Äntligen "varmgrader"

Nu har temperaturen äntligen gått upp från att ha legat kring -27 grader till ca -5 grader...lite behagligare=)
Igår kväll efter att våra gäster åkt o vi intagit lite mat så skruvade vi ihop bobben som Lilly fick i julklapp av farmor o farfar o så gick vi ut en sväng. Första gången på fem dagar tror jag nästa...sjukt länge sen som hon fick leka ute...eller snarare KUNDE leka ute. Lilly STOOOR trivdes när vi kom ut o bobben tyckte hon otroligt mycket om d märktes, hon skrattade o tjoade när vi drog henne på den. Efter promenaden så ville jag testa min spark som jag fick av maken i julklapp så jag tog med Lilly på ett varv med den också vilket hon å tokgilla=)
En riktigt lyckad kväll o dag för den delen.
Just nu är maken ute med Lilly och åker bob tillsammans med ett par kompisar till henne. Jag kan inte tänka mig annat än att hon skrattar o har d kul i backen...kaske att d blir lite bråk om bobben då hon säkert måste låna ut den till kompisarna=)
I eftermiddag när Lilly sovit bär d av till mamma i Nås. Pappa jobbar långdag så jag o barnen tänkte vi skulle hålla henne lite sällskap sen längtar jag faktiskt hemskt mycket efter henne också. Så d ska bli riktigt kul o mysigt att träffas igen. Anders han stannar hemma o gör lite nytta förhoppningsvis...det återstår att se=)
Bilder på bobåkning o spark får komma en annan dag. Det var för mörk igår för att ta kort o idag är jag ju inte med själv såå..ja d säger sig självt att d inte finns några bilder=)
Kram på er så länge!


Snön faller vit på taken...

Endast mamma är vaken o gör tomtegröt så här på julaftonsmorgonen. Jag fick just springa för att ställa av den då den just nu bestämde sig för att koka över. Som jag har stått o passat denna gröt o så hinner jag skriva en mening o gröten kokar över...det är såååå typiskt!
Det är jag som ska stå för gröten ikväll, vi ska till svärföräldrarna idag men sen när Lilly ska sova så åker vi alla hit o grötar till d=)
Jag måste ju berätta om natten också, den har varit fantastisk! Jag gav Sandra ersättnig igår efter att jag ammat henne. Gissa hur länge hon klara sig utan mat?! 8 timmar!!!! Så jag fick sova fem timmar innan hon skulle ha mat igen...jag la mig tyvärr inte samtidigt som henne. Hade lite mera paket att slå in o sen hamnade jag framför "The holiday" som är en av de mest underbara filmerna som finns enligt mig själv=)
Kram o God Jul på er!


Hoppas d kommer se såhär fint när jag är färdig med min gröt=)


Ja, då var klapparna klara för imorgon. Nu...

20101223182 (MMS)

Ja, då var klapparna klara för imorgon. Nu, dags för glöggen! Sen ska vi sova gott!


Sååååååå trööööööt!!!!

Vilken vecka o framför allt vilken dag! Jag är helt slut, så slut att jag hållt på att svimma flera gånger idag...inte så kul när d nalkas jul o klapparna inte ens är inslagna än...
Lilly har varit i sitt esse idag...ej possitivt...Hon har nästan grinat hela dagen. Enda stunden hon var nöjd var när hon fick följa med mig till affären o handla samt när farbror Daniel var här en kort stund för hjälp med paketinslagning. Sandra har inte heller varit speciellt nöjd idag...hon som kunnat lega i babygymmet superlänge o lekt har inte ro till mera än max fem minuter...hon försöker vända sig o lyckas nästan vilket gör att hon blir sååååå arg när hon inte lyckas vända den sista lilla biten. Hon vill verkligen runt nu=)
Igår hade vi lilljul tillsammans med kusinerna som ska spendera julen hon mormor o morfar. Det var supertrevlig men jag längtar redan efter deras sällskap. Lilly skulle verkligen behöva det för hon klättrar som sagt på väggarna. O jag försökte åka pulka med  henne men hon grina hela tiden så vi gick in. Hon ville måla med vattenfäger o d slutade med att hon sprutlackerade våran vita kökstapet med grön färg som inte gick bort. O nej vi kan inte skylla oss själva som lämnade henne själv med vattenfärgen som ni kanske tänkte att vi gjort...vi satt där hela tiden men d sa bara tjvoff så var både maken o tapeten grönprickiga....suck!! Ingen idé att tapetsera om än dock, vi har ju en till som ska igenom denna fas så d är bara att vackert vänta till barnen blir större...
Vi får se hur kvällen blir men jag hoppas på en tidig kväll för Lillys del så man kanske kan få d lite lugnt.
God jul på er så får vi se när jag tittar in nästa gång=)


Nu är d jul igen...

