Ullared....

Igår var jag på d berömda Ullared o hjälp va mycket folk det var. Jag trodde aldrig att köerna skulle försvinna. Vi trängdes i kö in o vi trängders i tvåtimmars kö ut. Men väl inne så fick jag tag på massor med fina ytterkläder samt en helt ny garderob(alltså kläder) till Lilly. Lilltjejen fick också lite kläder, kunde inte hålla mig=)
Det blev en del julklappar såklart o framför allt blev d ju leksaker till barnen i julklapp. De har ju så sjukt bra priser på sånt där.
Inredning hann jag inte ens med tyvärr, för där hade köerna redan börjat hopa sig så du kunde inte ta dig fram mellan hyllorna o raderna. SÅÅÅ tråkigt men jag orkade helt enkelt inte trängas mer. Vi var där i nio timmar o trängdes så d fick räcka.
Jag skriver mera senare...vi hörs!!!


Ont, det gör ont men d går...

Det är just vad det gör d, ONT, i hela kroppen. Jag kom faktiskt iväg på boxing igår o det var såååå kul!
Men det är dock inte lika kul idag, man kan säga att jag märker av muskler som jag inte använt på ett bra tag. Ialla fall inte så intensivt som igår=) Men som sagt, det var sååå grymt kul att få komma iväg o slåss lite=) Känna pulsen slå o svetten rinna nerför ja hela kroppen...inte så mysigt kanske en del tycker, inte jag heller men det kändes som om man gjorde något vettigt när man plågade kroppen lite extra mycket=) Det har varit alldeles för mycket stillasittande för min smak den sista tiden. Även om jag kört på min orbitrec så är d inte i närheten av ´boxningsträningen. Sen skadar d ju inte att man får komma iväg från hemmet o träffa lite andra människor o tjöta lite. Jag fick sparra mot min favoritpartner, Karin Munters, hon är sååå bra att slå på=) Hon verkligen gör att man pressar sig själv d lilla extra sen tar hon slag bra o kan alla kombinationer=) Sånt är alltid gött.
Så snart ska ni nog få se en riktigt fit Emmelie, hoppas jag ialla fall=)
Nu ska jag snart hugga i med packningen inför helgen...hoppas att de vi ska gästa blir friska bara. Men vi har en back up så ner kommer vi!
Ha d gött!


Grattiskort klara att levereras

Jag har under en längre tid tänkt att jag ska försöka sälja kort som jag gör. Men tiden att göra dem har inte riktigt funnits, men nu har jag äntligen fått till några stycken. Jag ska försöka sälja dem  på vårat lokala cafe här i järna till att börja med. Jag vill se om d ens är någon som vill lägga pengar på att köpa ett handgjort kort. Jag tänkte även skriva en skylt om att man kan få specialbeställa kort. Ibland vill man ju ha en speciell färgskala på korten eller till ett speciellt tillfälle eller åldersgrupp. Korten jag gjort nu är ganska neutrala men jag har tänkt göra några kort till som mer riktar sig till barn med lite roliga motiv på som bilar, lejon, apa, uggla etc.
Jag hoppas d går bra=) Vi får väl se...
Här är lite smakprov

Här ett litet kort ca 6*5 cm

Här ett lite större kort än d förra ca 8*6 cm

Här ett kort på 14*14 cm

Ytterligar ett grattiskort med guldband nertill, det syns lite dåligt
Kortet är dubbelt o vikt upp från höger till vänster (som man brukar) Det är ca 6*10 cm

Här två till grattiskort som är 10*15 cm också de dubbelkort

Ja, d var mina senaste kortalster som, som sagt ska upp till cafet...håll tummarna för mig=)
Kram på er o ha en bra dag. Det ska jag ha!


Lika som bär eller inte ???

Idag tog jag upp en gammal/ny overall åt Sandra i stl 68. Tjejen växer något otroligt!!! Men den overall hon haft i stl 62 började vara för liten. Jag kom också på att jag tog bilder på Lilly när hon hade denna på sig så jag letade fram bilerna för att jämföra de båda lite...vad tycker ni lika eller inte? Personligen tycker jag inte att de är så lika men det är väl kanska bara jag=)

Här har vi Lilly när hon var ca tre månader gammal


O här min andra gosebjörn Sandra precis två månader idag=) Grattis min älskling!

