sen blev det lite spartansk efterrätt med glass, barnen fick en varsin piggelin medan vi vuxna åt knäckglass.
Det blev en lyckad middag helt enkelt och vi var nog nöjda allihopa tror jag, det lät då så=) Mira o Lilly lekte riktigt bra med varandra, det är kul att se. Det är sådana gånger man tycket det är lite, eller ganska mycket tråkigt att de bor så långt borta. De lekte ta fatt med sjalar som vi sedan knöt runt deras huvuden som hucklen, de klättrade även upp i trappen utan lov o snodde min läkerolask som Lilly direkt började mumsa på. Men hon hann inte så långt innan Micke (Miras pappa) tog dem på bar gärnig.

Bara titta på dem, de är ju bara så söta! O helt röda om kinderna är de med, speciellt Lilly, för att de sprungit o lekt så mycket. Kul!


Så snöpligt!

Jaha, jag ringde väl på den där sängen igår för jag hade fått en mail där det stod att den fanns kvar. Så jag skulle bara ringa o boka tid för hämtning tänkte jag, för ha den skulle jag ju. Men icke, då hade den precis blivit såld, fatta, såld bara sådär precis innan. Man blir så besviken o irriterad o så tänker man på alla om. Tänk om jag sätt mailet tidigare, tänk om jag kunde ha ringt direkt etc. Men men, nu är det bara att hålla utskik efter en annan...
Annars idag så ska jag jobba till halv fyra, sen ska jag försöka bege mig ner på byn i Malung o leta 3 års present till Moa. Vi ska nämligen på kalas på lördag, det ska bli kul=) Jag undrar lite vad jag ska köpa, kanske ett te set med koppar och fat, eller pärlor till halsband eller, ja just, eller vadå?
Vi får se om jag hittar något som känns rätt.
I eftermiddag, kväll kommer vännerna från Jönköping till oss på middag, ska försöka hitta ett recept som gubben min kan laga. Man vill ju att det ska bli lite extra men det är svår när man inte ska göra det själv. Inget ont om min man men han är inte den mest vane vid spisen. Får han ett recept där allt står med och inga kruciduller så brukar det dock gå bra. Så en skik på arlaköket blir det nog på rasten idag.
Vi hörs!


Mys gos!

Åh, min lilla stumpa alltså...Det är underbart att vara mamma men ibland är det bara sådär lite extra underbart och mysigt. Som nu ikväll när hon fick sin välling. Vi har ju vår rutin där hon får flaskan och går till soffan o sätter sig med sin filt o tittar på bompa. Ikväll var inget undantag förutom att hon efter en liten stund la sig ner med sitt huvud i mitt knä o bara myste samtidigt som hon drack sin välling. Jag killade henne på ryggen o varpå hon tar  min hand o för den till håret för att jag ska killa där också. Det går inte att beskriva såhär i text, eller rättare sagt jag kan inte beskriva i text hur mysigt det var. Jag ville inte att stunden skulle ta slut, men tyvärr så tar ju vällingen slut och då är det slut på det mysiga. Då är det bara fort upp, byta om till nattlinne o borsta tänderna sen bums i säng.
Ja, just det, jag hittade min drömsäng till Lilly på blocket  idag. En hensvik barnsäng, den finns i Uppsala där min bror bor. Jag kan bara be o hoppas att den finns kvar och att jag får köpa den, den kostade bara 500! Jag vill såååå gärna ha den till Lilly, tänkte  börja vänja henne ganska snart med att sova vanligg säng innan bebisen kommer. Man kan ju bara hoppas att det går bra, annars får man väl prova lite senare.

Klicka för att se nästa bild
Ja, här är den, bild från anonsen...hoppas, hoppas, hoppas, den blir Lillys!
Ni undrar kanske hur det ska gå att ha ett så litet barn i en så stor säng utan att hon ska smita eller ramla ur. Det har jag också undrat tills jag fick det fantastiska tipset att vända sängen så att jag får den hela sidan utåt, alltså den kurviga delen. Hoppas ni förstår vad jag menar. I alla fall, bra tips som verkar fungerat för min vän som jag fick tipset av. Vi får se hur det går för oss=)


Ute i snön!

Väl hemma från Jönköping så var vi ju tvugna att inviga de nya leksakerna. Hon har som jag tidigare skrivit fått spadar och en hink o hon blev stormförtjust i dessa saker när hon fick syn på dem. När vi kom från dagmamman hoppade vi ur bilen o började leka direkt, hon stortrivdes o ville inte alls gå in när jag tyckte det var dags att börja med mat och bakning (mormor och morfar skulle komma o fika).

