En tavla...

Tänkte bara visa en tavla som jag gjorde för ett tag sen. Den är gjort i oljefärger så d har tagit ett tag för den att torka. Men nu är den torr o plåtad.

O vad står d nu här då?? Jo, efter regn kommer solsken betyder d på svenska. Denna ska snart hängas upp i vårat sovrum. Jag ska göra en till i samma stuk som ska hänga bredvid...har inte bestämt texten på den ännu=)


Oj va tiden flyger!

Nu har d gått nästan en vecka sedan jag skrev sist såg jag. Jag förstår inte vart tiden tar vägen...Men än så länge kan d vara svårt att få tid att sitta framför datorn, speciellt på kvällarna. Man hinner inte mer än få Lilly i säng o då börjar Sandra. Hon är inte allt för kul på kvällarna o i natt var hon då definitivt inge kul alls!! Anders o jag fick ta henne om vart annat. Lisskullan är fortfarande så täppt i näsan o jag tycker att d blivit värre. Jag vet inte vad jag ska göra riktigt...man får bara be att d går över snart så att både hon o resten av familjen får sova.'

Igår, alltså måndag så var jag en tur till Borlänge, hade en del att fixa. Men gosse vad stressigt det blev, d hade jag inte räknat med. Jag sprang in o ut från butiker o in o ut från bilen till o från olika affärer...men jag kom hem med det jag skulle nästan allt ialla fall. Jag skulle ha lite blommor, sen skulle jag ha någonting att sätta på mig på bröllopet o sen skulle jag såklart ha något att ge min älskling när han fyller 30 år nu den 14 okt.
Efter jag storhandlat som jag också skulle göra på min 3,5 timmar som jag hade på mig totalt i stan så var d dags att hämta maken från jobbet i borlänge o sen åka o träffa en blivande kollega till maken. O jag som inte hunnit äta något vettigt förutom ölkorv som jag åt i bilen påväg till maken hade sprängande huvudvärk! Inte så kul... Men jag log o var trevlig tycker jag, o de vi träffade var också supertrevliga.
När vi sen skulle hem kom Anders på att han skulle på fullmäktigemöte i Vansbro klockan sju så vi fick stressa hem. Då ringer min ängel till svärmor, som förövrigt hade hand om Lilly igår, o frågar om vi vill ha mat. Hur underbart som helst så vi kunde åka dit o bara sätta oss vid matbordet o äta. Hon lagar just nu lchf mat för svågern som bor hemma går på d så d var perfekt för oss=)

Idag är d förövrigt en strålande dag så jag har redan hunnit ut på en promenad, de blir nog fler när Lilly kommer hem. Men jag ska nu sätta mig o sy en mössa till mig själv o sen ska jag testa något nytt, vi får se hur d blir=)

En sovande Sandra med matchande mössa o scarf

Här mitt andra hjärta med en tunika som hon fått av mormor...´helt underbar enligt mig.


Rubrik...

Ja, jag kom faktiskt inte på vad jag skulle skriva för rubrik så det fick helt enkelt bli rubrik=)
Idag har jag skapat, igårkväll slog min konstnärliga ådra till o vill få utrymme, glad blev jag för d. Den har legat i torka lite men nu känner jag för att skapa hela tiden. Jag behöver bara lite material o d har jag beställt så d är påväg. Hoppas jag får d imorgon eller i början på nästa vecka.
Jag har målat/tryckt en tavla som jag snart ska lägga ut på bild men den ska ges bort i present så ni får vänta med att se den. Jag blev riktigt nöjd o jag hoppas att mottagaren blir d med=)
Sen har jag målat en krokhängare som ska sättas upp i Lillys rum o så har jag gjort roligt tryck på en egen tröja, blev inte lika bra för det blev ett märke efter strykjärnet när jag skulle strykfixera trycket. Som tur var var d en gammal hm tröja för 79 kr så ingen större förlust=)
Så småningom ska jag göra grattis samt julkort som jag ska försöka sälja på vårat lokala caffe som även då säljer lite småsaker. Jag tänkte börja där för att se om någon är intresserad, men för att riktigt kunna sätta igång med d måste jag som sagt ha prylarna jag beställt...
Jag funderar även på att göra några tavlor till fast kanske i mindre format än den jag gjort o se om d är någon som är intresserad av dem...
Man får väl chansa med risk för att göra bort sig, men då har man iallafall provat=)
Hoppas bara kunna få tiden till att göra allt detta!
Nu ska jag gå o ta mig en kopp te då båda ungarna faktiskt sover o det är helt lugnt i huset, även maken är borta då han är på volleybollträning.
Vi hörs!