Dagen har förövrigt flytit på riktigt bra. Min vän Linnea var här med hennes ettåring Nathalie på förmiddagen o det var riktigt trevligt. O efter att jag har hämtat Lilly så ska vi bege oss till kusinerna för en liten visit. Sen om ammningen fortsätter att gå som den ska dvs på rätt tider så ska jag kunna gå på boxercisen ikväll. Jag är verkligen jättenervös över att gå dit. Så nervös att jag nästan fundrar på att stanna hemma men det ska jag inte! Lovar! Fråga mig inte vad jag är nervös för men jag bara har en sån känsla i magen=) Kanske för att det just är första gången på ett år...vi får se hur d går...kondisen är väl inte direkt på topp=)
Kram!


Mamma o Pappa e bäst!

Min pappa jobbade kortdag idag vilket betyder att han slutade vid fyra så jag bad honom komma över. Han hakade på o kom vid halv fem tiden o räddade mig från en jobbig o tråkig eftermiddag. Mamma kom lite senare från sitt jobb, strax efter klockan sex o då stod maten på bordet=)
De stannade ända tills maken kom hem vid nio snåret vilket var underbart. De hjälpte mig med barnen o jag kunde få lite nyttigt gjort som att vika tvätt o så=)
Så jag måste säga att dagen som såg ut att bli totalt super tråkigt o jobbig blev riktigt bra o trevlig. Pappa är väl ganska slutkörd på grund av Lilly men jag tror han hade det ganska kul också. De låg o busade inne på madrassen i lekrummet o det hördes mycket skratt från de båda därinnifrån=)
Mamma hjälpte mig med disken så jag kunde ta Sandra på en kvällspromenad så hon somnade. Under tiden jag varit borta hade hon även borstat tänderna på Lilly o gjort henne klar för sängen...sååå skönt!
Tack så mycket mina guldkorn till föräldrar ni är underbara!!!
Jag hoppas att morgondagen blir minst lika bra!
Om denna blev det så finns d ju faktiskt hopp för imorgon också. Den börjar då bra vet jag, jag får besök av en nära vän så jag hoppas att våra småtjejer är nöjda så vi får en trevlig pratstund.

Här är förresten byxorna som jag gjorde till en kompis kille när han fyllde år. Det är baksidan ni ser.



O här är min lilla gullgroda som bara växer o växer. Sist vi var in, alltså förra veckan så vägde hon 4,9 kg o var hela 57 cm lång. Hon var då alltså få se nu, åtta veckor...

Här min andra gullunge som först nu kommit på att det faktiskt är ganska kul med käpphäst. Tur d annars hade d känts lite tråkigt med tanke på att det tog lite tid att göra den.


Mitt hus ett fängelse...

Jag är så trött på mitt hem just nu. Jag kan dom här rummen o väggarna nu...jag vill bara komma ut o göra något kul!!! Här hemma är d bara städnign o städning o dammning o tvättning o ammning o lämmning....orkar inte just nu...blä! O Anders är bara borta mer o mera sen han börjat jobba lite extra på ett annat ställe så han är inte så närvarande. Inte ens när han väl är hemma är han närvarande för hans tankar är någon annanstans o d gör mig bara ännu mera frustrerad. Det känns som om man har tre barn hemma o inte två. O som jag sa till Anders igår, när vi skaffade oss ett till barn skaffade du två (d nya jobbet).
Frustration, ja det är vad som finns här hemma just nu från min sida. Det är bra tur att vi snart ska ner till Jönköping till goda vänner där så jag får göra något kul. O nåde maken om han så gör d minsta gnöl över att jag o min tjejkompis ska till Ullared en hel dag för jag har inte fått göra något kul för mig själv sen Sandra föddes o knappt innan d heller för att jag var höggravid... Såklart ska Sandra med till gekås men det är STOR skillnad på att ha fullt ansvar för ett o två barn!
Ja, men fram tills dess är de bara att städa, diska, laga mat, handla, byta blöjor, o jag antar att det ännu en gång blir jag som får sköta all packning inför resan...suck!
Therese om du läser detta...jag hoppas att jag är en roligare människa när vi kommer ner även om jag nog kommer vara trött för Anders ska vara borta varenda kväll fram tills vi åker=( kram!!!


