Underbart med bjudasmat!

Idag blev vi bjudna till svärföräldrarna på söndagsmiddag, inte helt fel! Det blev helt underbart gott, svärmor testade något nytt o hon lyckades verkligen. Inte att jag var orolig men i alla fall, det hon bjöd på vad u gnskassler med örtkryddor o zuccini o potatis till d. Det var verkligen supergott, o jag tror att d blir godare när man får maten serverad o man har inte behövt o lyfta ett finger för den=D Dock erbjöd jag mig att duka fram men d fick jag inte, typiskt svärmor=) Sen blev d glass till efterrätt inte helt fel d heller, det bjöds på carte d'or dulce de leche, smask!
Nu sitter jag här i sängen helt nyduchad i mitt nystädade sovrum o bara njuter av dagen som varit o förbereder mig för att åka till jobbet i morgon. Jag ser faktiskt fram emot en ny arbetsvecka, jag njuter mycket mer av dagarna o det positiva som händer i mitt liv nu när jag jobbar. Jag mår hellt enkelt bättre, d e så grymt skönt att känna sig så nöjd.
Jag säger bara tack Gud  för allt!


Shopping i Borlänge!



Här kommer lite bilder på d som jag inhandlade i stan igår. Jag hade en super trevlig dag tillsammans med svägerskan Rut. Vi var ju barnfria båda två så allt gick som på räls, man kunde bara gå från affär till affär o strosa utan att behöva anpassa sig till några mat o sovtider. D var underbart o så fick man så mycket mer gjort än vad man skulle fått om man haft barna med sig. Vi åt gott på matpalatset sen lyxade vi till det med en fika på Wane´s innan vi åkte hem, smask!

Här nedan är d köp jag gjorde till mig själv, inte d bästa bilderna men men. På bilden till vänster är d två tunikor som jag fyndade för 49 kr styck på ginatricot, inte helt fel. På bilden till höger är d en stickad klänning även den från gina som jag också fyndade för 99kr, toppen är dock från hm inte heller den så fasligt dyr. Nedanför de två bilderna ser vi Lilly som gärna ville granska priserna på mammas nya kläder o smaka om d var goda=) 
Utöver detta blev d även två vanliga svarta tights men tyckte inte d var nödvändigt att fotografera dem.


 

Här följer den nya garderoben som införskaffade till Lilly, hon behövde en del i stl.86 nu, hon har farit iväg så fantastiskt mycket i längd. Det svåra är bara att hon e så smal så kläderna är bra i längd men sitter löst i midjan så jag satsade på tunikor o tights. Till vänster är en tunika från Lindex med vita hästar på, till dem är d ett par stickade tights från kappahl. Tunikan till höger är även den från Lindex. Den röda tunikan o de gråa byxorna är från kappahl. Jag tror d kommer bli så underbart söta på henne.




Här är ännu mera kläder, som sagt hon behövde lite förnyelse=) Galonbyxorna till höger är från hm o fyndades för 100kr. Ett lagom pris tyckte jag. Jeanslegginsen inhandlades även d på hm för en vettig slant. Strumporna är köpta på hemköp o de lila strumpbyxorna inhandlades på maxi för 10 kr, också d ett lagom pris=)



Ja, d var min shopping d. Jag hade även tänkt mig lite heminredning men det blev ingen. Affärerna jag brukar handla sådant i hade fått slagit igen på grund av för höga hyror i kupolen. Så tråkigt, men mamma ska till ikea nu i veckan så jag tänkte be henne inhandla lite fina ljus o annat smått o gott. Vi får väl se vad d blir.


Äntligen fredag!

Så underbart med helg nu igen! Vi kulle haft filmkväll med vänner ikväll men det sket sig med barnvakt för oss båda. Men det blir nog lite film mys med gottis i alla fall. Vad det blir för film vet jag inte än, men vi hyr väll något på telias film sida. The wedding proposal med Sandra Bullok (eller hur hon nu stavar sitt namn) har jag fått som tips, får se om gubben min skulle kunna tänka sig att se den . Är inte helt övertygad om att han vill det. Men jag får väll använda min charm och min goda övertalningsförmåga så kanske d går. 
  Imorgorn så ska jag o svägerskan Rut till Borlänge o shoppa lite. Äntligen!!!! Jag har längtat efter shopping i tre månader nu. Ni vet föräldrapenningen är inte något att räkna med om man vill shoppa, den går till annat som uppvärmning nu när d varit så kallt o mat och alla dessa julklappar mm. Men nu när man jobbar heltid o tjänar några extra slantar så ska jag äntligen få åka iväg o unna mig lite fint, men jag gissar att lillygumman kommer att få mest. Men jag blir lika glad av att handla fina kläder o saker till henne som jag blir av att handla till mig själv. 
Jag kan väl försöka lägga in lite bilder på d jag shoppat sen. 

