Utveckling...

Glömde skriva detta i förra inlägget så vi gör ett extra=) Sandra har länge varit på G att kunna sätta sig upp alldeles på egen hand. Man har fått hjälpa henne lite o flytta händer åt henne o så men idag så lossnade d. D var som att poletten trillade ner o hon satte sig upp flera gånger själv idag. Sååå kul verkligen o vilken frihet för min lilla sessa.
Ja, d var bara d=)


Där får man...

Där får man för att man skulle vara lite duktig o motionera lite. Jag tänkte ta cykeln nu o hämta Lilly från dagis men icke, jag satte mig på cykeln kom 50 meter o upptäcker att d duggar ute. Så d var bara att vända o gå in o nu sitter jag här en liten stund innan jag får ta bilen o hämta lilltjejen=).
Men jag kan inte vara så bitter för vi har haft såååå fantastiskt väder nu i dagarna sju typ så lite regn kan våra vårgräsmattor gott behöva så de blir gröna o fina. Men sen får d gärna bli fint igen=)
Kan ju också berätta att vi nyss haft besök av Micke, Frida o Lill Erik som idag ska åka hem till Stockholm igen.
Såå kul att träffa dem varje gång de är så goa människor!

Får se om d börjar regna på riktigt snart eller om jag hinner plantera lite blommor innan, annars är d bara att dra på sig regnstället o göra d ändå. För ner i marken måste dem så de inte dör.
Kram på er! Hej!


Påskhelgen...

Måste säga att det varit en för mig underlig påsk i år. Inte riktigt som jag är van vid eller så...Pappa blev febrig o sjuk så vi har inte kunnat träffa dem på länge vilket för mig känns så konstigt o tråkigt! Jag älskar mina föräldrar o jag älskar att bara kunna vara där o umgås o ha trevligt. Så har fallet inte varit. Som tur är har jag underbara svärföräldrar som vi har varit med en del. Svärfar fyllde år i fredags så d blev lite kalas för honom då samt påskmiddag idag hos dem. Ännu roligare är att Mikael o Frida med deras lille Erik är hemma över påsk så man har fått umgås lite mera med dem. Mycket trevligt!
I fredags var vi förresten en snabbis till Borlänge o införskaffade en liten cykel till Lilly som hon har traglat lite på nu.



Men jag måste säga att min lilla tjej inte har mycket till tålamod o uthållighet. Minsta motgång o hon ger upp, hon vill liksom kunna allt med d samma annars får d va...ingen bra egenskap i min bok så jag får bita mig i tungan för att inte bli irriterad o så=) Men jag får försöka tragla vidare o hoppas att hon snart kommer tycka d e roligt att cykla o vilja lära sig. Hon fick även en liten grön skottkärra (stavas d så) som hon var MYCKET förtjust i. I den fick hennes älsklingsgossedjur åka idag medan hon hjälpte mig att samla löv=)
Kvällen har varit lite tumult med en Lilly som är övertrött o inte vill sova o har nyss slängt ett glas i golvet som maken fått ta reda på. Ingen hit när tålamodet inte är där d borde vara...

Lilly som hittar sitt påskägg som farfar gömt bakom ladan uder trädstammarna ni ser på bilden.


Svägerskan Frida o barnens kusin Erik


Här min lilla Sandra som blivit så stor att hon kommit på att kunna rota i mammas spännande lådor.
Storasyster är snabbt där o talar om att detta är ajaj o skjutsar igen lådan med lillans fingrar emellan...undrar hur den närmsta framtiden kommer att se ut nu...Gud ge mig extra tålamod!=) 


Bröllop o annat....