Mys med papps

Igår när maken kom hem tog han hand om barnen medan jag ställde mig o gjorde mat. Efter ett tag var jag tvungen att gå in i lekrummet för att se vad de gjorde o hur d kunde vara så lugnt, denna vy mötte mig då...

Ser d inte helt underbart ut...jag kan säga att papps njöt=)

Idag har jag inte hunnit göra så mycket men jag ska försöka sy/laga lite saker. När jag hämtat Lilly ska vi till BVC med Sandra för att träffa barnläkaren o kolla vikt o längd. Det ska bli riktigt kul, jag undrar verkligen hur lång hon är nu för kläderna blir bara mindre o mindre...såhär fort växte inte Lilly...känns lite konstigt=)
Plutt tjejen är inte så pluttig längre=)
I eftermiddag ska vi till mams o papps i Nås medan maken är hemma o har hand om ungdomsgruppen...
Jag hoppas på att mamma ska kunna ge mig en grundkurs i hur man syr knapphål på maskinen...vi får se hur d går=)


Kaffe d e mitt liv dä si...

Ja, man skulle kunna ha den parollen på denna veckan för så mycket kaffe som jag druckit denna vecka har jag nog aldrig druckit. Jag brukar alltid vänta med kaffe till runt tio men senaste dagarna har jag tagit en kopp till frukost en lite senare o en på eftermiddagen. Vi får se vad min mage säger om detta=) MEn jag har varit så sjukt trött de senaste dagarna att det har varit nödvändigt för att jag ska fungera något så när...Igår o i förrgår var vädret ingen hjälp heller, jag bli sååå låg av dåligt regnrusk väder. Det känns som om man inte kan göra något eller vill för den delen. Idag skiner dock solen o jag känner mig riktigt på hugget. Fast nog blev det en stor kopp kaffe idag också samt lite korsord framför tv´n innan jag fick tummen ur o började med dagens sysslor. Men jag har nu tvättat all tvätt o vikt in den torra samt plockat efter kalasen o så. Nu är d "bara" dammningen o dammsugningen kvar...inte lika kul=( Men d måste ju göras...
Senare blir d storhandling o kanske en promenad, vi får se...
Jag har nu också hunnit o baka d mesta till kalaset, har två satser till att göra sen hoppas jag att d ska räcka...d återstår att se=) Kom på att jag måste kolla läget med svägerskan o se hur d går för tårtorna...samt beställa lite marsipan från caffet...ja, ja...ingen vila o ingen ro men på söndag hoppas jag att jag kan få slappa hela dagen o att barnen är jättesnälla=) Man kan ju alltid drömma o hoppas...

Här gullungen på födelsedags morgonen...

Här jag o maken samt lillsnuttan på bröllopet i lördags

Köpte en peruk till en maskerad vi ska på snart. Såklart ville Lilly prova den...helt underbart!

Det finns så mycket fler bilder att lägga ut från alla kalas men jag får se när d blir o om d blir...
Kommentera gjärna om ni läser mig blogg...det sporrar mig att fortsätta...
kram!


Nu börjar d ta slut...

Nu börjar d ta slut på allt kalasande. Det har varit kul men ack så drygt med allt som ska fixas innan. Än är d dock inte slut, jag har makens 30 års kalas kvar nu i helgen som d ska bakas o fixas till. Så bloggen har verkligen blivit lidande o den får allt lida lite till...det blir inga bilder än. Jag får göra ett mastodont inlägg lite senare i veckan då jag kanske har lite mera tid...förhoppningsvis=)
Men än så länge så lever jag...men idag har Sandra INTE varit speciellt nöjd, hon sov ett pass på förmiddagen men sen bröt skriket ut! O sen har hon hållt på så jag fick kalla in mamma till hjälp så jag skulle få något gjort här hemma. Dvs baka MASSA kakor till kalaset. Men än har jag kakor kvar att baka men d får bli på fredag då maken är hemma.
Sen måste jag berätta om något som stör mig, varför kan inte människor lära sig att anmäla sig till saker o ting. Anmälningstiden för kalaset gick ut för en vecka sen nästan o än har få anmält sig. Man skulle kunna tänka som så då att d inte kommer. Men här kan man inte d tyvärr utan man måste snarare ringa o försäkra sig om hur d blir...sååååå irriterande. För bakar man bara till de som anmält sig så kan man vara säker på att d kommer tjugo pers till som står som fån o undrar om man skulle anmäla sig först...Varpå man så artigt man  kan förklarar att d utryckligen stod i inbjudan de fick.
Sen får man höra från maken att d kanske kan dyka upp personer som inte är bjudna men som hört att d är fest...då fick jag spel ska jag erkänna. Personligen skulle jag ALDRIG gå till ett kalas om jag inte var bjuden eller frågade först om  d var ok att jag kom...
Nu måste jag gå o fixa något att äta...vi hörs snart hoppas jag. O en sak till..Kära forna kollegor i Malung om ni läser detta så var det super kul att se er igen o jag ska försöka komma tillbaka snart! Hör ni något om jobb så ring mig! Kram o saknar er!


