TACK!!!

Har inte tid att skriva något längre inlägg men jag ville bara tacka för alla fina kommentarer som jag fått. O meddela att vi mår bra o att ni är välkommna att hälsa på oss=)
Idag var vi för övrigt till Mora på efterkontroll o allt såg bra ut, pku testet får vi besked om senare om det skulle visa sig vara något.
En sväng på stan blev det också, jag ville ha något till Lillsnuttan men lyckades inte så bra då jag inte hittade direkt något i stl. 50. Jag frågade till sist i butikerna om man slutat sälja den storleken men svaret var mest att det kom så få plagg i den sizen att de gick åt. SÅååå tråktigt!! Man vill ju kunna klä upp sitt barn även om det är litet o så kom jag o tänka på prematur barn när jag beklagade mig för mamma om saken...hur gör de som får så små barn???
Ja, ja, för övrigt var det en trevlig tur men alltid lika gött att komma hem igen=)
Nu ska jag beställa lite tyger så jag kan sy något fint till lillan istället.
Ja just ja, namnet är bestämt men jag håller på det lite till bara för att ännu en dag smaka på det o kalla henne det=)
kram!


Nu är hon äntligen hos oss!!!

Jag har inte bloggat på ett tag på grund av en väldigt legitim anledning=) I torsdagsnatt så åkte vi äntligen, i rallyfart ska nämnas, in till BB i Falun. Allt gick hur snabbt som helst dock inte smärtfritt=) O nu har vi äntligen vår lilla gullstumpa hos oss. Ja, det blev som det tidigare var förutspått en lite tjej till. Hon är helt underbar o man fattar inte riktigt vad som skett än. Lilly är tok stolt o ska bara klappa, krama o pussa på lillasyster hela tiden. Både kul o enerverande på samma gång. När vi skulle hämta Lilly som varit hos farmor o farfar hade hon lärt sig säga storasyster så d berättade hon glatt att hon blivit. Det lät något i stil med "stojasyttej", det är alltid svår att skriva uttal...
Förlossningen
Inte så mycket att förtälja faktiskt. Jag hade morlande mensvärk hela torsdagskvällen men den tilltog runt tio, halv elva snåret. Jag som inte hade värkar sist utan vattnet gick visste inte riktigt när d var läge att ringa BB eller hur man mätte en värk. Så mitt i allt värkarbete slog jag fibrilt i min vänta barn bok o fick fram informationen jag behövde o insåg snabbt att det nog var dags att ringa=) Då hade jag tre minuter mellan värkarna o rekomendationen för oss som hade tio mil att åka var att kontakta BB när d var tio minuter mellan värkarna. Vattnet hade då även börjat att läcka så in for vi till BB. O jag kan lova att det gick snabbt, Anders som blev berövad rallykörningen  förra gången fick denna gången ta igen den med råge för på 50 min var vi inne på BB i Falun. Men jag måste tillägga att det var bra körning o inte alls mycket trafik på vägarna.
När jag kom in kollade man hur mkt jag var öppen vilket var fem centimeter o då var klockan strax efter ett. Så jag fick ligga kvar i förlossningsrummet o igång satte värkarna på allvar o lustgasen var faktiskt en rikgtigt trevlig vän denna gång=)
Två timmar senare så föddes vår andra dotter=) 03.12 närmare bestämt o då hade jag krysst värkar i 11 minuter. Så som jag sa, det gick snabbt men för det så gjorde det otroligt ONT o jag sa till Anders att jag kom ihåg varför jag sagt alldrig mer den gången jag fick Lilly. Jag sa samma sak denna gång=)
Men barnmorskan hävdade att jag var gjord för att föda barn för jag skötte mig så bra o allt gick så snabbt att hon undrade om vi skulle träffas om två år igen. ALDRIG! Sa jag...=)
Sen när mini fått snutta lite så kom frukostbrickan in o det var länge sen det satt såååå bra med frukost som just då. Jag fullkomligt slukade den=)
Sen kunde vi äntligen komma ner på BB o få ett rum där vi kunde sova. Efter ett par timmars sömn blev det frukost igen o lika gott var det denna gång=) Sen sov vi lite till o träffade till sist barnläkaren. Han konstaterade att allt såg bra ut så om vi ville fick vi åka hem vilket var precis d vi ville. Så hem åkte vi runt kl ett samma dag vi fått.
Här lite bilder på nyförvärvet...Än har vi inte bestämt något namn men det är ganska nära nu....Ni får vänta o se=)

Här ca 13 timmar gammal=)

Påbylsad i sin vagn...hon var så kall så jag fick sätta strumpor på händerna som vantar.

En mycket stolt storasyster som ska visa o säga vad allt heter...öga, näsa o mun...

Här i vagnen idag, med nya rosa filten o vagnsleksaken från mormor o morfar samt en nysydd mössa som jag gjorde nyss=)
Med det minsta mönstret ever=)

Kram o ha d så får vi se när jag får datatid igen=)


Grundat o klart!