Julafton närmar sig med stormsteg o jag vet inte vart tiden tog vägen. Jag tyckte nyss att d var så långt kvar o att jag hade all tid i världen att hinna göra allt jag skulle...jag har nästan hunnit allt men så kom jag på igår att det kan vara en bra idé om julklapparna som ska delas ut på lilljulen imorgon blir inslagna. Så igårkväll var d bara att sätta sig o göra juladresser o slå in klapparna. Varför göra juladresser själv när man är stressad kanske ni tycker. Jag hade tänkt köpa men jag sänker mig inte till vilken nivå som helst=) Jag är knäpp o pendantisk o nojig jag vet men jag arbetar på d=) Men i alla fall jag gick upp till affären o alla etiketter gick i silver o mina andra paketdekorationer gick i rött o guld så d var bara att göra själv men jag gjorde en vääääälidigt enkel variant. Så jag var duktig endå tycker jag=)
Idag har jag sytt färdigt de julklappar som ska delas ut innan o på jul. Har en del kvar till efter=)
Jag halft lovade kort på våran gran o d ska ni få. Bilderna är inte så fina men jag vet helt enkelt inte hur man ställer in kameran så man  får den där mysiga varma känslan på bilden o samtidigt få bra skärpa...

Där är den...skönheten=)

Vårat pepparkakshus som blev färdigt igår. Det var så kul när Lilly skulle sätta på karamellerna så åkte varannan på taget o varannan på golvet, sen slank d ner några i magen ockå=)

Här Lillys fina lykta som jag hjälpte henne göra. Den består av bitsocker o hobbylim, o står på en kartongbit inklädd i ugndfolie.

Här, jag själv o Sandra


Ny slinga på väg upp

Tack för era "fina" kommentarer Daniel o Sampe=)
Men någon ny gran blir d inte o som tur är använder jag mig inte av konventionellt glitter utan glitter som man liksom mera lägger på lite här o där. Så jag behöver faktiskt inte ta ur allt pynt för att få i den nya slingan som jag inhandlat idag. Men vi får se hur mycket den gör för granen...den ser ju fortfarande lite tilltuffsad ut o bättre blev d inte igårkväll... Min kära svärfar som är så mån om oss o vår gran kom hem till oss igår kväll med ett verktyg som man mäter ström eller ja vad d nu är med. Han lokaliserade felet o fick till min svärfars förtret erkänna sig besegrad av  ljusslingan efter säkert en halvtimmes trixande o fixande. Han gillar INTE att bli besegrad av mekaniska prylar=)
Men snart så ska den nya slingan upp o då kanske granen blir värdig att fotograferas o läggas in här, det återstår att se=) Annars idag så ska d äntligen bli pepparkakshusbygge (det blev ett fasligt långt ord) o lite annat julpyssel när Lilly kommer hem från dagomsorgaren som d nu så fint heter=) eller vänta nu pedagogiska omsorgaren var d visst. Förlåt Marina om du läser detta men det är såååå långt ord. Jag kallar dig faktiskt för dagmamma i detta forum hoppas du inte är allt för besviken på mig.
Kram på er!


Julgransplundring....

Julgransplundring, ja det var så d känndes när vi klädde granene idag. Jag är lite nojig eller rättare sagt mycket nojig när d kommer till att klä granen. Detta är ju definitivt inte bra att vara då man numera har småbarn som vill hjälpa till, o d måste d ju få göra=) Så ja, kulorna hänger huller om buller o alla färgen som finns tror jag. Som tur är har inte smällkaramellerna entrat vårt hus än...
När vi dock var klara med granen som till sist ändå såg hyfsat fin ut så händer d som inte får hända....granen välter över tv´n o ner på golvet o vips så var den pyntningen inte lika fin längre=( Det var bara att ta fram dammsugaren o suga upp trasiga kulor samt mängder med barr. Sen fick vi försöka få granen "på fötter" igen o fixa till den, inga grenar brutna i alla fall,yey! Men sen sker nästa sak som inte får hända...ljusen tänds inte!!!! O då hade vi testat slingan innan vi satt i den i granen o den lyste men inte när den kom upp! Ja, man kan säga att jag blev smått (läs MYCKET) bitter över alltihop o tyckte vi kunde strunta i hela s k i t e n....
Så nu står den där, vår fina gran med hullerombuller pyntning i alla dess färger med glitter överallt o ljus som inte fungerar...blir väl att man får köpa en ny slinga o sätt i, woho jättekul! NOT!!!!!
Kram på er o glad fjärde advent! Jag ska nu sätta mig med en kebabsallad o försöka glömma denna kväll=) Även om jag vet att jag om några år kommer skratta åt d hela.