Massor att göra!!!

Kalas, kalas,kalas, bröllop o så kalas igen...ja, så har o ser min vecka ut just nu...
Vi var på två års kalas i tisdags vilket kunde ha varit underbart för alla våra vänner var där. Men mina kära gullungar hade skrikit i kapp ca två timmar precis innan så jag såg suddigt o hade migrän så vistelsen blev inte allt för lång tyvärr=(
Idag har jag bakat o bakat för imorgon så fyller min kära man 30 år! Så vi ska fira honom lite imorgon kväll efter jobbet. Det stora kalaset blir nästa helg alltså den 23e oktober. Sen har jag även bakat till Lillys kalas, hon fyller ju två hela år nu på lördag så på fredag kommer vännerna på barnkalas. Jag har tänkt bjuda på korv m bröd samt kladdkaka...hoppas d uppskattas=)
Sen på lördag blir d bröllop...sååååå kul att få gå på bröllop igen!!! Har inte riktigt koll på hur jag ska se ut än men d brukar lösa sig...jo jag vet förresten vilka skor jag ska ha på mig=)
Sen på söndag blir d kalas igen för Lilly denna gång för familjerna=) O jag tror att d blir kladdkaka igen...den är så smidig att göra=) Jag orkar mig inte på några avancerade saker då jag håller på att baka till min mans 30 års kalas också. Som tur är har jag gulliga familjemedlemmar som hjälper till, TACK!!!
Nu ska jag försöka ta mig i säng, amning är på G så jag ska gå upp o förbereda mig.
Kram!


Sjukdagar, Uppsalaresa mm

Ja, som ni säkert sett så har Lilly varit sjuk i veckan som var men hon piggnade på sig snabbt så vi kunde göra min efterlängtade resa till Uppsala. Slutsatsen efter att ha lagt ihop sjukdomsförloppets alla symtom blev förkylning i magen. Något jag kanske borde förstått direkt då jag jobbat på dagis o sett d flera gånger men i allt annat som hände just då slog d mig inte förens senare att d var d det var. Men nu får hon hostmedicin o så hon mår bra o matlusten är d nu inget fel på alls=)

Under eftermiddagen på torsdagen såg  d ut såhär vid köksbordet...Lilly kom på den briljanta idén att man kan ju ha legoklossarna som pennställ=)

Fredag
På fredagen bar d först av till frissan för min del o maken fick vara hemma med barnen vilket gick jättebra. Jag är nu mera ganska blond...lite ovant än...men en slingning till så är jag nog helblond kan man säga. Men just nu är jag ljusare än jag varit på säkert tre år...
Tänkte ni skulle få en bild på d men jag var ingen bra fotograf åt mig själv=)
Efter frissan bar d av till Uppsala o resan gick riktigt bra, det blev någon lite dust med Lilly ang dvd spelaren men annars skötte d sig uttmärkt. Sandra hon sov nästan hela resan.
Väl hos brorsan så var d först husesyn av nya huset, ett riktigt trevligt hus. Övervåningen är inte iordninggjord så min snickarbror kommer att ha att göra ett par år framåt men jag tror han bara tycker d e kul. Nu har han ju ett garage o en källare där han kan ha alla sina snickarprylar upp hela tiden så han kan gå o pula...gött för han. Lite skillnad mot balkongen i stan=)
Sen blev d väl mest mys o god mat samt tröstning av trötta barn, TACK en en gång för all hjälp med barnen min kära bror o svägerska!!
På lördagen bar d av in till stan för att göra mina nödvändiga inköp. Gissa om jag blev nöjd o glad när jag ser att den tvättställsblandare jag suktat efter men som varit alldeles för dyr var nedsatt mer än 50 procent! Jag tog den direkt o betalade=)
Sen blev d skor också, hela tre par!!! Det har jag inte köpt sen, sen, jag har aldrig köpt tre par skor direk faktiskt.
Här är dem

Jag är sååå nöjd med mina köp. Dessa skor inhandlade jag med en skrikande Sandra på ca en halvtimme. Som tur var kom Sara o Jacob till min undsättning.
På ikea hade jag ca en halvtimme på mig att hitta d jag skulle ha men det mesta kom med. Viktigast var ju köksstolarna=)


Här min lilla stumpa som hjälper Sara att diska samt provsmaka söndagsmaten=)
Vär gjort d blev supergott!