Tidigar kan jag ha tyckt att det varit lite tråkigt att gå ut med Lilly för jag har inte riktigt vetat vad man ska göra. Men nu blev det riktigt kul att vara ute i snön med henne o leka, hon var så nöjd och glad hela tiden, ja, enda till vi skulle gå in då=) Men den smällen tar jag gärna om det är för att hon trivs så bra ute.


Shopping på Gekås, Ullared

Ja, då kommer det som jag utlovat. Uppsatsen om helgen i Jönköping. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men jag antar att det dem flesta är intresserade av är vad jag släpade med mig hem från gekås. Jag har förstås inte tagit bild på allt jag köpt, det skulle bli ohållbart men en del fynd har jag plåtat.

Ja, här ser ni matdelen i mitt kök, den svarta lampan är från gekås o kostade mig endast 150 kr. Tavlorna som står längst till höger på tavel listen med svartvita motiv på amerikanska byggnader (förstår att ni inte ser dem så bra) kostade 10 kr. Det var helt sjukt billigt med tavlor alltså. Likaså lampor, jag hade tittat på en liknande kökslampa på ikea som skulle kostat mig 500kr, jag fick denna lampa en annan som d snart kommer bild på o två lampskärmar för samma summa.

Det syns inte så bra, men den är vit med silvrig botten. Supersnygg tycker jag i alla fall, och det är väl huvudsaken=)

Den här bilden är tagen från vårat vardagsrum, shoppingalstren här är lampskärmen som är i vitt pärlemortyg 99kr, de vita fyrkantiga krukorna 25 resp.12,50, tavelramen och det rosa ljuset. Jag kommer inte ihåg vad de sista två sakerna kostade o orkar inte titta efter heller, men billigt var d. Jag är supernöjd med hur fönsterdekorationen blev=)

Sen kommer vi till Lillys del=) kläder och leksaker, men först kläder. Jackan längst till vänster var på rea så den fick jag för 30kr, kommer passa bra till nästa säsong. Den andra jackan är till våren och var lite dyrare men jag kunde inte motstå den, 169kr för den. På andra bilden är d lite toppar o tröjor som jag köpte men jag har inte plåtat allt, men jag fick dessa tröjor plus lite till för ca 350kr.

Sen blev det ju lite leksaker till lillstumpan också, kan ju inte motstå när det är så fruktansvärt billigt. Men inga onödiga saker skulle jag vilja påstå. Det blev en paraplyvagn för dockan 49kr, lego med ca 50 bitar 106kr, vattenkanna (hon snor alltid min så nu fick hon sin egen) samt lite spadar en snöskyffel och en hink.

Ja, det var lite bilder från min shopping, det blev en lyckad dag om en så tröttsam! Man var ganska mör i kroppen och jag sov som en stock den natten, jag kommer inte ihåg sist jag sov så hårt.
Jag bara måste avsluta detta inlägg med denna sköna bild på Lilly tagen på resan hem från Jönköping.

En törstig liten stumpa fick smaka på mammas cola,hemskt jag vet. Men sanningen var den att när vi beställde mat så beställde vi en liten vatten och en hamburgare till Lilly men när vi åkte från driven så upptäckte vi att vi inte fått något vatten. Så vad gör man när barnet sitter o skriker o vill ha något att dricka=)
Det blev hur som helst en skön bild =)


Vattenläcka!

Innan vi hann o somna igår så skulle maken upp på toaletten en sista gång, o vad händer? När han spolar så börjar det att rinna ut vatten på baksidan av toaletten rätt ner i golvet. Det är en gammal toalett vi har där uppe och vi har väl förstått att vi inom en snar framtid skulle behöva ta tag i renovering, men inte såå snart! Grymt drygt! Det är inte så att man har hunnit bli miljonär en på de två löner jag hunnit att få, vi har mera precis kommit ikapp med ekonomin o så händer det här...Men jag tror inte att det är något större fara med fukt i golvet än men idag så lär vi ut med stolen och bort med plastmattan o väck med golvet så att vi kan uppskatta vad det är som behöver göras,suck. Så nu måste jag försöka få tag på en toastol inom en väldigt snar framtid, o nu när man inte bor i någon större stad så är inte det det lättaste precis. Men brorsan kommer upp från Uppsala om två veckor så jag kanske kan skicka ut honom på lite spaning efter toastol, vi får se. Men vi lär väl gå till banken o böna om ett lån till förstår jag så vi kan renovera, det är ju inte gratis med badrums saker direkt, inga ullaredspriser som ni förstår. Som tur är har vi ett handfat liggande sen tidigare huset så den kostnaden slipper vi. Men vi tänker som så att ska vi väl upp med golvet så är d lika bra att helrenovera o då är d ny blandare till handfatet som gäller, nytt golv samt något på väggarna. Vad vet vi inte än, som sagt, detta hände runt elva tiden igår kväll.
Ja, men då vet ni vad vi kommer att pyssla med de närmsta veckorna framöver. Men jag ska försöka hinna lägga in lite bilder från helgen som varit och kanske lite shoppingalster.
Jag gick runt o piffade i huset igår så nu är jag såååå nöjd=) Mer om det i ett senare inlägg.
Vi hörs!