Här är sötnosen som bara växer o växer


Stressig morgon!

Idag var d en stressig morgon, förstår inte riktigt var tiden tog vägen. Vi gjorde inget anorlunda från igår då tiden gott o väl räckte till...men jag antar att d bara är så viss mornar. Men jag hann knappt tvätta ansiktet o sätta på Sandra kläder förns klockan var kvart i nio o d var hög tid att gå till bilen o sätta sig o åka. Till saken hör bara då att Lilly fortfarande tuggar på sin lilla lilla knäckemacka o inte ens har börjat få på sig ytterkläderna...
Lilly har förästen börjat med att inte äta så bra frukost...vet inte vad jag ska stoppa i ungen, hon har däremot börjat äta mat o frukt hos dagmamman...konstig liten donna d där=)
Hur som haver, när vi väl var påklädda allihopa o öppnar ytterdörren för att gå till bilen, vad får jag se....JO, frost, ja, just d, frost på alla rutor!!! Så d var bara att få in ungarna i bilen o kolla om vi ens hade isskrapan i bilen, vilket vi som tur var hade, o börja skrapa bilrutor=(
Är d någon mer än mig som känner sig rånade på sommaren??? Jag menar, var tog se varma sensommar kvällarna vägen? Inte har vi haft några här iaf. Det bara small till o blev kallt!
Men åter till morgonen, vi kom iaf iväg till trollebo där barnen skulle vara idag o jag kunde nog inte vara mer prick än vad jag var=)
Nu ska jag alldeles strax åka o hämta gullungen o hoppas att hon inte är allt för dagistrött...
För övrigt idag så har jag hunnit med att städa  o byta sänglakan i vårat sovrum o i Lillys, känns så skönt att ha fått d gjort=)


Tyllkjol o dregglisar klara!

Ja, då har jag faktiskt hunnit att få lite tid framför min kära symaskin. Igår så blev jag äntligen klar med mina dregglisar, samt tryck o den tyllkjol till Lilly. Men jag måste ju berätta att d inte gick helt smärtfritt att sy kjolen...när jag hade( o jag överdriver INTE) fem centimeter kvar att sy på tyllkjolen så tuggar hela maskinen o tyget fastnar...sååå drygt. Men jag tänkte att d kunde vara dags för en rengöring så jag skruvade upp luckan o dammsög o torkade....försökte igen men tyget bara fastnade...upp med luckan igen o damma lite till...men de ville inte. Så jag åkte o hämtade Lilly o sen vidare till svägerskan en stund. Men väl hemma igen kunde jag inte släppa att maskinen inte ville sy...så jag upp med luckan igen o undersökte...tog ett annat tyg o det gick hur bra som helst att sy...så jag tog ett smörpapper o nålade fast tyllet i det o sydde de sist fem centimetrarna o d gick super...Vad jag tyckte och tycker är så konstigt är att det gått så bra ända tills just den sista lilla fjantbiten...man kan ju bli frustrerad för mindre=) Men jag får se d från den ljusa sidan, maskinen blev ju ialla fall rengjord=)
O här är grejerna...

Lilly sprang omkring med denna hela gårkvällen o tyckte hon var super fin, vilket hon var också=)


Ja, här är dregglisarna, den till vänster har fleece som baksida, den andra har en röd baksida i vanlig trikå.


Så var d måndag...

