Sjuka barn, blä!

Jag är trött jag är sliten o jag har inge tålamod kvar. Just då upplyser min man mig om att han skulle bort ikväll, jag visste det men hade förträngt det långt där inne i hjärnan någonstans. Lilly är snuvig fortfarande o hennes humör går mig på nerverna, hon är bara sååå dryg nu. Hon har humör som en sjuk men ork som en vanlig frisk tvååring, suck! Jag räknar minutrarna tills hon ska läggas, kan tänkas bli några minutrar tidigare också för den delen, jag kan sätta på musik i hennes rum så kan hon ligga o lyssna lite innan hon somnar. Sandra är också lite krasslig o hostig vilket har resulterat i att hon sovit dåligt under dagen...Just nu ligger hon dock o sover o jag hoppas hon gör det ett braaaa tag.
Jag har försökt sysselsätta oss lite idag med att baka chokladbollar, jättenyttigt, sen har jag faktiskt bara tagit mig tid för att sy en present till kusin Oskar som fyller år på fredag. Bild på den får komma då. Sen ska jag väl erkänna att det blivit ett o annat avsnitt av bamse under dagen.
Sandra har för första gången här hemma provat att sitta i barnstolen, vår otroligt fula vita från ikea. Det gick superbra men jag inser att jag lär ut o spana efter en till tripp trapp eller en annan modell som Lilly kan ha. Vi har ju en tripp trapp med båge, skulle vilja ha en till men om det inte går så finns d ju andra stolar som är höga som Lilly kan sitta på. Vi får se vad d blir...Jag köper ju ingen ny stocke direkt! Det tillåter inte plånboken=)
Jag passade på att ta ett kort på Sandra då hon satt i stolen o insåg att jag har ett kort på Lilly i ungefär samma ålder o med samma tröja på sig som Sandra hade på sig idag...Lilly har dock MYCKET mera hår=)
 
Översta bilden Lilly o  nedersta Sandra


Shopping i Borlänge...

Igår var som jag skrivit Emma o jag o shoppade loss på kupolen i Borlänge. Vi hann inte mer än in i första butiken som var Åhlens förrens vi var i full gång med att göra massa fynd för halva reapriset. Jag kom därifrån med trosor som verkligen behövdes=) Det var halva priset samt ta tre betala för två så det blev 49 ynka kronor för tre par! Jag fyndade även en skortblus i beige o marinblå, får lägga in en bild på den när jag har den på mig. Emma hittade ett par suuuupersnygga träningstights, så nu får hon allt lov att sätta igång. Man kan inte ha sådana snygga träningsbyxor i garderoben o inte visa dem=)
Vi kom i alla fall därifrån o strosade från den ena butiken till den andra samt lunchade såklart.
Men efter ett tag började huvudvärken göra sig påmind o jag hade fortfarande inte hittat någon klänning till mormors 80 års kalas eller till bröllopen i April. Tänkte köpa något jag kunde ha på allt, inte samma folk på någon av bjudningarna vilket är bra=)
Men så gick jag en vända till på HM o sa till mig själv på skarpen att BARA titta på klänningar denna gång. Jag var in där i början ganska direkt efter lunchen o hittade ett par supersnygga jeansleggins/byxor med dragkedja i baken. O d mest underbara är för d första att JAG fick på mig ett par byxor från HM det har ju inte skett liksom, o d andra att det faktiskt var MIN storlek jag kunde ha, inte tre storlekar större för att få plats med låren, o d tredje var att det stod slimfit=) Vilken lycka det var att d också satt kanon till på köpet!
Tillbaka till klänningarna, jo jag är så praktisk av mig att jag sällan, aldrig köper något jag inte kan använda till flera saker o så. Så att köpa en klänning bara för ett tillfälle är inte d jag gör. Men jag vill alltid ha d. Jag tittar på alla andra vackra tjejer som har fina klänningar o önskar jag hade d samma. Istället står jag med en tunika som jag även kan ha till vardags med ett par blå jeans till, praktiskt o bra. Men så igår så fick jag säga till mig själv att faktiskt bara titta på klänningar som var fina o som jag ville ha trots deras snäva användningsområde (långt ord).
O jag hittade den en supersnygg i puderrosa, samt en underbar skort/blustunika så jag är sååå nöjd=)