Igår när jag låg o skulle till att somna började jag planera för morgondagen. Som sagt, jag försöker hålla mig sysselsatt så gott jag kan för att slippa tänka på magen o att bebisen inte behagat sig ut än=)
Så jag tänkte att jag skulle samla mina krafter o ta ett ryck i lilltoan igen. Detta gjorde jag så fort jag kom hem efter att jag skjutsat Lilly till dagmamman. Jag funderade inte ens utan tog på mig målarkläderna o började rolla väggarna, så nu är allt målat. Men jag inser ju att trots den förgrundade väven som det så fint hette när vi köpte den lär jag måla en gång till. Å d betyder köpa ännu en burk med dyr våtrumsfärg...Till saken hör att vi köpte färgen på bauhaus i Uppsala när Anders var där sist o jag vet inte om de säljer just d märket o den färgen i byns lokala färgaffär...Känns lite surt kan man ju säga=(
Men jag har försökt ringa butiken men inget svar, så jag får väl ta o kika in när jag ska hämta Lilly o kolla om jag har turen med mig.
Jag måste säga att det gick riktigt bra att måla, jag blev inte alls lika trött som sist. Det kan bero på att det blivit lite svalare också så man blir inte lika varm o matt.
Nu ska jag snart äta lite lunch o sen sova. Sen hämtar jag snufs så får vi se vad som händer sen...
Om inte min högsta önskan går i uppfyllelse till kvällen så kanske jag tar ett ryck med rollen igen dvs om jag får tag på färg=)
Kram på er o tack för alla kommentarer!

Tänk vad tiden går fort, denna bilden är tagen för snart ett år sen i oktober. Jag hittade den då jag gick igenom lite bilder på datorn o ville bara visa den. Helt underbar lillsnufs i en overall som nu är på tok för liten o då var så stor...o iklädd tossor för hon inte kunde gå än.


Bilder på gullsnufsan


Här är snufsan i full gång med att klippa hack i pappret med de nya saxarna hon fått. Är d inte bra att utvecklingen med pysselsaker för d små går framåt. Nu finns d alltså saxar i plast som endast går att klippa papper med. Helt underbart! O lilly fattade snabbt galoppen med saxen o fastnade direkt för att klippa papper=)

Min kompis har en blogg där hon varje dag lägger ut dagens outfit på sina barn. Inget jag kanske tänker ens försöka mig på att komma ihåg men det är kul. Men idag tänkte jag göra d faktiskt. Är så otroligt nöjd med mitt fynd på kox in i Vansbro. De hade 70% på vissa barnkläder o jag fyndade tre plagg. Bland annat den här tunikan hon har på sig som jag gav typ 30 kr för, me too tror jag märket heter. Förövrigt är byxorna från my kidoo o den svarta toppen/tröjan från name it. Väskan även den ett fynd för 20 kr på coop forums barnavd.=)
Nu ska jag gå o titta på nya säsongen av fångarna på fortet o äta lite kvällsmat med maken.
kram på er!


Nya byxor o gardiner

Igår så hann jag få lite tid framför symaskinen vilket var mycket uppskattat av mig så det blev faktiskt ett par byxor till Lilly. Men såklart började det hela med ett fjasko, jag lade avig mot avig o sydde på till jag inser vad jag gjort. Det var bara att sprätta upp o sy om=(

Vad ni ser är baksidan på byxorna, d randiga tyget är från jofotex o mudden från Kd textil här i byn.
Vad jag inte tänkte på dock när jag tryckte var att tyget är ganska tunnt så lite utav färgen gick igenom till nästa lager, bittert. Så jag ska försöka tvätta bort d genom att göra som man inte ska, tvätta före 72 timmar just där. Annars får jag väl slå på stort o göra blomtryck på framsidan också...Trycksakerna är förresten från panduro.
IDAG
Idag trots huvudvärk så tog jag mig en stund o nålade mina blivande köksgardiner o nu ikväll när huvudvärken försvunnit kunde jag sätta mig o sy färdigt dem. Jag blev ganska nöjd, hade tänkt mig ett liknande tyg eller exat samma faktiskt bara att bakrunden är svart o stjärnorna vita men det var slut o gick inte att få tag på mera. Hon hade en lite stump kvar som jag tog dock. Får se om det blir gardiner till badrummet eller dukar till kök o hall...
I alla fall tyget till köket är alltså vitt med små svarta stjärnor på o jag vet inte om jag tyckte det blev för ljust nu till höst, vinter. Men jag får väl murra till d med mörka dukar o röda ljus till hösten o julen...för nu byter jag inte mer.

Som sagt jag får murra till d lite, men jag tror också att det kommer att göra sitt när vi får ut kökssoffan o in med svarta trästolar runt bordet.


Migrän, bläääää!