Ja, då var helgen slut o måndagen är här igen...men för att vara ärlig så har jag redan kommit in i detta med att man inte riktigt skiljer helg från vardag längre. När man jobbar så uppskattar man helgen såååå mycket mera! Nu är man ju hemma varje dag o dagarna ser ganska likadana ut, inte att d behöver vara tråkigt, men de liknar ju faktiskt varandra. Men visst är d extra skönt då maken är hemma o kan dela på barnansvaret lite=)
Natten som var gick väldigt bra måste jag säga, Sandra började med att vara lite smådryg o inte ville sova efter sista kvällsammningen men när hon väl sov så sov hon länge, hela fyra timmar o inte bredvid mig så jag fick faktiskt ganska god sömn de timmarna. Tack för det säger man då=)
Morgonen har flytit på bra, vi åt frukost o jag tog hand om disken o SEN var d dags för storhandling. Det var första gången idag som jag handlade med båda barnen själv. Jag var lite nervös innan men väl i affären så gick allt superbra! Känns skönt=)
Nu har vi kommit hem o jag har lagt Lilly, Sandra sover ute så jag passar på att skriva lite o kanske hinner jag en liten sväng vi symaskinen också. Har inte ALLS blivit mycket tid där de senaste veckorna. Ska försöka att sätta mig mera där när Lilly är hos dagmamman, men det finns ju tyvärr så många andra måsten också=(
När Lilly vaknat så får vi besök av mamma o pappa samt min faster o hennes gubbe. De kommer hit på lite fika, det ska bli kul att träffas. Det går ungefär sådär ett halvår till tre år mellan gångerna som jag träffar min faster Marienne...men så blir d väl. Alla är vi upptagna med vårat o vår familj o närmsta vänner.
Ja, nu ska jag sluta detta inlägg så jag som sagt hinner njuta av symaskinen lite också=)

Måste bara tillägga att lchf dieten håller, jag gick ner två kilo den här veckan o jag har på tre veckor förlorat tio centimeter runt midjan. JA det känns skönt=)
Fick tipset av en kompis att ta kort på detta vis...


Utedag...

Idag har vi i stort sett varit ute i trädgården heeela dagen. Pappa kom hit för att hjälpa oss få ordning på tomten, den har fått stå tillbaka nu i sommar då vi haft fullt upp med ombygget inomhus. Men nu ser det faktiskt ganska bra ut. Lite piff bara som sak till=) Men vi har kapat häcken så den inte ser så vildvuxen ut samt tagit bort två stora buskar framför vår altan. O de var inte lätta att rubba...pappa o maken försökte dra bort dem med hjälp av bilkroken, men bilen orkade inte rubba. Så de började gräva o gräva o gräva lite till o tillsist fick de fatt i rötterna som de kunde börja kapa o efter ett bra tag så fick de till sist lös rotsystemet o kunde få bort buskarna...tunga var de också!!
Sen började vår trimmer som varit trasig (trodde vi iaf) fungera så vi har gjort fint runt rabatter o träd mm...
Nu är det bara som sagt lite finlir kvar som att köpa nya uteblommor o sänt där roligt=)
Barnen har varit mer eller mindre missnöjda dock hela dagen så tålamodet höll på att gå åt. Men det blev bättre o nu sover i alla fall Sandra. Lilly har väl varit ganska uttråkat idag så hon har försökt få våran uppmärksamhet hela tiden. Som tur är har morfar förbarmat sig stuntals o gungat henne o busat mm.
Vi får se hur denna natt blir, hade faktistk en hyfsad natt i natt. Hoppas på en bra till.


What a night!

Ja, vilken natt! Jag har inte varit med om maken till sån drygnatt på vääääldigt länge. Sandra är tät i näsan så hon kan inte andas riktigt. Så i natt har jag varit upp en gång i timmen nästan för att ge nässpray eller bara försöka söva om eller trösta o sen lite ammning på d. Man var inte riktigt människa imorse när man skulle upp o iväg för att lämna Lilly hos dagmamman. Jag åkte raka vägen hem o la mig en stund o ringde på förstärkning d vill säga mamma=) Hon kom så snäll över o höll mig sällskap samt hjälpte mig med lite städning. TACK mamma! Annars så har väl dagen flytit på ganska bra. Vi tog oss ut på en långpromenad också vilken Emma m. barn följde med på. Den första riktiga långpromenaden jag gjort o d var riktigt skönt o gick riktigt bra.
Nu är d bara Sandra kvar uppe o som ska hållas nöjd, inte så lätt just nu. Hoppas denna natt blir bättre...
Just ja, lovade uppdatering om köket...d kommer=) Måste bara hinna till stan en sväng först...