 

Här var d bilder!


Här kommer d lite bilder på familjen, hoppas ni finner dem lika underbara som jag. O då syftar jag väl mest på bilderna med lillsnufs.

 

Här äter lill stumpan banan framför tv´n o hon har dille på att sitta o tugga på skalet, blä...


Det här var julbaket innan jul d, men mycket utav degen hamnade dock i Lillys mage...men hon o jag var glada för d=)


Helt enkelt Lilly o jag, visst är vi väl vackra!




Mina älsklingar Anders o Lilly nyss nedkomna från pulka backen. Lilly älskar att åka pulka, så fort hon får se pulkan utanför så ska hon promt åka. Lite jobbigt när man har brottom till dagmamman.



Här lär vi oss äta själva, o mamma började med youghurt. Kändes liksom lätt o smidigt, d var d med men lite kladd sådär första gången själv fick man ju räkna med. Pappa hade d lite svårare med att hon kladdade. Tyckte att d blev för sulligt men vad kan man vänta sig. Att man vips ska kunna äta perfekt?=)

 

Det här är den nyaste bilden på lilly grynet (kärt barn har många namn...) men här är hon precis nyklippt. Luggen blev lite kort på grund av att hon när jag nästan var klar lutade huvudet framåt o jag hann klippa till o luggen for iväg uppåt. Så d var bara att klippa resten av luggen lika kort. Tur att hår växer!=)Men söt blev hon ändå.


 






 

 



 

 

 

Mänskligt???

Kom till jobbet för en halvtimme sen, d tar 45 minuter till jobbet då kan ni tänka er när jag gick upp i morse. Just d, kvart i fem! Är d mänskligt egentligen? Jag brukar inte klaga men idag är jag riktigt trött.  O ändå så gick jag o la mig tidigt typ vid halv nio, nio tiden.
 Jag skälper just nu i mig en kopp honungs te i personalrummet innan det första barnen kommer, jag hoppas att d ska susen så jag blir lite piggare. Eller kanske är d tvärtom, jag blir kanske ännu mer såsigare än vad jag är. A, vi får se, tiden får utvisa. Gott är d ialla fall. Nu undrar ni kanske varför jag inte tar kaffe i stället, jag dricker faktiskt kaffe men så här tidigt på morgonen får jag bara ont i magen. Runt halv nio kan d bli dags för första koppen. 
  Men nu ska jag fortsätta dricka mitt te innan d kallnar...


Det här är jag

Mitt namn är Emmelie och jag bor just nu i Dala-järna med min man Anders och min dotter Lilly på nästan ett och ett halvt år. Vi bor i ett rött hus med vita knutar, riktigt idylliskt. Jag får lägga ut lite bilder.
  Vi köpte huset när jag skulle få lillan o sen dess har vi hunnit renovera ganska mycket i det. Mest ytrenovering. 
  
Jag blir 28 år i år, hjälp! Vad tiden flyger. Jag jobbar som förskolelärare i grann kommun vilket jag stortrivs med, jag har hand om 1-3 åringar. Jag är en socialsjuk människa så på fritiden älskar jag att umgås med mina vänner o deras familjer. Annat som jag ägnar min lilla fritid till är träning, inredning samt scrapbooking (jag gör mest kort).





Lillys ett års kalas, med i bilden är också min man samt lillys kusin


Lilly o jag



Här är mitt lilla hjärtegryn för ca tre månader sedan. Jag ska försöka lägga ut lite nyare bilder på oss alla snart.
Här sitter jag o lillan o smaskar vid frukost bordet. Hon va så nöjd över att få sitta på sin egen stol. Jag bara måste få ta i en tripp trapp stol snart till henne. Men d e inte d enklaste om man vill hitta en till bra pris på blocket.

På jobbet igen

Jaha då var d dags för mitt allra första inlägg här på min blogg. Jag har just anlänt till jobbet i Malung som förskollärare för att jobba senpasset. Dvs. jag jobbar till halv sju, lite segt men d ska gå bra. Hann hit lite i tid så jag hann o ta mig en kopp kaffe innan jag ska gå in och börja klä av barn som varit ute. 
   Än så länge så stortrivs jag på jobbet med de allra minsta, visst blir d duster även här men d är glömda på fem minuter till skilldad från om man jobbar med äldre barn som har ett bättre minne=).
   Vi hörs snart men nu väntar avklädning av guldklimparna=)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0