Natten o dagen har inte varit höjdare för min del. Jag somnade med intensiv huvudvärk igårkväll o alvedon, som är typ d enda man får ta när man är gravid, hjälper ju inte alls lika bra som tex ipren. Jag vaknade även med huvudvärk o kände mig allmänt borta i huvudet, som om ögonen hängde nere vid näsan eller så.
Jag o Lilly gjorde oss dock klara för att komma iväg till dagmamman o vi kom i tid=) Det gick riktigt bra att lämna henne idag, hon gav mig en puss, sa "hä då mamma" o gick in o lekte med d samma. Känns riktigt bra! Jag fick en inbjudan av svägerskan till lunchdejt på cafét o det tog mig inte lång tid att tacka ja=)
Så först åkte jag hem o började sy på mina gardiner till köket för att sedan slänga mig i duschen o sen ge mig iväg. Det blev en bit paj till mat o sen glass till efterrätt=)
Jag kollade upp så mkt jag kunde om lchf igår på nätet o bestämde mig för att börja strax efter jag fått barnet. Det fanns inga risker med att amma när man åt denna kost men man skulle inte köra den mest strikta varianten utan äta även de röda grönsakerna som innehåller lite mera kolhydrater. Min ammning med Lilly var inte så bra heller för jag hade så tunn mjölk så jag fick tidigt börja med ersättning, så skulle d vara lika denna gång är d inte säkert att d skulle bero på kostomlägg enbart.
Vad jag skulle komma fram till med allt detta prat var att jag i frid tog mig glass till efterrätt=)
När jag kom hem hade jag fortfarande sprängande huvudvärk så jag lade mig o sov men vaknade med huvudvärk igen. Tog en värktablett o åkte o hämtade lillan. Men jag ringde mamma direkt jag kom hem o bad henne komma hit efter jobbet o ta Lilly en timme om hon orkade. Snäll som hon e kom hon hit en timme så jag fick lägga mig igen o efter det släppte värken. Jag har inte känt något nu iallafall, skönt...hoppas den inte kommer tillbaka till natten.


Vacker men tuff dag...

Vilken dag! Den började faktiskt helt ok, ganska lugnt o soft. Jag skjussade Lilly till dagmamman o lämningen gick riktigt bra, hon sprang in o lekte med de andra barnen ganska direkt vilket kändes otroligt skönt i mammahjärtat=)
Efter det så åkte jag för att göra veckans handling samt ringde pappa o bjöd över honom på fika. Jag stannade även till vid byns textilbutik o köpte gardintyger.
Pappa kom över o fikade löste lite korsord tillsammans med mig sen åt vi lunch. Sen åkte han hem för att vila o jag lade mig o vilade jag med, sååå skönt!
Efter det var d dags att hämta lillan vilket gick bra även d o vi tog en sväng till Vansbros apotek. Då brakade allt! Hon tjöt i stort sett hela vägen dit, skötte sig på apoteket men tjöt hela vägen hem. O hon fortsatte hemma, jag lyckades få i henne mellis o det var behövligt såg d ut som, hon slukade youghurten o smörgåsen. Men sen började gnölet igen, så vi tog en promenad till Emma, Alma o bebisen Ellen. Som tur var fanns de på hemmaplan så tjejerna fick leka av sig lite innan det var dags för oss båda att göra mat till männen som slutade jobben. Men gnölet har fortsatt o Anders ska snart bort igen på fullmäktigemöte så jag kan lova att det blir nalle puh eller bananer i pjamas ikväll för lillans del o min.
Jag har inte mycket ork kvar i kroppen nu inte, klarar mig ganska bra psykiskt måste jag säga men fysiskt börjar det att bli riktigt tungt o göra ont både här o där=(
Kanske ska nämna att jag tänkt prova den här LCHF metoden för att bli av med gravkilona, mina båda vänner har anv. sig av den o lyckats väl. Så idag gjorde jag en första dag för att se hur d känns o jag måste säga att det har gått över förväntan. Men vad kan man säga efter en dag, vi får se hur d går. Man kan säga att jag tjuvstartar då jag inte fått bebis än men jag kände att det fick vara nog med socker i mitt liv nu när mitt humör endå svänger ganska bra=)


Vad gör man inte???

Vad gör man inte för att hålla sig sysselsatt nu den sista tiden medan man väntar på att värkarna ska sätta igång eller att vattnet ska gå???
Just i detta nu så rensar jag garderoberna i gästrummet/kontoret. SÅÅÅ mycket remmil (skräp) man har samlat på sig bara på dessa två år man bott här. Saker man bara stuvat in i hopp om att man snart ska sortera det...snart blev nu=) Men som sagt det håller mig sysselsatt o tankarna på annat än funderingar kring när denna bebis tänkt sig ut...
Nu har jag snart gått igenom garderoberna, då är det bara överskåpen kvar samt hyllorna...har faktiskt varit föutseende o köpt lite boxar o pärmar o så så jag ska få d fint. Hoppas de räcker till bara=)
Vi hörs! Kanske att ngn bild dyker upp ikväll....


tuff tröja klar!