Här är skjort tunikan men den är ljusare i verkligheten o lite genomskinlig. Klänningen hade dem inte på hemsidan så den får jag ta kort på o visa sen.
Såklart fick lilly en hel del också då hon gjort ytterligare ett språng o vuxit ur många av hennes tröjor. Hon har länge kunnat haft stl. 86 men nu gjort ett språng till 98-104 så d var bara att inhandla lite bastoppar samt en underbar dagisklänning.
760710
Hjälp vad dåliga sidorna är hos en del. Kläderna ligger inte ute i deras webbutiker. Ja, ja det blir bara för mig att fota helt enkelt=)
Lindexkoftan jag tänkte köpa gjorde jag inte. Jag provade den men tyvärr satt den inte alls så bra som jag hade velat men jag är inte bitter för d=)


Underbar Lindexkofta!

Ett måste i min garderob tror jag. Blev helt såld på den då jag såg den på Lindex hemsida. Hoppas bara att den finns i butiken. Jag ska nämligen äntligen till stan med min härliga vän Emma imorgon o shoppa lite. Det ska bli så kul o jag ser verkligen fram emot d. Det var så länge sen jag var i stan o shoppade o såååå länge sen som jag var tillsammans med henne o shoppade. Jag hoppas jag hittar allt på min lista o att vi får en kanondag tillsammans. Vi ska båda ha våra minsta tjejer med oss, be att de sköter sig bra=) Ja, vi får väl se om jag får tag i koftan...annars hittar jag säkert något annat att spendera mina pengar på. Det är inte spenderandet som brukar vara svårt utan att snåla o hålla tillbaka=)
Lindex Shop Online - Cardigan


Fredag igen...

Ja då var d fredag igen o nu för tiden är inte maken hemma längre. Han har börjat jobba fredagar igen men kommer som kompensation hem tidigare de andra dagarna. Eller tidigare o tidigare, normal tid=) Förr har han varit hemma typ vi sex varje dag, nu kommer han hem kvart över fyra. I alla fall, detta betyder att jag är ensam o har två barn som är lite snoriga. Hoppas d inte blir något mera än just d.
Lite trötta o sötsugna som vi/jag kände mig så ringde jag upp papps o kollade om han ville titta in på en fika vilket han ville. Han saknade Lilly så mycket, min söte far=) Vilket då ang. sötsug gav mig en bra ursäkt till att baka brownies. Så nu är d klara o jag inväntar nu paps som beräknas komma ca två.
Hoppas bara Lilly sovit lite då, just nu ligger hon o växlar mellan sång o skrik o ja, annat=) Ganska så drygt, för sover hon inte betyder d fantastiskt dryg kväll för oss andra=(
 
Mina underbaringar!


Zelected by houze!

Så heter företaget som jag nu ska sälja för via homepartys. Det är såååå spännande o lite skrämmande men ack så kul. Att jag äntligen vågade ta steget ut i det okända o göra något som jag länge velat o tänkt men inte vågat.
Nu hoppas jag bara att jag åtminstonde ska lyckas få ihop mina måste partyn vilka ät 10 stycken nu fram till maj. Så vill någon som läser detta ha ett party hos sig eller hos mig så är d bara att höra av sig. Vilkor är dock att det minst måste vara sex stycken deltagare inklusive dig själv då=)
Jag börjar vecka sex o det blir väl ett "provparty" för mina närmsta vänner först så jag får göra misstagen på/med dem=)

Titta in på deras sida, man vill ha nästan allt, helt underbara saker!!
Prisklassen är 69- 649 så d finns något för alla plånböcker. Även för min som är mammaledig=)
www.zbh.se


Homparty o annat som snurrar...