I helgen så var jag o gubben iväg igen på bröllop. Denna gång var d min kusin Pernilla som skulle stå i centrum för kvällen o d gjorde hon minsann, redan vid ingången i kyrkan. Hon var sååå vacker! O mina tårar flödade såklart=) Hon var bara såå värd detta helt enkelt. I Torsö var d som vigsel o fest ägde rum, helt fantastisk miljö! Grönt, blåsippor, vitsippor, tussilago o så sjöutsikt mmmm.
Festen var riktigt trevlig den också, lagom med tal som var upplandat med spex o annat roligt. Maten var helt utom ordentligt superb! D bjöds på oxfile o potatisgratäng med färnkål i som gjorde susen! Efterrätten var inte fy skam den heller, d var någon form av choklad fromage/mousse med nöt o kexbotten av något krispigt underbart slag=) Svår att förklara helt enkelt men underbart god o mäktig var den i alla fall.
Natten spänderade vi på Hotell med mamma o pappa samt brorsan o Sara (såklart i separata rum ska tilläggas ). Sen på söndagen bar d iväg hemåt, Anders o jag åkte med mamma o pappa, barnen fick vara hos farmor o farfar denna gång. På vägen hem höll vi på att stryka med allihopa på grund av en total dåre. Man kan tacka Gud för beskydd samt att pappa är van yrkeschafför som har koll på läget o bra reaktionsförmåga. Annars hade vi nog varit totalt krossade allihopa. Det kom en bil mot oss i en uppförsbacke som körde om en annan bil vid helsträckat omkörningsförbud mot oss i typ 150km/h om inte mer. Pappa fick häva sig ut i rullgruset för att klara livhanken på oss. Hade han inte klarat detta hade d skett en otäck frontalkrock o jag är glad att jag lever o fick se mina barn igen kan jag säga!
Väl hemma idag så har jag o barnen haft en fantastisk dag ute i solen där vi lekt, fikat o promenerat.





Här heta paret igen=)
Samt de snygga svägerskorna nedan

Klart slut för denna gång=)


Mina gullungar!

Här kommer mysbilder på mina härliga små=)

Tunikan är sydd av mig, fick äntligen till detta med halsringningen bra. Tack kära svägerska för ditt tips=)

Syskonkärleken flödar ibland i alla fall=)

Dem där ögonen är inte att leka med. Jag måste motstå dem varje dag då hon blinkar med dem var gång hon gör hyss=)


Ja just ja, utveckling!

Måste ju berätta detta också=) Min Sandra som blivit så stor har nu under de senaste två veckorna lärt sig sitta, krypåla o sätta sig upp nästan själv. Nu tar hon stormsteg i sin utveckling o jag bara står o gapar o blir stolt=)
Vart tog min lilla bebis vägen???


Fullfart!

Det är vad man kan säga att denna dag gått i. Barnen var upp tidigt båda två trots kaotisk kvällsläggning av barn som vägrade somna. Lilly sprang omkring o gjorde bus på övervåningen från klockan sju till typ nio då hon inte lämnade sängen nå mer. Sandra var piggast i hela världen o slocknade inte förrens åtta tiden.
Själv försökte jag avnjuta en middag med hemgruppen som var hemma hos oss just då. Men jag försöker, försöker se d possetivt. Jag fick lite benträning gjord då jag fick springa upp o ner för trapporna säker 20 gånger.

 
Ja, idag ja, tidig frukost inte så mycket bompa faktiskt tyvärr, Lilly var inte ett dugg intresserad. Efter frukost blev d undanplockning av gårdagens disk samt ner i tvättstugan för mera tvättning. Jag tror aldrig att jag kommer bli klar med tvätten för när jag väl tömt en korg står en annan korg full o skrattar åt mig (känns d som).
Sen ja, ni som har fler barn en ett vet att man inte behöver göra så mycket, dagen går i 170 ändå på någe vis. Laga mat, lägga barn, laga mat igen till nästa unge o mata den, lägga den ta upp d andra o fixa mellis osv osv...
Vi pysslade lite också, mamma o alma o emma var förbi en sväng på förmiddagen mycket trevligt med sådana avbrott i vardagen. O nu ikväll var vi hos Emma o Daniel o åt snabbmat (mums) o barnen stojade o hade d kul för d mesta=)
Nu ska jag dock sjunka ner i tv soffan en liten sväng o riktigt bara slappa med lite choklad o nötter o jag tror nog faktiskt att jag ska svulla lite go glass också. D e jag värd efter denna vecka=)
Kram o go natt på er!

Vårfint på köksbordet=)

Vi hade påskpyssel med barnen i onsdags o här kort från fikastunden


Mysstund ute igår förmiddag


BVC besök med barnen...