Idag var d som tidigare sagt lämning hos dagmamman igen, ingen höjdare idag heller tyvärr. Hon bara grinar o vill inte, hoppas att det löser sig väldigt snart, lite drygt att lämna för modershjärtat=)
I sådana lägen är jag alla gånger hellre dagisfröken än mamma, då tar man bara barnet o vet att allt blir bra om en stund o man får se d me...
Men jag åkte hem o började sy på tröjan jag började med till Lilly igår för att skingra tankarna. Den blev klar lagom tills jag skulle hämta lillan o jag blev nöjd. Men, ja det finns ett men=) Jag gjorde ett tryck på den så jag har inte kunnat testa den på henne o jag är så nyfiken på hur den är på. Jag misstänker att den är stor i storleken, gjorde den i stl. 92 men den ser ut att vara minst 98...men den kommer väl att passa någon gång. Den blev iaf. inte för liten=)

Tyget är från jofotex o trycksakerna från panduro.

På eftermiddagen idag var det kalasdax igen denna gången för lillsvågern som blev 22 idag. Där bjöds d på kaka, bulle o tårta...fick försöka hålla igen lite så man inte sväller upp nu den sista veckan eller gud bevare veckorna.
Här lite bilder från d.

Kusin Wilma o snufs i matchande rosa outfits=)

Här börjar barnen att klättra på väggarna o det innan vi fikat o de fått i sig socker=)
Kjolen knåpade jag förresten ihop idag medan lilly skulle somna, lite grön muddväv från jofotex o vanligt bommullstyg från ortens kd textil som blev över när jag sydde gardiner=)


Här svågern som öppnat paketet från oss o fam samuel johansson. Det var en t-shirt o ett presentkort.

Jag vet inte om jag nämnt d tidigare men jag älskar att scrapbooka lite då o då men då blir d ofta grattiskort eller andra slags kort till vänner o bekanta. Här är kortet jag gjorde till svågern idag.

Sen måste jag bara lägga in en sista bild på min kära älsklings sessa som ser så cool ut i denna outfit.

Jeansshortsen var de jag fyndade på kapphal för halva reapriset. Legginsen är från Hm likaså tröjan...
kram på er så hörs vi!


kalas kalas

Igår fick vi som jag skrev lite snabbt våran andra/gamla bil såld, det känns väldigt skönt men lite vemodigt samtidigt. Man får ju liksom lite minnen med en bil, den är med en en hel del. Anders pendlade hela kvällen igår mellan "ångest" o glädje över försäljningen, men han landade i att det var en bra försäljning o ett rätt val=)
Idag hade jag Lilly snufs hemma o det har varit supertråkigt väder så tristessen har varit ett faktum. Vi gick då ut ganska bra o lovande då vi träffades några mammor o fikade på cafet. Men efter det så blev det mest film faktiskt ska jag erkänna. Det slet i mitt pedagoghjärta men jag orkade inget annat=( Är ganska så slut nu såhär i slutet av graviditeten o inspirationen har flyttat någon annan stans...=(
Men nu i eftermiddag kom lyftet då vi var bjudna på kalas till svägerskan Rut, hon fyllde år. Så lillan fick riktigt leka av sig med kusinerna inför läggning, så skönt!
Imorgon blir det dagmamma igen en liten stund sen får vi se vad eftermiddagen bjuder på=) Hoppas på bra uppehållsväder dock.
ha de!

En bild från i förrgår o på den nya gungan som Lilly snabbt lärde sig behärska=)


En dag i livet...

Ganska tråkig rubrik jag vet men jag kom inte på något bättre=)
Idag har Lilly varit hos dagmamman för andra dagen i rad, det var inte kul att lämna henne i morse för oj vad hon var ledsen. Men man vet ju någonstans att hon kommer lugna sig o tycka att d e jättekul vilket hon gjorde=)
Knäpp som jag är skulle jag vara lite hurtig för d var ju så fint väder ute så jag slängde mig på cykeln o hämtade henne idag. Kanske inte det mest välgenomtänkta för jag kan säga att jag var ganska slut efteråt=) men, men...Jag gör inte om det tror jag i alla fall...
Meda sessan var borta idag passade jag faktiskt på att göra något jag inte gjort på år o dag. Jag tog fram mina oljefärger o målade en tavla, så kul! Har verkligen saknat att vara kreativ på d viset o nöjd blev jag av resultatet också. Den kommer att hamna på sovrumsväggen när den torkat o kort på den får ni se så småningom när den torkat.
Just nu sitter jag med lillan i knät i skrivande stund för Anders håller faktiskt just nu på att sälja våran volvo. Så jag måste överge inläggsskrivandet så pengar kan överföras.
kram


En härlig dag!