Har varit magsjuk i helgen som var, inte så kul alls. Men jag är nu på bättringsvägen. Ja, alltså frisk är jag ju från magsjukan men man är ju såå otroligt slak efteråt. Det är boxercise ikväll o jag är i valet o kvalet om jag ska gå. Känner mig ganska trött men ibland kan man faktiskt känna sig lite piggare mentalt när man kommit ut o tränat o fått upp pulsen riktigt ordentligt...vi får väl helt enkelt se vad den sist känslan säger o gå på den=)
För övrigt är d en stor grej som snurrat länge i mitt huvud. Jag skulle vilja komma ut o träffa lite mera folk o kanske sälja något som är kul o jag älskar ju heminredning. Så här om dagen googlade jag på homepartyn o fick fram två heta förslag. Jag ansökte till båda o båda har ringt tillbaka till mig, känns gött=)
Så nu står jag även där i valet o kvalet om jag ska börja som säljare av heminredning eller inte, jag vill samtidigt som d är mycket pengar jag måste lägga ut sådär på en gång för att just komma igång. Jag måste så att säga köpa ett startpaket som jag sedan visar under en säsong o som jag senare kan sälja av o faktiskt på tillbaka lite utav pengarna jag investerat.
Jag är lite feg när d gäller sådana här saker, jag vill så gärna men fegar ur o undrar om jag ska klara det o så...
Om någon vill ge mig lite peptalk så gärna för mig=)
Ja, det är väl lite som hänt o som snurrar i min värld just nu. Men JUST nu i detta nu ska jag göra färdigt maten så ska vi äta.
Ha d!!!


Den här buketten kom min kära älskling med...

20110122207 (MMS)

Den här buketten kom min kära älskling med igår då vi firade 5årig bröllopsdag. 20 rosor i fyra olika färger, helt UNDERBAR!


Babyshower

Idag har jag för första gången varit på en svensk babyshower. Vi var ett gäng tjejer som ville göra något kul för två av våra vänninor som snart ska få barn, en sitt första o en sitt andra. Så min vän Jeanette tog tag i det hela o gjorde en överaskningsfest för dem som såklart gick i rosa o ljusblått. Vi inväntade tjejerna som såklart inte kom samtidigt, något vi glömt tänka på=) Men när Mirjam kom så gömde vi oss o så hoppade vi fram o ropade "surprice". Med Mia tog vi d lite lugnare då vi fått reda på att hon hade ont i huvudet o var lite trött. Så vi ställde oss i trappen, hos Jeanette där vi var, o sjöng en fin fin sång efter en liten textändring..."Gud tycker om alla stora (där vi inte tog händerna över huvudet som man brukar utan runt magen i stället), Gud tycker om alla små. Även om det sprutar (varpå vi gjorde sprutrörelser från brösten) o om himmelen är blå, klapp klapp klapp, plopp. Gud tycker om oss ändå".
Vi åt o lekte lekar eller snarare såg på när Mirjam o Mia lekte lekar=) frågade frågor, Mirjam o Mia fick öppna paket o så fikade vi o ja hade det sådär underbart trevligt helt enkelt. En helt lyckad förmiddag!
 
Eftermiddagen har dock varit lite drygare, Anders har försökt sätta upp list men blev bara sur o grinig o undrade varför i hela fridens namn han skulle behöva göra detta, o tyckte att det var slöseri med tid o att d var bättre att någon annan gjorde det. Jag undrar ofta vem denna någon är. Det känns ofta som att det är jag som ibland får namnbyte o blir denna någon men denna gång tänker jag då INTE bli det. Jag tapetserar aldeles själv så jag tycker väl att han kan ta o lära sig att sätta lite list även om det tar lite längre tid än vad han skulle vilja o det inte är så jätteroligt.
Hoppas på en lugnare kväll nu då Lilly lagt sig (hon har varit lite ur form under eftermiddagen/kvällen) så jag kan sjunka ner i tv soffan efter jag intagit två stora huvudvärkstabletter (långt ord).
Kram på er!


Forts. Bilstolar

Jag har också hört att man inte ska vända barn förrens de är fyra år på grund av huvudets vikt gentemot kroppen. Men då undrar man varför inte bilstolsföretagen gör stolar som är gjorda för barn som är tre till fyra år. Det bara heter att dem kan/ska sitta i stolen tills tre år. Stolen i sig är ju så stor att d inte går att få till d så att barnen kan sitta med fötterna rakt ner eller få plats med ben o fötter alls. O då har jag pratat med flera som har olika stolar men samma problem. Stolen är som sagt stor o visst skön att sitta i förutom det "lilla" problemet att när barnet blir längre, jag för de blir ju längre inte bara tyngre, så finns d inte utrymme för benen mellan sittdelen o ryggstödet på bilen för bilsätet är "för" kort. Men jag tror i detta fall att det är lättare att göra om designen på bilstolen än att göra om designen på bilen just på grund av att många kör begagnade bilar o inte har råd att köpa en ny bil där detta kanske förändrats.  Men det är min egna åsikt=)
Jag personligen kommer nog att vända min dotter vid tre års ålder, alltså i oktober detta året o sedan be en bön till Gud att inget ska hända. En klen liten kanske knäpp tröst är väl att Lilly har ett litet huvud=)


Noll koll!