Gyllne morgon, gyllne morgon...

Liten annan ton idag, ja än så länge ialla fall=) Morgonen flöt på hyfsat bra måste jag säga. En lite mindre incident huruvida Lilly skulle sätta sig i bilen eller inte. Hon hade bestämt sig för att spring ut på vägen först o jag fick göra en rivstart för att hinna ifatt henne. Hon har blivit sååå snabb lisskulla. O jag som inte sprungit på hur länge som helst fick naturligtvis kramkänning i vaderna=) Annars så har d gått super. Jag tog även med mig svägerskans tjej som skulle på dagis i samma hus som Lilly, lillbrorsan var sjuk så jag tänkte att d knusslet med skjuts kan hon ju få slippa(svägerskan alltså).
Sen var d bvc som väntade för Sandra o mig. O hon har redan gått om Lilly med hästlängder hon tokväxer lilltösen...3800g o 53 lång, vad ska man säga, jag måste ha fått rödmjölk i brösten denna gång=)
Efter bvc gick vi till Emma o tjogade lite, riktigt trevligt!!! Svårt att göra när man har Lilly med för då stimmar barnen så hemskt även om de mötena är trevliga på annat sätt. Men just att få prata i lite mera lugn var gött, länge sen sist=)
Nu ska jag snart upp till tygaffären för att kolla in om min nya ide för köket går att införliva. Ni får höra mer om d sen.
Nu ska jag som sagt klä på mig upp på affären o sen hämta barnen men först ta hand om Sandra som ät tokledsen just nu.
Kram!!


Urkramad disktrasa = Jag

Hej igen, jo då det blev ännu en dryg dag utan maken hemma. Han kom dock o räddade mig från läggningen o tog ledsen Sandra nu precis. Jag kan säga att jag inte orkar någonting mera, känner mig som en urkramad disktrasa, helt tom...Promenaden efter frukost infann sig inte för en vän ringde o frågade om hon fick komma. Självklart sa jag, hon har en dotter på ett år. Lilly blev stormförtjust när hon först fick se Natalie som tjejen heter, men förtjusningen gick snabbt över då hon upptäckte att Natalie inte alls kanske var den roligaste lekkamraten. Så fort Lilly rörde vid henne blev hon arg o sen förstod hon ju inte att leka tillsammans på d viset en tvååring gör...Men jag fick d lite trevligt o lite avkoppling ändå mitt i allt kaos. Men efter hon åkt så gick vi till hemköp o jag bad till Gud om uppehåll under tiden, o god var han även denna gång. Under hela promenaden dit o hem höll d uppe men när vi kom hem föll regnet.
Efter d kom den ena konflikten efter den andra, Lilly inte röra Sandra, Lilly inte klättra på vagnen, Lilly inte störa Sandra när hon äter (hon skulle hjälpa mig amma genom att trycka på mina bröst samtidigt som Sandra sög...inte skönt o framförallt drygt!)Var var jag, jo, Lilly inte hälla ut saften, Lilly inte gå mitt i vägen d kommer bilar, Lilly ta d lugnt i soffan du kan raml...ja precis...Hon ramlade baklänges ner i golvet o slog huvudet i bordet. Man tycker att de skulle lära sig efter ett antal gånger i backen men nej då, upp igen o hoppa...
SUCK säger jag bara...Jag kan inte beskriva hur skönt d ska bli att få lämna henne hos dagmamman imorgon så hon får leka av sig o jag få en liten paus. Det känns som om Sandra alltid får stå tillbaka o man har inte riktigt ro eller tid att lära känna henne. Jag måste säga att jag tok beundrar alla mammor som har båda sina barn hemma! En STOR fet eloge till alla er.
Dagens underhållning har i alla fall bestått av promenader (ja, flera), nalle puh, målning o modellera samt gos med mamma (viktigt att hon får ensamtid med mig har jag kommit på). Men mitt i en sådan gosstund så var Sandra tvungen att äta o jag fick lov förklara att Lilly var tvungen att dela mamma med lillasyster, svaret från Lilly blev NEJ. Jo sa jag, jag är Sandras mamma också...NEJ svarar Lilly i samma dova ton som tidigare osv...
Sen blev d lite Lotta på bråkmakargatan också, vilket hon får se på datorn o just nu har vi ingen data ljud så hon får lov ta headsetet som är på tok för stort. Så här blev lösningen på d problemet...