Idag har vi bara varit hemma o stökat omkring. Vi har varit ute i stort sett hela dagen, jag har krattat ihop klippt gräs igen men hann inte riktigt klart då vi fick besök. Det var min vän Sabina o hennes två flickor Moa o Hanna som kom förbi. Det blev en riktig hit=) Lilly o Moa lekte hur bra som helst vilket var superkul att se. Hanna hon roade sig mest själv...hon liksom fann sig i det. Sabina o jag hann o fika sen fikade barnen lite i omgångar så som det kan bli när barna inte har ro i kroppen att sitta still=)
Men de var här ett tag o det syntes på lilly att hon njöt i stora drag o var inte alls så glad åt att de skulle åka hem.
Sen var d dags för kvällsmiddag o då blev d flintastek med skivad potatis i ugn. Inte helt fel...
Sen tog vi en kort kvällspromenad i det underbara vädret, med skön sol o lite lätt vind.
Nu är det bara läggning kvar sen får vi se vad som händer...
imorgon börjar allvaret igen då maken åker till jobbet o jag ska skjutsa Lilly till dagmamman för första gången på länge nu sen sommaruppehållet. Vi får se hur d går, förhoppningsvis blir hon glad åt att träffa alla igen.
Men jag fruktar att hon nog inte kommer att gilla att jag åker därifrån, vi får väl se.
Kommer att kännas konstigt att vara hemma själv så länge utan vare sig man eller barn...får väl passa på att njuta nu innan bebisen kommer=)


Inte nu!!!

Vad tror ni jag har åkt på då??? Jo förkylning med feber!!! Fatta så otroligt drygt, jag har verkligen inte tid eller ork att vara sjuk nu...Inte för att man egentligen någonsin har d men just nu är man extra trött o sliten endå. Så ni kan ju bara tänka er hur första dagen utan maken hemma har varit...inte superkul precis...Men jag har ju inte kunnat vara stilla för d, tok heller bebis är påväg så det finns saker att göra. Jag har gjort iordning spjälsängen så nu står den färdigbäddad vi våran säng, skötbordet är också på plats. Sen har jag ju fått mina kära maskiner i källaren installerade, mr torktummlare o mr tvätt, så jag passade på att tvätta överdragen till sofforna. Som om det skulle bli gjort när man fått liten...nä! Men sen fick jag ringa Anders o säga som d var varpå hans kollegor tyckte han skulle åka hem o ta hand om mig o lillan så vi fyratiden var han hemma o jag fick gå o lägga mig, såååå skönt!
Lilly har varit som ni kanske förstår ganska understimulerad, men vad kan man göra...det blev bananer i pjamas på förmiddagen, sen blev det sova o lite hjälpa mamma för att sedan cykla upp o köpa en godispåse till snufs o två nya filmer vilka blev nalle puh o detta förgyllde hennes eftermiddag tills pappa kom hem. Vi åt sen åkte vi en snabbis till nås (mormor o morfar) då min farbror med fru var där på snabbvisit o ville säga hej. O det blev faktiskt inte mkt mera en hej o en kaffekopp då lillan skulle hem o sova.
Tur att d e helg imorgon så att Anders är hemma o jag kan vila så att jag blir frisk nog o klämma ut bebis=)
Ha d gott så hörs vi!


Käpphäst klar!

Igår när vi var ute såg jag hur Lilly tog sin lilla kratta, satte den mellan benen o gick med den som en käpphäst. Detta gav mig såklart en idé om vad jag skulle sy härnäst, just d, en käpphäst. Så jag började spåna under dagen o på kvällen var jag igång med mitt projekt o idag på morgonen så blev den klar.

    

Ja, såhär ser den ut...Lilly var riktigt förtjust i hästen o gjorde läten som en häst när hon väl kom på hur man skulle göra med denna sortens leksak=) Inte helt självklart alla gånger=)

Annars så har vi idag inte gjort så mkt förutom att umgåtts tillsammans o tagit det lugnt. Anders har satt upp den nya trägungan på gungställningen vilket Lilly älskade. Hon gungade o gungade men jag tror att det var själva avhoppningen från gungan hon tyckte var roligast. Hon lär sig snabb o ja hon hoppade av gungan i farten, iblan gick d bra iblan ramla hon på backen men hon tog d med ro=) Det var ju ingen hög fart vi talar om...
Sen åkte vi till svärföräldrarna o blev bjudna på grillad korv, helt rätt!
 kram kram!


Deppig, blä!

Nog för att jag läst att man kan bli nedstämd i slutet av graviditeten med det här är ju löjligt!
Jag hade en kanon dag igår, idag börjades dagen med träff i lekparken med flera mammor o vi hade det jättetrevligt. Men ändå så känner jag mig uttråkad, deppig o nedstämd...orkar inget fast vill göra allt!
Normalt brukar jag kunna leva på stanturer o mammaträffar betydligt längre, åtminstonde hela samma dag som det skett! Känner mig otacksam för jag har verkligen kanonvänner som hör av sig o vill träffas...det finns bara en sak som måste ske, UT MED DENNA UNGE! Om jag är såhär nu hur kommer jag att vara om en vecka eller två??? Nä Gud förbjude at jag ska behöva gå såhär mkt längre...Alla vänner som läser, jag får nog be er om lite bönehjälp nu så jag kan bli lite normal igen...saknar mig själv liksom om man kan säga så=)
Kram kram!