Oj,oj,oj

Vilken helg, jag skulle kunna skriva en hel uppsats tror jag och det kommer jag nog förmodligen att göra så småningom. Ska bara komma hem från jobbet o ladda över lite bilder från kameran o så. Jag kan i alla fall säga att vi haft det KANON! Jag ska som sagt redogöra för allt snart men det kliade lite i fingrarna så jag var bara tvungen att skriva något, har ju inte gjort ett inlägg på tre dagar eller så. Vi har fikat och vi har ätit gott samt shoppat på ullared gekås i mängder! Kom hem med massa fina saker, det är helt sjukt vilka bra priser de har på grejerna där nere. Måste nog boka in en resa dit igen strax efter bebisen har kommit o fynda lite.
Vi har som sagt haft det super kul o barnen tror jag också njutit av varandras sällskap. Huset våra vänner flyttat till var helt kanon, två våningar med flera rum så Anders och jag kunde sova i ett rum o Lilly stoppade vi i lekrummet som låg intill rummet vi sov i. Detta på övervåningen, så de andra sov där nere. Vilket var kanon för då väckte inte barnen varandra så vi fick sova gott. De hade fått det riktigt fint också, jag blev väldigt inspirerad! Måste gå nu lite förhastat men det händer saker här på jobbet så jag måste rycka in. Hörs!


Snart,snart,snart!!!

Åh, snart är denna dryga inkubationstid över! Det har varit riktigt drygt att bara befinna sig i sovrummet hela tiden, men idag smet jag ner till syrummet o sydde lite när Anders och Lilly var borta. Men i morse var det riktigt jobbigt då jag hörde Lilly stor gråta, jag satte mig i trappen för att se vad det var och hon slutade inte. Hon fick syn på mig och ville  bara komma till mig, sååå jobbigt att inte få ta henne i famnen o trösta henne. Men jag gjorde mitt bästa o började sjunga "i ett hus vi skogens slut, lite tomte tittar ut..." Som tur var hjälpte det men jag kom knappt in på andra omgången innan jag själv brast i tårar över hela situationen. Hon snyftade o följde med i varannan rörelse med sina små underbara händer, o när man kommer till slutet "räck mig handen din" så räckte hon ut sin lilla hand mot mig och då brast det för mig. Så det var bara att gå upp i sovrummet o samla nya krafter.
Så jag längtar tills imorgon förmiddag då inkubationstimmarna gått ut och jag får krama om  mina älsklingar igen. Fatta, två dagar har gått utan att man fått krama dem, det är ju mycket svårare när de är i samma hus. Så idag när de var borta var d inte lika jobbigt.
Imorgon bär det i alla fall som planerat av till Jönköping, jag ser verkligen fram emot det och hoppas att vi får en underbar helg där tillsammans med våra vänner där nere.
Vi hörs!


Nya syalster!

Ja, nu har jag fått blodad tand för att sy barnkläder. Det är riktigt kul och man lär sig nya saker hela tiden som man kan förbättra till nästa gång. Jag fick ju lite tid idag att sy då jag är hemma sjuk från jobbet för att kurera mig de sista inkubationstimmarna innan man ska träffa någon eller gå ut. Så jag hann idag att sy färdigt tunikan som jag håll på med. Så här blev den. Jag är faktiskt ganska nöjd, det är min första tuika i bomullstyg.


Ska bara testa den på lillstunpan nu, jag hoppas att den sitter bra på henne.
Nästa alster som jag faktiskt gjorde i helgen som va är ett par fleece byxor. Lilly har behövt sådana under sin overall när det varit riktigt kallt. O så kom jag på att jag ju hade fleece tyg hemma så jag satte mig och sydde ett par. Här är dem.

Hade nog varit snyggare med rosa muddar men jag tänkte göra dem lite mera unisex ifall vi får en kille nästa gång. Men annars är jag riktigt nöjd med dem och de har fungerat riktigt bra och det är ju huvudsaken.


Magsjuka forts....