Bra ide va???=)

Här min andra gullgroda som bara växer o växer, just nu är hon större än vad Lilly var vid samma ålder...Det märks på kläderna, de sitter bättre på Sandra än vad de gjorde på Lilly för då hängde allt!

Här båda mina underbaringar...O som jag tidigare skrev om alla nej. Lilly kan bara inte sitta bredvid lillasyster utan så nära d bara går o helst på om jag inte ser=)
O pussas ska hon göra hela tiden fast jag säger till tusen gånger, vore d inte för att Lilly är snorig så skulle jag väl inte bry mig allt för mycket. Men till saken hör att nu är även sandra snorig o jag får gå o spruta i nässpray för att kullan ska kunna andas...suck!
Hoppas på en lugnare o roligare morgondag...kram på ni som orkat läsa detta inlägg=)


Ja då kör vi en dag till...

Som igår så kommer maken att vara borta nästan hela dagen idag med, suck!!!
Mitt tålamod igår var precis att det räckte för när maken väl kom hem igår kväll så ville jag bara gråta så trött var jag...skönt att ha en go man då som man kan borra in sig i o gråta en skvätt=)
Vi får se hur  denna dag går, har inget planerat o vet inte riktigt vad vi ska hitta på heller. Funderar på att kolla om lokala biblioteket har öppet, de har bara öppet två dagar vilket är lite surt o jag tar mig inte till Vansbro för Anders har bilen idag.
Morgonen har flytit på ganska bra, vi har precis avslutat frukost o Sandra ska snart ha mat sen ska vi ut på en promenad ialla fall. Natten måste jag också säga gick ganska bra, Sandra sov länge första passet men kronglade lite mellan halv sex till halv sju...ville inte riktigt äta ordentligt...
Får se om jag hinner in o skriva lite ikväll om hur dagen blev...förhoppningsvis kommer d stå att jag fått sitta vid maskinen en sväng men men d återstår att se=)


Måndag....

Ja då var d måndag o jag har varit "ensam" med barnen o kommer så vara till SENA kvällen. Maken är borta på delvis jobb o sen möten åt höger o vänster. Men som tur var har jag vänner som ställer upp o ger mig o barnen sällskap. Det är bra tur d annars skulle förmodligen både jag o lilly klättra på väggarna här hemma=)
Så på förmiddagen var vi hos faster Rut (svägerskan alltså) o stojade med barnen där till de var alldeles slut. Sen var d bara att stoppa sessan i säng o hon somnade ganska fort kan man ju säga=)
Sen var d dags för mat, o vilken mat! Jag skrev ut lite lchf recept igår för jag har kan man säga tröttnat på att bara äta bacon o ägg=) O idag så testade jag ett. Köttbullsgryta med vitkåls"pasta". HUR GOTT SOM HELST! En hit helt enkelt så den kommer jag att göra igen. O mätt blev man som bara den...
Efter det blev det en eftermiddagspromenad med Emma o barnen o den avslutades med ett litet besök i lekparken.
Nu är jag hemma igen o Lilly fick faktiskt sitta framför tv'n en stund...hemskt bra barnvakt ibland=)
Men vad gör man inte för att man ska kunna få något gjort här hemma som tvätt o disk.
Ja, nu får vi se vad jag ska hitta på fram till läggning....någon som har ett bra förslag???