Jag o en kompis kom att prata om bilbarnstolar o hur besvärligt d börjar bli för barnen att få plats med benen. Vi diskuterade om när man skulle vända dem egentligen osv. Min väninna hade skaffat en ny stol som man kunde ha åt båda hållen vilket är bra men har också hört att sådana stolar är lite sämre i säkerhet när man har dem bakåtvända. Detta har jag också sagt till mina vänner som ska köpa stola o samtidigt rekomenderat den stol som vi har till Lilly, en akta graco cosmic. Det roliga i detta är ju att jag på en kampanjsida på babyproffsen läser om just den stolen jag har (som jag köpte på blocket utan instruktioner o så) att man kan ha den åt båda hållen o att man lagligt kan anv stolen åt andra hållet då barnet väger 15kilo. Vilken uppenbarelse för mig o så komiskt=) Snack om att ha koll, ännu roligare var att jag så glatt o upplysande berättade detta för min man varpå han svarar "visste du inte d, det gjorde jag". HAN som inte brukar ha koll på barnsakerna direkt, det är jag som oftast vet mest....ja, snacka om att känna sig lite dum också då jag så fint upplyst mina vänner om att d nog inte är så bra att köpa en vändbar stol då den inte är lika säker som en "vanlig" stol o då samtidigt rekomenderat den jag har=) Bara såå knäppt=)

Förövrigt så sitter jag i skrivande stund hos mamma o pappa i Nås. Blir nog här tills Lilly ska hem o sova då maken är kvar i borlänge. Skolan har öppet hus så det blir väl sena kvällen innan jag ser honom...hoppas att d går bra att lägga barnen.
Vi hörs!!


Sandras utveckling

Tiden går sååå fort just nu o Sandra kommer på d ena efter d andra o man hänger helt enkelt inte med längre.
Hon kan numera vända sig från rygg till mage o även mage till rygg. Igår såg jag dock något helt nytt jag inte ens sett tendens till, hon HITTADE fötterna=) Så nu ligger hon o drar i strumpbyxorna o är såå nöjd=). Hon är heller inte långt ifrån från att kunna sitta själv. Hon vill gärna dra upp sig i sittställning, svajig är hon men väldigt stark. Vi får väl se hur länge till d dröjer...Lilly satt själv vid sex månader, Sandra är snart fem.
Ätandet av gröt går bara bättre o bättre hela portioner nu, så snart ska jag börja med potatis eller majs som hon ska få på eftermiddagen. Det har gått så smidigt denna gång med mat o sovning på nätterna att jag bar ammar två till tre gånger nu. På kvällarna så brukar hon få välling vid kvart över åtta, halv nio sen lägger vi henne o så sover hon till ca sex eller sju. Det är bara sååå fantastisk o skönt. Min lilla stumpa är så duktig=)
Jag hoppas o ber att d håller i sig.


Nysydd molnklänning o grön matta!

Det blev inge mera spy efter igår, hon sov hela natten o var pigg i morse. Frukost var d inga problem att få i henne o den ligger fortfarande i magen, förmiddagsfikat likaså=) Så antingen var d en snabbt övergående magsjuka eller så var d leran som inte trivdes så bra, vad vet jag. Skönt är d i alla fall att hon mår mycket bättre o att vare sig Anders eller jag känner minsta tillstymmelse till illamående.