Titta bara på mina gigantiska fötter...får knappt på mig några skor längre, tack för foppatofflor kan man ju säga=)


Reafynd i Mora...

Idag må ni tro att jag fått motion så nu sitter jag här med tokvärk i magen lite fattigare men med riktigt fina fynd till Lilly samt lilltjejen i magen=)
Det hela började med att jag skulle följa med Emma o barnen till Malung för att plocka ur deras bil som blivit skadad. Vi skulle då även titta in på mitt gamla jobb för att säga hej samt hämta en liten present som jag fått av en tjej som slutade där. Ett jättefint vitt hjärta med ett värmeljus i=)
Under färden till Malung började Emma spekulera i om vi skulle ta oss vidare till Mora vilket jag inte tyckte alls var en dålig idé. Jag hängde på direkt, stantarv som jag var=)
Väl i Mora började vi med att äta sen var vi igång med vårat fyndande=)
Jag började med att införskaffa en trägunga på rea för 89kr inte helt fel, så snart har vi två gungor på ställningen ute. Vilket kommer att minimera gungbråken lite hoppas jag=)
Sen blev det klädaffärernas tur...

Där fick jag tag på ett par jeans som kostat 200kr för 49,50kr, inte helt fel. Vidare en liten väst, virkad typ som kostat 130kr, för 42kr samt jeansshortsen som kostat 149kr för 44,50kr. Man kan säga att jag var o är riktigt nöjd=)

Sen kunde jag inte motstå denna klänning som var nedsatt från 99kr till 19,50. Så nu hoppas jag att båda ultraljuden haft rätt om att det är en lite tjej vi ska få för denna klänning är i stl. 56=) allstå inget för Lilly...
Det blev också en mössa för 10kr...
Jag kunde väl inte låta bli att införskaffa något åt mig själv så jag fyndade en ny klocka för 148kr på guldfynd samt två koftor (till fullpris dock) på HM.
Jag har helt enkelt haft en kanondag! I trevligt sällskap, barnen, måste jag säga, skötte sig exemplariskt...Mot slutet blev det lite gnöl men jag måste säga att jag fullt förstår d=)
nu ska jag gå o mysa framför ngn film med gubben, kram!


Dryg morgon, dryg kväll...

Morgonen idag började väl inte sådär jätte kul, Lilly var inte på sitt bästa humör o vare sig jag eller maken orkade riktigt med henne...hon var så gnölig. Antagligen på grund av understimulering, jag höll nämligen på i köket för att ta det sista men kom inte så långt men två skåp till är klara.
Så på eftermiddagen blev det att ringa på stimulans vilket vi fann hos Jeanette o sonen Leo. Tur att man har vänner vars barn också behöver leka av sig=) Vi var där i säkert två timmar innan vi såg på klockan o insåg att det var dags att åka hem o äta något. Efter besöket var hon faktiskt ganska trevlig o man märkte att hon fått leka av sig men nu när hon skulle lägga sig var hon riktigt otrevlig faktiskt. O inget man säger hjälper känns d som, hon bara skrattar än rakt upp i ansiktet o lyssnar inte alls. Man kan ju bli ilsken för mindre...o hon har fortfarande inte somnat utan sitter däruppe i sängen o bara för oväsen...ska väl gå upp snart igen o lägga ner henne. Usch så trött man blir, det är som att de känner av att man själv är trött o inte har humöret på topp men istället för att bli lugnare blir hon mer orolig o dryg, suck!
Jag hoppas att hon somnar snart o sover hela natten o gärna bjuder oss på sovmorgon med...
Imorgon ska jag för övrigt till Malung med en kompis dvs om inte bebis behagar komma ut.
kram så hörs vi!


Nytt kök!

Nytt kök! Ja det är vad jag drömmer om efter dagens bravader i mitt. Upptäckte hur otroligt skitiga mina skåp o kökslådor var att jag inte kunde begripa att jag inte städat där tidigare, usch o fy skam till mig. Men det kändes lite otacksamt att städa mitt kök så det inte blir någon vidare förändring...jag vill ha ett nytt kök med fina lådor innehållande sjysst lådinredning mm. Samt skåp som inte är knäppa o helt feldimensionerade på alla vis...
Dock blev det faktiskt tack vare lite omplanering samt glasslådor o andra förvaringslådor ganska bra i mina skåp.
Jag kan iallafall komma åt det mesta o det blev lättare att hålla rent i framtiden. Nu har jag bara ett hörnöverskåp samt kastrullskåpen kvar, pusst!
För ett nytt kök d får jag vänta på i, ja...vad ska jag gissa på...tre till fem år...Man kan ju alltid hoppas att man vinner storvinsten på trisslotten som jag årligen brukar få i julstrumpan av maken=)
Annars har inte så mycket skett idag, jag har varit såååå trött att jag inte ens orkat med mig själv eller att äta nästan. Dock har jag tvingat i mig mat för att inte bli helt otdräglig att vara tillsammans med=)
Imorgon blir det att hämta bättre järntabletter från mitt privata apotek Emma=) ,hon har kvar niferex sen hon var gravid (tre månader sedan), så att jag förhoppningsvis blir lite piggare. Annars vet jag inte hur jag ska orka klämma ut en unge...
Vi hörs! 