Tavla o mössor

PRINSESSTAVLA





Det här är tavlan som jag gjorde till en kompis lilla tjej som fyllde ett år. 
 
Jag gjode även den rosa mössan till henne, de andra två har Lilly fått. Jag hade tänkt att ettåringen skulle få den prickiga men var så dum att jag anv. svart tråd när jag sydde den för jag tänkte att det är ju inga sömmar som ska synas. Men tror ni inte att den svarta tråden lyste igenom lite....bittert o d var d sista av d tyget jag hade=(  men jag hoppas att hon gillade den rosa. Den har även en krona tryckt på baksidan.


ÄNTLIGEN PANDUROSAKER
Äntligen så fick jag mina panduro saker igår...så nu ska jag till att göra kort, jag gjorde några igår men jag ska göra lite flera så ska ni få se dem snart...jag får väl göra en kort kategori=)


Tvätt, tvätt o åter tvätt!

Just nu känns d som om jag inte gör annat än att tvätta...Lilly har fått ett hörn i soffan där hon får vara, titta på tv o äta. O just detta med att äta går ju sällan smärtfritt=) Det blir en hel del kladd som bara är att tvätta...suck. Sen i o med att hon har spytt en del så är d ju bara att tvätt kläder i mängder...tur att man har tumlare så man har något att sätta på ungen=) Jag har ju varit extra noga nu också så jag har tvättat alla handdukar efter att vi använt dem så ja, det har blivit en hel del tvätt....Men jag hoppas att d ska få ett slut nu.
Idag var Lilly helt feberfri, så skönt o ögonen ser piggare ut. Jag ringde även till BVC för att rådgöra med dem om vad d trodde att d var. Men de trodde inte att d var vinterkräksjukan utan vanlig förkylning med hosta som gör att hon inte behåller maten. Hon spyr ju snor så att säga, o det måste komma ut o på d sättet i o med att hon drar ner d o inte snyter ut d...
Men som d ser ut nu så får hon nog stanna hemma med pappa medan jag åker till Uppsala...vi får se hur dagen fortlöper...Jag fick tips av min underbara svägerska att ge min älskling lite te samt rivet äpple. Te var inga problem att fixa men äpple var svårare, så min som sagt härliga Rut kom förbi med två stycken så jag klarar mig idag=) TACK!!! Jag gjorde en kopp te till Lilly o rev äpple o visst slank "kaffet" (som hon kallar alla varma drycker) ner så även lite äpple. Så skönt att äntligen få i lisskullan något som stannar kvar o som magen gillar efter att ha varit ganska så tom ett tag. Så d får bli dieten idag, te o äpple.


Ny dag nya möjligheter!

Idag vaknade jag helt utvilad efter natten. En riktigt skön känsla! Sandra har sovit riktigt bra d är bara Lilly som vaknat några gånger o velat ha vatten, hon har dock fått avslagen cola=) Bättre för magen samt lite energigivande. Lilly ja, hon verkar må mycket bättre idag, ingen direkt feber att tala om o hon har inte spytt på hela natten o inget idag. Hon har behållt d lilla hon har fått i sig, yey! Så som d ser ut nu blir d nog en resa till Uppsala, vi kommer att hålla oss inne o ta d lugnt så att Lilly får återhämta krafterna o bli pigg. Eller piggare, så särskilt trött är hon inte faktiskt, lite gnölig men d beror ju helt klart på att maten inte finns i magen=)
Trotset är d dock inget fel på...det försvinner inte så lätt=)
I alla fall en ny dag med nya möjligheter, jag ska försöka rensa ut lite bebiskläder i stl 62-68 för att se vad jag vill behålla samt vad jag ska kasta eller sälja av. Varför kanske ni undrar, jag ska ju som jag säkert nämnt till gekås/ullared snart så jag vill veta hur mycket nytt jag behöver till Sandra samt vad jag behöver kompletera med.
Sen ska jag rensa lite i min egen garderob, jag har samlat på mig så mycket skit rent ut sagt att det är dags att göra sig av med en hel del. Det är kläder som legat i kartonger i säkert tre år som jag inte har använt o kommer säkert inte använda heller. En del ska jag göra mig av med men en del ska jag spara till utklädningskläder. Jag vet själv hur kul d var i en viss ålder att klä ut sig i mammas gamla kläder o skor=)