KLÄNNING
Igår började jag att sy en klänning vars mönster jag haft i huvudet länge. Men så igår blev d av äntligen, barnen var såå snälla så jag kunde klippa både mönster o börja sy, så kul! Jag gjorde en klänning från ett ursprungligt tröjmönster, just för att få armar som passade med kroppen. Alla tunikemönster jag äger har inga armar på. Men helt bekymmersfritt gick d ju inte såklart. När jag väl var färdig med halsringningen så inser jag att den precis som vanlig hänger framåt o jag blir såååå vansinnig över detta fenomen. Men så inatt när jag sov kom en tanke till mig om att jag skulle sprätta upp sömmen o vika in kanten på ett annat sätt. Jag gjorde detta imorse, sydde igen o den blev sååå bra. Tänk att utrycket "sova på saken" vekligen kan stämma så bra ibland=)
Här är den

Kommer inte ihåg om jag berättat att jag fick en underbar present av min svägerska. Lappar att sy fast på mina syalster där det står "sytt med kärlek-MLY-". Här en bild på det, lite dålig men en bild=)


Lime grön matta
Det är just vad som klär vårat vardagsrum nu. Är supernöjd!!
Jag låter bilden tala för sig själv=)


Magsjuka eller lera???

Ja, denna fråga ställde jag mig ikväll efter att Lilly på vägen hem från mormor tokspydde i bilen.
Men efter en dusch var hon oförskämt pigg o hade inte mera ont i magen som hon själv sa. Men vi spritade oss o tog/tar d säkra före d osäkra. Jag ringde dagis o sa att hon inte skulle komma imorgon o köpte in cola o lätt saltade chips. Men hon drack o åt o inget har kommit upp, o pigg var hon...inte sådär slak som man borde vara.
Sen slog d mig...LERAN...jag satt o sydde idag o tänkte att Lilly kunde pyssla lite bredvid mig vilket gick jättebra. Men så är d såhär att när jag tar telefon eller ringer någon blir hon svartis o ska göra hyss så hon får all uppmärksamhet. Någon som känner igen syndromet??=) O just detta hände idag, jag pratade i telefonen under tiden som jag sydde o så bakade Lilly med lera, varpå hon säger något om att äta leran o håller den vid munnen, Jag drar mitt rutinaktiga svar om att man inte ska äta lera bara baka den annars får man ont i magen...
Jag gick upp till Lilly lolitan i sängen o frågar henne ca tjugo gånger samma sak, har du ätit lera??? Ja, får jag till svar varje gång samt ett "inte äta lera bara baka" från henne. Svårt att riktigt veta men d skulle kunna var en förklaring till att hon mådde bättre efter att ha spytt...
Vi håller oss dock på hemmaplan imorgon för säkerhets skull.
Kram

Såååå trött!

Jag vet inte vad det är med mig men jag är sååå trött o har varit länge. Jag blir supervarm o andra stunden jättekall o kroppen känns konstig, o d ilar i huvudet...jag undrar om det är mina amningshormoner som spelar ett spratt i mig då jag nu har slutat med två utav amningarna, den på förmiddagen då Sandra får gröt istället samt kvällen då hon får välling.
Annars har dagen varit ganska så vanlig fast i och för sig så är bara det kanska tröttframkallande=)
Efter frukost gick vi över till kusinerna o lekte o fikade sen gick vi hem o jag la barnen. Under tiden sydde jag en present till min svägerska i Stockholm som fyller år på torsdag. Vi får se om hon gillar den eller inte=) Jag hoppas dock att den ligger på lådan nu då jag fick skicka den med svåger Daniel. Jag kom inte iväg själv med barnen...
Maken är nu äntligen hemma o vi har ätit, nu är d bara duschning o badning av hela familjen Palm kvar denna dag o så lite mera tvätt förståss=)
kram!



Lilly i full hattmundering. Hon har både solhatten från i somras på sig som hon hittade i källaren o vägrade lägga ifrån sig samt bad"mössan"/skärmen. Knäppa lilla ungen min=)


Tack men Nej tack!

Ville ha lite råd om hur man får bort möss från huset. Har nu varit ute o googlat lite o inser att d blir väl till o skaffa oss en katt...hemska tanke!
Någon föreslog råttgift men jag skulle inte tro d med tanke på att vi har små barn o framför allt nu Sandra som börjar åla sig fram o slickar på allt. Tror inte på d när man som sagt har smått hemma men tack för tipset=)

Eftermiddagen har löpt på ganska bra måste jag säga, är fortfarande inte klar med vardagsrummet=) Det har kommit saker emellan. Okej jag erkänner, jag har själv framkallat att något kommit emellan=) Men faktiskt för Lillys skull. Jag ringde svåger Sampe o undrade om vi fick låna Oskar ett tag så Lilly fick leka av sig lite. Han hade inget emot d så de kom hit o röjde lite=) Tack för d säger jag för nu är Lilly kav lugn o lite lagom trött=)
Vi hörs!