Söndag förmiddag

Oj idag hade jag beslutsångest hela förmiddagen. Jag har inte gått på möte på hela sommaren tror jag så jag hade bestämt mig för att gå idag. Temat var helt i min smak o jag verkligen så fram emot att få gå. Anders skulle dock både leda mötet samt stå i lovsången så jag visste att jag själv var tvungen att ha hand om barnen. Men jag tänkte att jag ska inte bli en sån där människa där allt är omöjligt för att man har barn. MEN så vaknade vi o Lillys näsa rinner o ögat...såååå bittert! Så min första reaktion blev ju såklart att vi får stanna hemma, men jag ville ju så gärna gå...
Maken kom iväg vid tio för att öva lovsång o då passade jag o barnen på att ta en liten promenad så att Lilly skulle få röra på benen lite samt hoppa i vattenpölar som hon tycker är så kul. Det har regnat hela natten så gott om vatten på vägen fanns d=)
Under promenaden bestämde jag mig dock för att åka en sväng på mötet för att se hur d gick. Jag kom dit i tid också måste jag ju säga, inte illa va=) Det var såååå kul o underbart att vara i kyrkan igen,jag har verkligen längtat. Alla som jag såg grattade till Sandra o man kände att man kommit till sitt andra hem, en underbar känsla. Vi har verkligen en härlig församling. Sen kom lovsången äntligen igång, som jag också stormlängtat efter o underbar var den!!!! Jag njöt o Lilly också men sen när predikan satt igång så satte även Sandra igång att gråta o ville ha mat. Jag gick in på toan o ammade då jag hörde att Anders o Lilly stod utanför o Lilly skrek på mamma. Jag ammade färdigt gick ut för att ta Lilly som då hade gjort en bajsblöja så in på toan igen o byta den. Efter d insåg jag ganska snabbt att det var lika bra att ta barnen o åka hem för någon lugn o ro för att höra predikan skulle d inte bli o Lilly var aptrött. Så, bättre lycka nästa gång får man säga=) Men jag ångrar INTE att jag åkte upp.

 
Underbar bild bara=)


Höstpromenad

Igår var Anders borta ett par timmar mitt på dagen, inte lång tid men båda barnen bestämde sig för att vara på tvären så jag bestämde mig till sist för att ta en promenad. Lilly behövde ut o stimuleras o Sandra behövde frisk luft, jag, ja behöver all motion jag kan få=)
Här är iaf lite mysiga bilder från promenaden o ja, det var en god ide att promenera=) Kommer nog att ske fler gånger.

Dockan var ju självklat tvungen att också den få följa med på promenad...


O så en bild till...


Att hon fick gå själv var en hit denna dag.


"Degglisar" o tyger

Idag fick jag lite tid framför maskinen igen vilket var otroligt skönt! Natten var inte direkt någon höjdare då både Lilly o Sandra var aktiva, pust. Så lite egentid fraför maskinen var guld värd. O resultatet blev två halsduksdregglisar eller jag kanske ska kalla dem scarfs istället?
Lilly dregglar ju inte så mycket eller spyr nu för tiden men hon behöver dock smidiga halsdukar. Sandra där emot kan spy ganska häftigt ibland, så hon är i stort behov av dregglisar både inomhus o utomhusanpassade.

Jag gjorde dessa två, en till Lilly o en lite mindre till Sandra. Båda har samma randiga tyg som framsida men fleece på baksidan. Fick ett tips om att ha fleece som baksida, dock för att det är varmt o mjukt men också för att det inte släpper igenom fukten från dregglet. Så bebisen slipper vara blöt o fuktig=)
Tyget är från min senaste beställning som kom från jofotex. Här nedan är de tyger som jag beställde.

Tyget längs till höger är faktiskt muddväv, jag hittade äntligen randig muddväv=) Jag har letat efter det, jag tycker att det är lite roligare att sy ett par tex svarta byxor om man kan sätta en lite roligare muddväv på.


Mera Sandra

För er som vill ha mer av vårt lilla tillskott här är hon, fick chansen till några mysiga bilder som jag lägger ut här.
Se o njut=)

Inte den bästa bakgrunden men desto finare motiv=)
Här ca 1.5 veckor gammal


Jag bara älskar svartvita bilder. Här ännu en underbar bild på en skönhet.


Måste ju visa min andra skönhet också=) Så kan d gå när man bjuder på chokladkex...


Ny mössa o dregglis

Hej igen, Sandra ligger vaken men verkar hyfsat nöjd o Lilly är lagd för kvälle. Anders är påväg till träning så jag passar på att sätta mig här en stund. Vi får se hur länge d blir...det blev inte länge=) Sitter o ammar lite nu...brukar amma på en stund efter "riktiga ammningen" när hon ätit dåligt. När storasyster klättrar på oss o hon vill kramas så får Sandra ingen riktig ro att riktigt äta o hon känner säkert av att jag med blir lite stressad av situationen. Men man lär sig väl att hantera den situationen också så småningom.
Jag har iallafall hunnit att sy en ny mössa åt Lilly en i stickat trikå så den är lite varmare, sen har jag gjort en dregglis åt Sandra. Eller spyis kanske jag ska döpa den till, hon har börjat spy ganska häftigt efter hon ammat så d kan behövas.