Ja, nu är jag här igen. Jag har legat i sängen konstant hela dagen tror jag, och ändå så är man helt slak. Spyandet tar helt enkelt musten ur en. Men det är nog som jag hade hoppats, jag börjar känna mig bättre och har inte spytt på sju timmar. Jag har även kunnat äta lite och behålla det vilket känns bra. Så nu ska jag bara ligga imorgon också o sen städa, byta lakan och sprita allt=) O säga farväl till magsjuka hoppas jag!!!
Men gosse vad cola man har fått i sig idag, helt sjukt, jag som aldrig dricker cola annars. Gissa om jag i fortsättningen kommer att förknippa det med magsjuka?! Men det är tur att det finns cola i magsjuketider, för det verkar då vara det enda man kan få i sig till en början.
Blåbärssoppan som min man var så snäll o köpte hamnade ganska snabbt i toaletten, så den lockar inte heller särskilt mycket. Men jag ska faktiskt försöka dricka lite innan jag ska lägga mig att sova för natten.
Så just nu ser det ut som att  Jönköping blir av, jippi!
Håll tummaran o be att allt går vägen för oss, vi hörs!!!


Magsjuka, bläää!

Jaha, då var det min tur att åka på denna sketna magsjuka. Jag kunde  inte riktigt sova inatt för jag mådde så illa, jag trodde det var bebben som ville ha lite mat så jag gick ner o tog en knäckesmörgås o lite mjölk. Men jag bara fortsatte att må illa o kunde inte sova, sen så blev det toaletten....Alltså spy, det är ingen höjdare, usch, fy o blä säger jag bara. Man får så ont i magen av att spy o så bränner d i halsen trots alla sköljningar man gör. Att man är gravid underlättar ju inte saken heller har jag kommit på, jag mår illa för att jag äter, men jag mår också illa om jag inte äter. Bebben gör mig illamående för att jag inte äter  och magsjukan gör mig illamående för att jag äter. Drygt helt enkelt!
Jag håller mig själv i karantän i sovrummet o på toaletten där uppe, jag vill inte att Anders eller Lilly ska åka på detta. Vi har ju planerat att åka till Jönköping i helgen o inget, inget får stoppa det. Vi har försökt åka dit nu några gånger och alltid har det blivit något, jag förstår inte.... Så nu ska jag dit! Som tur är verkar denna säsongs magsjuka vara kort, man spyr lite o sen går det över. Det är vad jag hoppas på för min egen skull nu.
Oh, nu kom mina älsklingar hem från affären, de har handlat till mig. Här ska det drickas avslagen cola och osötad blåbärssoppa samt te. Jag tar till alla knep nu=)
Jag hör nog av mig till kvällen igen för att uppdatera hur läget är.
Vi hörs!


Skön helg!

Oh, för en gång skull så har jag faktiskt haft en faktiskt ganska lugn helg. Jag har kunnat vila upp mig o känt att man faktiskt har haft helg. Det behövdes efter förra veckan! Lilly har dock varit lite gnölig men d får man väl ta när stortänderna är på g. Sen har d väl inte varit så kul att bara umgås med mamma o pappa hela tiden. Vi försökte träffa lite kompisar på lördagsförmiddagen (långt ord) men antingen så var barnen sjuka eller så var föräldrarna sjuka. Det var lite trisst, fass med fasit i hand så var d nästan bra för jag hade tänkt baka en kaka lite snabbt innan de då skulle ha kommit o när jag väl skulle sätta igång så visade det sig att allt mjölet var slut. Det hade min gubbe glömt berätta, han gjorde våfflor en dag i veckan som var o då hade mjölet tagit slut. Det är inte så lätt att ha koll på allt man har i kylen eller i skafferiet nu när man inte är hemma så mycket=)
På eftermiddagen åkte Lilly o jag till mormor o morfar i nås, Anders skulle vara o döma i bandyn på vanånättar i Vansbro. Jag tog med mig tyget till nås o satte mig för att sy medan morfar o mormor hade fullt upp med att underhålla Lilly. Kände mig faktiskt lite skyldig efter ett tag, att de fick passa henne så mycket. Hon är ju inte direkt lika stilla o lugn som hon var för ett par månader sedan. Sen hon började gå, o framförallt sedan hon började hos dagmamman har hon blivit minst sagt intensiv! =) Men, jag tror de tyckte d var kul fast ganska skönt när vi åkte=)
Söndagen var ganska lugn, Lilly gnölade på men efter lite besök från kusinerna, sömn o sen utetajm i kusinernas egengjorda "vintervärld" blev hon riktigt nöjd o riktigt go o mysig. Lite stimulans var allt som behövdes kanske=)
Ja, ja lite städning blev d väl också men d hör väl till när man väl är hemma=)
Vi hörs!



RSS 2.0