Söndag morgon

En ganska vanlig morgon här hemma måste jag säga. Jag fick sovmorgon, tack min älskling för d. Kom ner o skulle äta frukost då min man säger "titta på mattan" o jag tittar o blir arg irriterad o matt...vi har under vintern förstått att vi har en liten mus som springer omkring här under nätterna. Men jag trodde jag fått bukt med den då jag lagt ut eneris på de ställena den varit o inte sett några spår sen dess. Men nu har den flyttat...till KÖKET! närmare bestämt min köksmatta som den gladeligen har tuggat i sig av. MIN NYA KÖKSMATTA! Jag blev såååå irriterad. Nu ska den väck! Jag vet bara inte hur...någon som läser detta o har ett tips kan ju gärna dela med sig=) Vanliga musfällor har hittills inte fungerat, de bara snor osten o överlever=(
Annars på schemat idag står d städning o fixning av vardagsrummet. Förhoppningsvis så ska mina föräldrar som nu är i Uppsala till ikea idag o då får vi kanske redan imorgon hem en ny fin matta till vardagsrummet, en grön=) Tror d kommer bli perfekt!

Här är den, grön med lång lugg, HÄRLIGT!

Eftermiddagen kommer dock var lite jobbig, jag ska var hemma själv med båda barnen då maken ska planera tonår för hela våren. Någon som vill hälsa på????
Kram


Surprice!!!

Klockan fem i elva idag samlades jag med min familj o två andra par med deras barn utanför betel. Målet, jo det var att överraska vår goa vän Jeanette på hennes födelsedag som var just idag. Vi gick i samlad trupp upp till huset, klampade in sjungandes "jag må hon leva". Jag tror hon blev hyfsat överraskad o glad, det såg då ut som så=) Kul hade vi  ialla fall. Vi hade även hämtat en tårta som hennes man beställt så d var bara att sätta på kaffet o sen fika, men...så enkelt fick d inte vara. Jeanette var först tvungen att få fixa o trixa till lite=) Hon är skön hon=)
Vi var tyvärr tvugna att ganska snart lämna det härliga kalaset för att Lilly skulle sova. Hon var såååå trött o bröt ihop för minsta lilla sak som gick emot henne. Hon vaknade lite väl tidigt idag, typ vid sex tror jag så hon var aptrött. Synd men så är d att vara småbarnaförälder=)
Lite senare idag ska vi på invigning av källaren i våran kyrka, kanske låter lite märkligt. Men d är så att vi äntligen renoverat klart där nera så d e jättefint! Stor eloge till alla som slitit med den (kan erkänna att jag tyvärr inte är en av dem). Sen blir d nog film, snacks o mys i soffan tror jag, hoppas jag för jag är ganska så trött jag med.

Igår kväll
Måste ju bara berätta om igår...Jag o maken var iväg till borlänge igårkväll för vi båda hade (genom hans jobb) blivit bjudna på Borlängrevyn "vilken cirkus" på maximteatern. O gissa om den var bra! Alltså jag garvade såååå mycket att jag fick sitta o torka tårarna. Den var så kul o så välgjord! Så den är något jag kan tänka mig att se nästa år igen. Sen tog vi en drive in på Max innan vi fortsatte hem. En hel underbart lyckad kväll, ja, lyckad dag måste jag säga för tidigare på dagen så träffade jag ett par vänner som jag inte ser allt för ofta nu för tiden tråkigt nog (louise o maria). O vi fikade o tjötade o tjötade o tjötade lite till tills jag såg på klockan o insåg att jag var tvungen hem. Men oj, det var såååå trevligt o jag kände mig så glad efterråt. Hoppas de sker snart igen.

Ja, kram på er!