Mösstyget är från jofotex o dregglissens tyg från jny design. Stämpel o färg från panduro.
Mössan är en lite längre variant av den jag brukar göra, det blev lite coolare tyckte jag=)

Jag har inte kommit mig för att ta kort på de tyger jag beställt, ledsen för det ni som vill veta men snart.
Längtar dock att ännu mer få sätta tänderna i dem eller rättare sagt maskinen i dem o sy! Behöver bara finna tiden=)


Dumma butik!

Dumma butik! Ja, det var vad jag tänkte när jag kom ut från hemköp o tittade mot hjärtats rum (heminredningsbutik) o insåg att den var stängd idag. Varför tyckte jag att den var dum kanske ni undrar då? Jo, för just dit kom mina tyger igår som jag längtat efter o som jag ville ha IDAG! Men, jag måste snällt vänta tills imorgon för att få mina tyger för denna lilla butik har nämligen bara öppet onsdag till lördag...så bittert...
Kan lägga ut bilder på tygerna jag köpt, skulle kunna göra d nu om jag kom ihåg vilka det var=) Jag är så glömsk att det blir en överraskning var gång jag får hem tyger=) Jag tittar först på så många mönster o sorter att när jag väl valt kommer jag inte ihåg d sen...men jag vet ju att jag måste valt något jag tycker om så jag är inte värst orolig...knäppt jag vet=)
För övrigt har dagen flytit på ganska lugnt måste jag säga, Lilly var hos dagmamman idag o d gick bra men hon visar allt lite trots där också vad jag förstått. Hon vägrar typ att äta eller att va med på samlingarna. Men vi har sagt att det är bara för dagmamman att visa vem det är som bestämmer, o inte är d Lilly till hennes förtret=)
Annars så var vi en sväng till svärföräldrarna o fick en fika o ett gått samtal, det var riktigt trevligt...smusslade dock med mina mandlar då jag vet att de inte är så förtjusta i att jag går på lchf diet...
Appropå min diet så går den utmärkt än så länge, har snart kört två veckor o jag känner mig riktigt pigg o har inte massa sockerbergodalbanor i mitt humör. Det är ett STORT plus! Just nu saknar jag inte alls något, som tex godis eller pasta o sånt...men vi får se, jag är riktigt motiverad till att gå ner i vikt o vågen visar bara på att det fungerar. Ska bli spännande att se vad det står på lördagsvägningen=)
Min ammning fungerar riktigt bra o Sandra står sig länge, mycket längre än Lilly gjorde, jag ammar ca var fjärde timme dygnet runt. Hoppas att det fortsätter så bra som d gjort o någon migrän har jag inte upplevt ännu vilket är toppen=)
Återkommer när jag kan!


Lite datortid igen=)

Ja, då har jag kunna sätta mig lite här igen=) Anders har precis kört Lilly till dagmamman o Sandra sover fortfarande. Jag måste säga att Sandra är riktigt snäll än så länge, hon har en drygperiod mellan typ haln nio tills hon får sista målet för kvällen vilket kan variera lite...men innan tolv iaf. Annars så sover hon för det mesta, hon blir dock lite gnölig sådär i halvtid innan hon ska få mat igen, vet inte alltid vad det beror på men jag lär mig väl. Försöker få henne att ta tutten men det är inte heller alltid så lätt, när hon väl börjar snutta på den inser hon att den är ganska god o mysig=) Lilly tog tutten snabbare har jag för mig, men det är ju olika har jag förstått d där...
Ander är som sagt hemma en vecka till, vilket jag utnyttjar till max=) Han får tex ta Lilly om mornarna när jag ligger o ammar Sandra så jag slipper d=) Sen kör han henne oftast till dagmamman o hämtar=)
Men hur som haver så börjar jag känna att jag har kommit in i tvåbarnslivet hyfsat...dock inser jag mer o mer hur svårt det är att komma i tid till saker. Någon som känner igen sig???
Jag tycker att jag planerar tid o sådär men ändå lyckas planen spricka...får bli bättre på d=) Det kommer väl med tiden antar jag...eller vad säger ni som har två?