Snuttefilt samt dreglis i bild

Jag har ju berättat att jag sytt två presenter till ett par kompisars nytillskott Ellen som jag inte kunnat lagt ut på grund av att hon läser min blogg ibland. Men idag var välsignelsen som by the way var riktigt trevlig o fin, så nu kan jag lägga ut mina alster=)

Snuttisen är som ni ser randig på denna sida men helröd på den andra.


Här dregglisen som tydligen storasyster Alma blev förtjust i, får se om Ellen får ta den ifrån henne=)


Här är min lilla gullgroda uppklädd för att gå på barnvälsignelse. (För er som inte vet vad det är så kan man säga att det är som barndop fast utan vattnet)


Här våra vänner Emma o Daniel med lillsnuttan som välsignas


Ny klänning o gardiner färdigt!

Som jag skrev i d andra inlägget så tog jag lite extra tid framför maskinen idag så jag fick äntligen gardinerna till lillsessans lekrum färdiga samt en klänning gjord i samma tyg då det blev en bit över=)

Tyget är säkert som bekant från IKEA, många har det hemma men jag kan inte hjälpa d. Jag bara älskar d!
Nu är det bara lite tavlor samt målade dörrar som saknas i lekrummet för att det ska bli lite mysigare o finare.

Här är en bild på sessans sovrum i vilket hon bor nu. Jag har ju lovat bilder men ni får en nu. Gardinerna där har jag också sytt, tyget har vit botten med små gröna prickar på o är från min lokala tyghandel KD textil. Lillsessan har även fått en ny säng, IKEAs hemnes som jag varit ute efter ett tag nu. Maken fyndade den på fyndhörnan när han var i Uppsala sist. Sessan älskar den o det har hittills inte varit något problem för henne att sova i den vilket varit så skönt!

Blev färdig med denna nu ikväll så jag har inte hunnit testa den på Lilly än. Det ska bli spännande o se hur den sitter. Mönstret eller idén till klänningen har jag snott av min goda vän Therése som också syr en hel del. Jag kunde inte motstå att göra så då jag såg en klänning hon gjort till sin tös. Om den sitter bra så har jag tänkt att hon ska ha den på söndag då vi ska på barnvälsignelse för Emma o Daniels lilla nykomling, Ellen.
Vi hörs!


Uppdatering...

Igår var det så fullt upp så jag hann inte skriva något trots att det var länge sedan jag var in. Jag kan säga att jag inte haft trisstess i alla falla. Våra kompisar från Jönköping är uppe igen så jag umgiks med Therese i stort sett hela dagen vilket var trevligt! Först var vi i lekparken tillsammans med Jeanett o Emma samt allas barn. Vi fikade o hade det mysigt tills det  blev sovdags för barnen då barn blir som de blir=)
Efter d tog jag o Therese en tur till Vansbro, hon skulle ha nässpray men vi tog även o kikade in lite i de andra butikerna som ligger där. Det är inte många men bara att få komma ut själv utan barn i Vansbro just då känndes guld värt för mig=)
Idag har d varit gnöldag för Lillys del, inge kul alls! Vi har försökt sysselsätta henne, vi har bland annat målat samt varit till lekparken en sväng. Jag har faktiskt tagit mig lite extra tid framför symaskinen då jag tycker att jag förstänat det så mycket som Anders ränner omkring på diverse grabbsaker=)
Lilly blev faktiskt lite uppåt då en vän bortifrån kom på besök o ängnade sig åt henne en stund. En kille som numera bor i Nyköping, Spart som han kallas här. Han läste böcker för henne mm. Så han blev riktigt populär o lillstumpan blev nöjd, skönt!=)
Ikväll så snart jag är färdig med mina inlägg här ska jag nog sjunka ner framför tv:n ett slag med något gott, lite glass tror jag. Det är ju ändå fredagskväll=) Jag har förövrigt varit sååååå trött idag o vill bara att denna lilla bebis ska komma ut nu för jag har verkligen ingen ork kvar i kroppen för att bära det längre känns det som. Jag skulle nog kunna somna på stående fot känns d som...men, sånt kan man ju inte hålla på med=)


trisstessen ett faktum...