Igår var jag på bvc med båda barnen. Lilly skulle på sin 2,5 års kontoll, mycket spännande då jag inte varit där med henne på ett år tror jag. Hon var hela 92 cm lång o vägde ca 13,7 kilo. Inte illa...Att prata hade hon inga svårigheter med, jag hade glatt kryssat i att hon kunde mer än 50 ord o d tror jag att hon gav smakprov på. Då min sköterska sa " jag förstår om du inte är orolig för hennes tal=)". När hon fick ett papper framför sig tänkte jag för mig själv, undrar vad d blir....Men till min förvåning så gjorde hon faktiskt en huvudfoting=) Vi har ganska nyss introducerat detta hemma o hon gör dem också oftast bara på beställning då man frågar om hon kan göra en. Så det var en mycket stolt mamma som lämnade bvc med sin dotter igår, d enda hon inte ville göra som annars händer väldigt ofta hemma var att hoppa jämfota upp o ner. Men vad kan man begära, tjejen gjorde ju en huvudfoting=)
Sandra hade också gjort bra ifrån sig, man har varit lite orolig för hennes vikt. Inte jag men de på bvc, d var samma med Lilly nämligen hon har alltid varit liten o är än men hon mår bra så jag har inte oroat mig så mkt för Sandra. Men i alla fall så hade hon lagt på sig ett kilo sen vi var där sist, typ tre veckor sen så både sköterskan o jag var nöjda. Hels 68 cm lång var hon också...d går fort nu o kläderna byts ut fortare än vad pengarna ramlar in i plånboken=(
Lilly slet ut sina byxor så mycket i stl 74 att jag inte har en enda byxa kvar. Lilly kröp på ett väldigt speciellt sätt så d blev hål i vartenda vänsterknä.
Ja nog om detta=)
 Här är gullungarna...


Förkläde o mössa...

Kom på att jag glömt visa mina senaste syalster som jag gjort o mer ska d bli då jag fick en ny ottobre av min svägerska nu i helgen. Hon är ett guldknippe! Tack kära du för tidningen. Men i alla fall så sydde jag för lite sen en mössa till en liten grabb vars mamma jag börjat umgås med. En superhärlig o go tjej o sonen likaså=)


Jag sydde även en av grejerna som jag gav bort i bröllopspresent. Nämligen ett förkläde i linnevaxduk (jag tror d kallas så) Bruden har nämligen flyttat till England med sig man så jag tänkte d kunde vara passande med just detta motiv=)



Den här texten står längst ner till höger på förklädet. Det är alltså bröllopsdatumet samt deras namn.
 Sen bara måste jag slänga in en bild på min Sandra, min lilla älskling som har blivit såå stor.

Kram!


Pysselstund innan maten:) D e vår ute men ...

20110404241 (MMS)

Pysselstund innan maten:) D e vår ute men Ja, ser ut som jul inne:) vet inte varför hon älskar den luvan så mkt


Bröllop i stan!

Ja då var man hemkommen från en helg lite närmare stan får jag väl säga. Vi var ju faktiskt aldrig inne i Uppsala denna gång. Bröllopet som vi var på hölls i Harbo o festlokalen var någonstans ute i ingenstans om man så säger. Tack o lov att svägerskan o brorsan varit där tidigare så vi kunde haka på dem annars hade vi nog missat alla festligheter o den fantastiskt goda maten=)
Det var hur som haver superskönt att få komma iväg lite sådär på tu man hand o vara uppe superlänge o sen kunna sova suuuuper länge utan att d var någon som kom tassande till ens säng eller någon annan som skrek o ville ha välling. Det morgonpasset fick mormor o morfar ta o jag tror att de nog var lite trötta efter helgen med småtjejerna. Men ett STORT TACK! Till er som hade hand om dem!
Det blev ett ja i kyrkan eller ska jag säga TRE ja´n=)
Min kära vän Katrin var så ivrig att säga ja att prästen inte hann att fullborda sin förfrågan innan hon sa ett rungande ja varpå alla i kyrkan brast ut i skratt o sen kunde prästen fortsätta med strofen "att älska honom i nöd o lust tills döden skiljer er åt" o så ett ja till=)
Så man kan lugnt säga att de blev gifta!

Här min vackra svägerska o bror

Här min goda vän o tärna, Sara-Maria



Här jag o min man snyggaste paret på festen;)


O här brudparet själva. Inte var de lätta att fånga på bild inte tyvärr.
Men vackra var dem!


På väg till bröllop i uppsala! Ska bli så ...

20110402240 (MMS)

På väg till bröllop i uppsala! Ska bli så kul, hoppas på god mat o rolig fest. Ska själv uppträda, lite nervös faktiskt.


RSS 2.0