Något irriterande
Jag har säkert nämnt för läääänge sen att jag väntade på ett paket från panduro så jag ska kunna börja göra kort lite mera seriöst. Gissa vad? jag väntar än! Jag har ringt både till panduro o posten som båda hävdar att paketet är påväg...Jag undrade varför d kunde vara så försenat som typ tre veckor. Svaret jag fick från panduro var att det var rea säsong så leveranserna kunde bli lite försenade....om d ändå vore LITE tänkte jag för mig själv...
Jag är riktigt irriterad nu alltså...får jag inte paketet den här veckan så ska jag nästan begära ersättning av något slag. Det är tur att d i detta fall inte var något jag behövt till tex ett kalas eller så. Kul att ha fått d grejerna en vecka efter liksom...
Men men...vi hörs!


Falskt alarm...

Ja, hur har d då gott idag? Det har faktiskt gått riktigt bra än så länge. Jag sa ju att jag inte trodde d var magsjuka o det är det nog inte heller. Hon är alldeles för pigg för att vara sjuk...Hon går o dansar o sjunger o far omkring. Sen gjorde jag en upptäckt i hennes b-blöjor, ja det blev några idag...I blöjorna upptäcker jag massor med nötbitar, ganska stora också. Till saken hör att varken maken eller jag har givit henne några nötter. Vi tycker hon kan vänta med d lite då jag är lite nojig över att hon sak sätta i halsen. Så ungen måste ha gått till skafferiet i smyg o ätit nötter. Vilken än va? Så antagligen har d blivit för mycket för hennes lilla ovana mage o vi har fått den reaktion som vi har. Vi får se hur hon mår imorgon men jag ska ha henne hemma hela veckan från dagmamman ändå bara för att vara helt hundra o för att hon ska kunna ta d lugnt o vila upp sig så vi kan åka till staden på fredag. Vill inte riskera att d inte blir av så vi kommer nog att isolera oss lite fram tills dess=)
Nu ska jag snart gå o laga mat, magen börjar påminna om att den vill ha mat snart=)
Kram!


Vilket skit!!!!

Här sitter jag nu efter en relativt bra natt men, jag ett stort men finns d. Lilly vaknade dock en gång i natt o spydde! Sen har d bara fortsatt...jag tror dock inte riktigt än att d är magsjuka, mera förkylningssjuka. Hon har nämligen hostat så mycket att d kommer upp slem men ingen galla...men man vet ju aldrig så handspritflaskan har kommit till pass kan man säga. Jag är redan torr som ett fnöske om händerna för att jag spritar mig hela tiden. Varken jag eller Sandra vill/bör bli sjuka...Ett sånt skit säger jag! Men jag ber till Gud att jag ska kunna åka till Uppsala på fredag, att detta är snabbt övergående. Lilly ligger nu o sover o jag ska faktiskt låta henne sova så länge hon vill. Jag antar att det blir bäst så, man vet ju själv hur trött man blir när man spytt. Kroppen måste ju få chans att återhämta sig.

Men en kul dag blir d nog inte idag...vi får se vad vi kan göra...tv´n har gått varm nu på förmiddagen ialla fall. För så länge hon är still så är d inga problem o matlust har hon bara att hon inte får behålla d...ja, jag vet inte vad jag ska säga....

Något uppmuntrande ord skulle inte skada nu=)
Kram!