Nya tyger
Igår fick jag mitt efterlängtade sms där det stod att jag kunde hämta mina tyger, så d ska jag göra idag så fort affären öppnar. Ska bli så kul! Jag får oftast ny inspiration till att sy då jag får ett nytt tyg i händerna, det är som att det talar till mig o säger vad det vill bli för något=) Kan låta helt sjukt men så är det faktiskt...
Jag vet dock redan nu att tihts till Lilly måste sys ett gäng samt dregglisar o ett par mössor. Lilly behöver en minst en mössa till i en mera neutral färg sen behöver Sandra ett gäng då hennes huvud växer hela tiden nu i början...tips på vad jag ska göra med små bebismössor som hon kommer att växa ur?


Annat
Inser hur fel min profiltext o bild är nu så när jag får någon kväll lugn o ledig ska jag sätta mig med det o göra om den.
Förövrigt är toan färdigmålad o städad så igår köpte vi lampa till den, riktigt snygg nu är det bara en spegel kvar. Kanske ska specialbeställa en spegel vi får se vad d kommer kosta om vi har råd...
Vi får väl se när jag kan sätta mig här igen!
Kram!

Min underbaring som blivit så STOR!

Var ju bara tvungen att lägga in o visa denna bild. Vi var på 30 års kalas nu i helgen o Lilly hittade dessa sköna tofflor som hon sprang omkring i...hon ser ju bara för underbar ut...tycker jag då=)


Massor som hänt o så lite tid...

Ja, nu har jag äntligen kommit framför datorn igen...tiden bara flyger iväg nu när man fått smått igen o mycket kvar att göra i huset...En vecka har hunnit flyta förbi o jag måste säga att det har gått bra o jag börjar få koll på lite rutiner o så...men man vet ju att allt kan vända på en femöring med dessa små=)
Ser dock fram emot att Anders har en vecka kvar att vara hemma, men jag börjar redan bäva för att vara själv...som sagt det är mycket att stå i med två o nu har jag ju hjälp hela dagarna, hur gör man sen???
Allt brukar lösa sig det vet jag men nog är jag lite nervös=)

Ja, vad har hänt denna vecka då??
Vet inte vart jag ska börja men i torsdags så var vi i Borlänge en sväng, Lilly fick vara hos mormor. Där införskaffade vi äntligen färg till toan där uppe, en skötbädd (hur bra som helst) samt en TV faktiskt. Så nu är vi äntligen ägare till en platt tv, en sony 32 tum. Jag är super nöjd men gubben hade väl gärna sett att vi skaffat något värre men om man inte har plånboken för det är d lite svårt. Jag sa att vi får spara till något värre till källare då den väl ska iordningställas någon gång i framtiden=)
Igår fredag blev det en hemma dag då jag äntligen fick tid att städa övervåningen vilket verkligen var på tiden!!
För övrigt var vi mest hemma o donade med smått o gott, på kvällen kom svägerskan över o det blev en film som gick på tv'n. Anders gick till sin bror allstå hennes man o såg på fotbollen=)
Idag började vi med att ducha hela familjen, vilket jobb o vilken tid det tar...sen tog vi vagnen o begav oss till ett kryckeståt som hölls för våra vänner Markus o Jenny som ska gifta sig i oktober. Det ska bli riktigt kul att gå på bröllop, det var ett tag sen=)

Inser när jag ser på detta kort att macke verkligen är LÅNG! Jenny är minst 1,75 liksom...Jag tror macke är närmare två meter=)

Här ett syalster mitt i alltihop, jag nämde kanske att jag sytt ett par byxor till lilltjejen, om inte så gjorde jag det ialla fall. Tyget är makens t.shirt som gick sönder i somras=)



Jag måste tyvärr sluta detta inlägg lite abrupt för Sandra, ja Sandra ska lillan heta, är tok kinkig så jag måste ta henne...jag återkommer snart hoppas jag
Kram!


RSS 2.0