Tiden flyger

Sandra är snart FEM månader helt otroligt! Tiden bara flyger förbi, jag tyckte det var ganska nyss som vi kom hem med lilla knytet från BB. Vuxit har hon också gjort något alldeles otroligt. Vid senaste kontrollen vilken var vid 4 månader o 8 dagar var Sandras
Vikt: 6280g
Längd: 65cm
Huvudomfång: 39.8cm



De sa på BVC att hon var lång för sin ålder men vägde lite för sin längd...men jag blir inte så orolig över sådana kommetarer denna gång. Jag vet att allt blir bra till sist=)
Med Lilly fick jag höra att hon hela tiden vägde för lite o jag skulle försöka amma mera, eller ge lite smör i gröten mm mm. o jag stressade upp mig o allt möjligt. Men hon lever o mår bra idag trots att hon fortfarande är smal o lång. Jag menar, den skillnaden ser vi ju på vuxna idag, vi är ju faktiskt skapta för att vara lite olika. Men den uppfattningen får man inte alltid från BVC där alla ska följa massa kurvor. Som tur är har jag en bra sköterska där som inte är den hissiga typen utan ger förslag utan att vara  "du måste annars" typen. Sen kan d ju ha att göra med att Sandra är nr 2 o man är lite lugnare i sig själv=)
 Det var Sandra d, jag då, jag har inte många kilon kvar nu närmare bestämt 1.5 kg till min målvikt. Jag har slutat med lchf nu, det blev för mycket fuskande så jag kör light nu istället. Men jag tänker fortfarade på att inte stoppa i mig för mycket kolhydrater. Sen har jag börjat träna igen, boxingen satte igång igår o det kändes riktigt skönt att få röra  på sig ordentligt o piska kroppen lite nu efter jul o nyår=)
Dagen idag har förövrigt varit bra, jag har haft besök av både papps o min vän Maria E. med sin lilla hanna som också vuxit massa sen sist jag såg henne. Papps fiskade jag förresten upp i bussen utanför sopstationen i morse efter att jag lämna Lilly hos Marina. Han stod där o skulle stå där en timme innan nästa körning. De har så konstiga turer att man blir alldeles mörkrädd. Så jag haffade honom o bjöd in honom på fika inte skulle han stå där o uggla i en kall buss inte kära pappsen=)


Vi hörs snart igen hoppas jag!
Nu ska jag vila en stund efter en dryg natt med en vaken Sandra.


kalas igen!

Idag fyllen min väninna Emma år så vi ska dit på lite kalas mammorna o barnen. Jag ser verkligen fram emot att komma dit, tror d kan bli riktigt mysigt även om jag vet att barnen kommer föra high life=)
Hittils idag har vi käkat frukost, tagit morgonkaffet o faktiskt kommit ut på en promenad. Maken var tvungen att ta bilen till jobbet idag då han skulle passa på att byta lite julklappar som vi fått dubbelt av. De ska ju bytas innan den femtonde så d var väl dags. Jag själv hade gärna följt med till staden, dock inte med mina två barn. Jag är så stantarv att jag klättrar på väggarna snart eller beställer hem allt från hm katalogen och gina=) bara för att leka affär o sen skicka tillbaka allt jag inte vill ha...nä d kommer ju inte o ske d förstår väl ni som mig men jag har bra lust alltså. Jag kan inte komma ihåg när jag var i stan sist bara för att strö titta o göra lite rolig shopping. Sist jag var in var en snabbis innan jul men inte för egen del då utan bara för att handla de sista julklapparna. Innan dess var d bra länge sen...kommer inte ihåg...längesen helt enkelt=)
Så nu bär d nog av när jag får föräldrapenningen, en onsdag, hoppas att d inte är så mycket folk på stan då. D hänger såklart på om jag lyckas få barnvakt åt Lilly efter att hon slutat hos dagmamman...vi får se hur vi löser d. Men iväg ska jag SNART!
Får se om jag är duktig o bloggar lite ikväll om kalaset o kanske lägger in en bild. Vi får se.
Jag o maken när vi varit o ätit med mamma o pappa på nyårsdagen.


Vi pratade om emmas födelsedag o att hon s...