YEY!!! road trip

Jag skrev tidigare att jag hade uppsala abstinens o undrade om gubben skulle släppa iväg mig. O gissa vad, det gör han!!!
På fredag bär det av till Uppsala o till min bror, jag är så fruktansvärt lycklig över detta så ni anar inte.
Min bror har flyttat med frun till ett nytt hus eller ska jag säga till ett hus. De bodde ju faktiskt i lägenhet innan=)
Så d ska bli såå grymt kul att få se d o inviga det med mina två små hjärtegull. Man kan väl säga att vi får chansen att testa hur väl isolerade väggarna är=)
Det ska bli hemskt spännande att se hur d blir att åka själv med två barn i bilen. Som tur är har vi en bärbar dvd spelare som jag tror att vi måste instalera i baksätet så att Lilly kan bli lite underhållen av div. filmer=)
Men jag antar att det måste bli ett fika stopp och även ammningsstopp kanske...men vad gör d när man får åka till UPPSALA=)
Jag vet, jag låter säkert som ett barn i en godisbutik som fått reda på att den får köpa vad den vill, men det är faktiskt så d känns just nu=)

IDAG
Förövrigt är det en vanlig måndag idag o vi har börjat den ganska lugnt...frukost, promenad samt en sväng till lekparken o sen lite fika hemma=)
Jag hann göra disken medan Lilly satt o läste bok o vårat spartanska köksmyshörn som jag installerat =)


Senare idag blir d nog en tur till ufflådorna för att bli av med en del gamla kläder...sen kanske lite ommöblering, vi får se vad barnen tillåter=)
Ha d så gott!!


Ännu en lördag...

Idag är d lördag o det brukar ju vara härligt för då är ju maken hemma o man brukar hitta på något kul med familjen. Men inte denna lördag. Idag är d nämligen svensexa för en kille i byn som ska gifta sig om två veckor. Så maken blir borta i stort sett hela dagen...suck! Men jag har dock redan hunnit att baka två satser kolakakor till min mans 30 års kalas...jippi...bara två satser kvar=) Var ju tvungen att smaka en liten liten bit men jag måste säga att visst var d gått men sockret gör sig påmint även i små former. Så att hålla sig från godsaker på kalasen o bröllopet som stundar blir nog inte så svårt för magverken man får av d är inte så kul=)
Jag har ringt min svägerska vars man också är borta på jippot så vi får se vad vi hittar på att göra....hoppas vi kommer på något roligt, känner att jag behöver d=)

Uppsala abstinens
En annan sak som hela tiden gör sig påmind är min uppsalaabstinens...har inte varit där o hälsat på mina vänner eller min bror sen i maj! Det är länge d i min bok...Jag skulle kunna packa bilen nu o dra ner om jag fick...Har nästan lust att göra d nästa helg, men vet inte riktigt om plånboken tillåter det. Dock skulle vi faktiskt behöva till ikea för att köpa stolar o till bauhaus för att inhandla en tvättställsblandare till toan där uppe.
Får se om gubben tillåter mig att åka o ta lite utav sparpengarna för att göra d=)
Jag bara måååååste dit snart o åker jag inte dit nu så blir d inte förns i typ slutet av november...suck!

Ja, ja, klaga lagom men iaf. Jag ska försöka göra denna dag till en härlig dag!
Carpe diem, är d inte så man säger=)

Hoppas inte dagen slutar som den på bilden gjorde då Lillan la sig på golvet o bara grinade...


Full fart på symaskinen...

Nu har jag äntligen fått fart på symaskinen igen eller rättare sagt kunna sätta mig där. Jag har inte kunnat ta kort på allt för en del ska bli presenter men det har blivit tre mössor o ett par byxor=)
Jag har kommit underfund med hur kul d är att sy byxor, speciellt med roligare mudd tyg. Jag tror jag ska på allvar börja sy byxor till barnen. Så enkelt o så snyggt=)
Mitt nya favotyg ny till hösten har blivit velourtyg, det är lätt att sy i samt lite varmare än vanlig jersey o interlock.

Som vanligt är d inte lätt att få tjejen att posa men en hyfsat bra bild ändå=)
Enkla svarta byxor men mudden gör allt! Jag gjode benmuddarna extra långa för att få en cool effekt o jag blev helnöjd. Så nu ska jag ut o leta fräna muddar samt köpa in lite andra färger på velourtyg också. Tyget passar ju hemskt bra till kjol o klänningar också=)

Sen börjar d bli kallare o man vill själv ha något på huvudet på morgonpromenaden. Så jag kom på att göra ett pannband till mig själv, väldigt skönt!

Måste ju också slänga in en bild på mig o lillan, myysbild=)

Vi hörs!


RSS 2.0