Vilken otroligt formidabelt tråkig dag! Vädret är bara så tråkigt, kanske börjar på o lätta upp, man kan ju alltid hoppas. Den enda ljuspunkten hittills var en lekträff vi hade på kämpudden på förmiddagen innan barnen skulle sova. Men efter det har d bara varit trök trök alltså...har sytt lite men kan inte visa för det är presenter men snart...
Maken o jag har väl inte heller dragit jämt hela dagen heller vilket spär på bitterheten=) Inget allvarligt bara vanliga gnatet om vem som ska göra vad o vad som bör göras...
Förlåt att jag låter så bitter men orkar inget annat just nu, jag vill ha sommaren tillbaka med sol o bad. Jag ska ju kläcka när som helst o då får man ju inte bada så ett dopp till innan nedkomst skulle ju inte skada. Men jag är ju lite dubbel i detta tyckande för samtidigt vill jag ha ut ungen fortare än kvickt för jag är så trött på magen. Jag har kommit i perioden då jag inte sover skönt hur jag än ligger. Spelar ingen roll hur många eller få kuddar jag har tror jag, det blir inge bättre för d=(
Så ja, kanske detta som lett fram till att jag inte är allt för kul att ha som fru o mamma just nu=) Tålamodet tryter för minsta lilla motgång o gnabb...
Ja, nu fick ni en släng ärlighet o bitterhet slängd på er om ni valt läsa detta bittra o tråkiga inlägg. Men d var skönt för mig att skriva av mig lite. Förhoppningsvis svarar mamma snart i telefonen (har försökt ringa) så vi kanske kan åka dit o se o göra något annat. Om d lättar upp skulle korvgrillning inte vara helt fel...


bullbak, gräsklippning mm...

Igår kom jag på att det är ju faktiskt snart som bebbe kan komma o då kan d vara gött att ha något att bjuda på ifall någon kommer o hälsar på. Så det blev bullbak för min del igår, jag gjorde på en liter o jag måste säga att jag aldrig trodde att degen skulle ta slut...fick lite ont i ryggen måste jag säga...men men nu är i alla fall frysen full med bullar, vad sägs om denna vy???


Idag var jag hos Mvc på besök där allt såg bra ut. Dock fick jag en remiss till Falun imorgon för att säkerställa att bebisen ligger med huvudet nedåt så jag inte får sätesbjudning (ingen hit) samt kolla att bebisen får tillräckligt med mat. Anledningen till d senare är att Lilly inte fått ordentligt med mat o därför ville komma ut snabbt. Moderkakan var kalkig vilket tyder på att näringen tagit slut för barnet.
På eftermiddagen klippte maken gräsmattan o jag satte igång o kratta ihop d, man kan säga att det kändes i kroppen men vad gör man inte för att skynda på förlossningen, som om de skulle gå men jag kan ju åtminstonde försöka=)
Lilly fick även hon åka med pappa en tur på gräsklipparen

Sen kom mamma o ville bli lite frisserad, så jag toppade henne lite. Hon hade fått en frisörtid så sent o hade redan lite panik över att håret bara hängde. Glad att man kan hjälpa till ibland annars är d ofta de som hjälper oss=)
Vad säger ni borde jag inte få betalt av hemköp för denna bild=) En riktigt baglady!

Jag o Anders stod o höll på med disken o då vi vänder oss om möts vi av denna vy=) Helt underbar!
Hon har satt sig i sin lilla dockvagnssulky med hemköpskassen...


Bilder från björnparken...


Här står de alla kusiner o titta på två berguvar som satt uppe i ett träd o såg ganska bittra ut men fina o ståtliga var de=)


Här har lillstumpan förvandlats till en björnunge=)


Här är Rut o barnen på säljakt ute på ishavet...eller ja, det är väl d som är själva tanken=) Det pep när björnen befann sig över en såkallad säl som var under backen eller den simulerade isen=)


På isbjörnssafari...


O sen blev det en fisketur med eskimåerna...

Jag har inte med några djurbilder på flit just på grund av att de satt bakom galler så skärpan är mera på gallret än djuren i sig...men men...
Ni får nöja er med min gullunge istället=)


Nytt linne färdigt

Jag har nu färdigställt ytterligare ett syprojekt, skilnaden den här gången var att det var till mig själv jag sydde. Inte lika lätt då allt syns på ett helt annat sätt. Alla sömmar är ju ganska mycket längre än på barnkläder samt mera synliga...går inte att gömma mycket inte=) Men trots denna vetskap gav jag mig på att göra ett linne till mig själv med egengjort mönster som oftast när d gäller mig. Men hur som haver är jag nöjd med det o jag tvivlar inte på att jag kommer att använda det...


Jag har även färdigställt en present men jag vet att kompisen vars dotter ska få presenten brukar läsa min blogg så jag kan inte skriva vad det är eller visa en bild på det så ni får se det efter söndag=) Jag blev riktigt nöjd o ska alla gånger göra samma sak till mitt eget lilla gryn när det nu behagar ploppa ut=)


RSS 2.0