20110110199 (MMS)

Vi pratade om emmas födelsedag o att hon skulle få paket. Varpå Lilly säger att hon också vill fylla år. Jag försökte förklara att d var ett bra tag tills dess då hon säger "imorron kanse" o ler:)


Länge sen men nu är jag tillbaka=)

Jaha, då var det ett helt nytt år igen då med många nya möjligheter. Jag vet att jag inte varit in på ett tag men jag har verkligen inte haft möjlighet eller tid. Julen o nyår gick förbi med racerfart, vi hade min bror o fru samt deras två katter här under hela nyåret vilket var superkul! Förutom att katterna nu gjort att jag har gråa soffor istället för vita=) Tur att man har tvättbar klädsel...
Julen spenderade vi mestadels hos svärföräldrarna, där även Anders äldsta bror med sambo bodde över julen.
Julen, ja vad ska man säga....Barnen har fått sååååå mycket fint o ljudligt så oj oj oj=) Tur att det finns olika ljudlägen på leksaker idag så man kan sänka en stund i alla fall till de hittar knappen o sätter på  max igen. Lilly har väl två höjade till julklappar o ingen av dem köpte vi såklart=) Den ena var från farmor o farfar vilken var en bob (snow racer) som hon totalt älskar. Den andra var från mormor o morfar o d var en barndator (my first pc) som hon kan sitta med länge. När vi firade lilljul hos mormor o morfar så fick hon den före de andra julklapparna så de andra fick vacket fortsätta vara inslagna för varför skulle hon öppna dem när hon redan fått den perfekta saken=) Det verkade som att det var just så hon tänkte.



NYÅRSDAGEN
På nyårsdagen bjöd mamma o pappa ut mig o brorsan med våra respektive på en supermysig restaurang strax innan Malung, Lugnet heter den. En trerättersmiddag skulle vi få utav dem o det trodde jag aldrig att jag skulle få i mig. Men jag beställde på o det var sååååååå gooooott! Alla rätter var precis lagom stora för att man just skulle orka tre stycken. O d var helt underbart gott! Jag tror aldrig jag ätit så fint o så gott förut faktiskt...inte ens på vårat bröllop o d var god mat! Men såklart så beställde vi alla lite olika så vi smakade lite till höger o vänster för att veta vilken som beställt jackpotten=) O d var olika som "vann" den under de tre rätternas gång.
Lilly hon fick sova över hos farmor o farfar vilket vi var tacksamma över för hon hade nog inte haft d så kul där då hon behövt sitta stilla o uppföra sig. Sandra fick dock följa då jag är hennes mat ännu, men hon skötte sig exemplariskt...inte ett gnöl! Helt otroligt=)
Appropå mat o Sandra, jag har nu börjat med välling samt smakportioner, vällingen slukar hon fort som bara den tack vare en ny flaska jag hittade. (ESKAS nya) Men smakportionerna är hon lite skeptisk till...förstår inte riktigt vitsen med dem ser d ut som när hon tittar på mig då jag ska mata henne=)


I förrgår hade vi pepparkaksplundring o då såg d ut såhär


STOLT
Ja det kan man säga att jag är, jag har egenhändigt fullständigt själv med hjälp av INGEN tapetserat Sandras rum. Jag känner mig riktigt nöjd o stolt över detta. Anders fick ta barnen i två dar så gick jag lös på tapetseringen i hennes rum så idag stod d klart o redo att användas. Så inatt blir Sandras första natt i hennes aldeles egna rum. Såklart ska d listas i både hennes o Lillys rum men den saken lämnar jag åt maken. Jag tyckte mig höra att han skulle inhandla lister imorgon...vi får väl se hur d blir=)

IDAG
Idag på eftermiddagen så hade vi julgransplundring tillsammans med kusinerna här hemma. Det blev en riktigt lyckad sådan. Vi var på plundring igår också hos ett par goda vänner där jag fick tipset att hänga godiset direkt i granen istället för att ha fiskdam. Detta blev en stor hit som jag såklart tog efter o gjorde idag. Så jag köpte godis o satt fast band i dem o hängde sedan upp allt i granen. Det blev en succe även idag, kusinerna älskade det, Lilly också såklart. Efter att vi dansat några varv kring granen till musiken från Werner o Werners "min julskinka har rymt" så fick barnen gå lös på godiset i granen o de gjorde d. Inte en bit fanns kvar=)
 
Nu blir d nog lite fredagsmys i soffan sen sömn hoppas jag. Barnen har inte varit så snälla på mig de senaste nätterna men jag slutar aldrig hoppas på att d ska bli bättre=)
 

Hej svejs o god fortsättning!!!

       


RSS 2.0