Snöskottning o syhörna

idag har d snöat konstant, så jag har behövt skotta gården två gånger redan. Den tredje får maken ta nu har jag gjort mitt känner jag=) Sen har jag faktiskt äntligen hunnit sätta mig ner o sy!!!!! Det var så kul o jag kunde då testa en ny modell av mössa som jag inte vågat mig på förut men gjorde d nu. Egentligen så är inte modellen ny utan av vanlig babymodell men jag har aldrig testat den förut o den blev sååå fin. Jag kunde inte blivit mer nöjd o den passa Sandra perfekt!=)

Här är mössan, den har svart fleecetyg innuti o är vändbar

O här min sötnos som modell=)


Lusselelle, lusselelle...

Sälenturister....pusst!!! o suck!!! De ska visst styra världen eller iallafall sverige. Alla ska visst bara niga o bocka o anpassa sig snällt efter vad de vill. Vad pratar jag om nu kanske ni undrar...(förlåt om du är sälenturist men du kommer snart förstå min frustration) Jag pratar om våra nya busstabeller som numera är gjorda efter sälenturismen o inte efter den lokala befolkningen. Så de som har pendlat till jobb med lokaltrafiken måste nu tänka om eller de som studerar för den delen...De kära turisterna kan ju absolut eller ska absolut inte behöva vänta mer en en kvart i väntrummet på sin fina lilla ända. Men vi som bor här ska vänta två eller två o en halv timme på att bussen hem från jobbet ska komma. Detta var vad som hände igår. Anders slutade tidigt o kommer till stationen glad o nöjd över att han ska få komma hem tidigt. Men ICKE!!! I stället får han komma hem kvart i SEX! Han slutade vid två...TVÅ. Då visar d sig att de har dragit in båda vad ska man säga skol o pendlarbussarna. De två bussar som brukar vara knökamycket folk på som ska hem har man alltså dragit IN...man kan ju bli helt vansinnig. Så min man fick vackert sitta på sin ända o vänta i två o en  halv timme på ett tåg som skulle ta honom hem. Han var så arg att han kunde ha slagit sönder något sa han i telefonen när han ringde o meddelande mig om vad som stod på.
Vad som har hänt med bussarna här uppe är att man tagit bort många turer från en linje vi brukar pendla med här uppe som redan från början knappt gick en gång i timmen. O sen har man satt in en ny linje som är anpassad efter sälenturisterna o deras behov. En buss som bara stannar på ett ställe i varje by samt inte ens stannar o tar upp folk i varje by. Allt för att d ska gå snabbt....
Så när min man väl kom hem igår tänkte jag att han kunde behöva uppmuntras lite så jag fick Lilly att sätta på sig sitt lucia linne, tomteluva samt luciakronan o möta honom i dörren med lusselelle o lite fika på ett fat.
Anders smälte o blev jätteglad! Det var precis d han behövde sa han sen när vi lagt oss för att sova senare på kvällen=)Övning framför spegeln innan pappa kom=)


Sankta Lucia....

Det var just denna stråf jag började med då jag imorse gick in till Lillys rum imorse. Iklädd Luciakrona o glitterband rund midjan=) Men reaktionen jag fick kanske inte riktigt var den jag förväntat mig. Istället för ett förväntansfullt barn som skulle se häpnad o förvånad ut med ett leende på läpparna så fick jag en superledsen o lite smått förskräkt o rädd barn. Men jag tog snabbt upp Lilly i famnen fortsatte sjunga o visade henne fikat jag hade på brickan som jag tagit med upp. Då blev det genast mycket bättre o hon skrattade åt mamma som hade hennes luciakrona på huvudet=)
Sen tog jag med Sandra in till Lillys säng o så satt vi där o fikade o hade d jättemysigt tills d bara brakade till i Sandras bak. Det visade sig att hon bajsat ned hela sig o d hade läkt ut i Lillys säng så d var bara ner o byta på henne sen byta sängkläder i sängen=)
Men jag är ändå väldigt nöjd med morgonen. Strax efter allt detta blivit gjort så kom Alma, Emma o Ellen på besök o d blev lite mera fika, lite lek o mycket dans till julmusik, precis som d ska vara. Jag la även upp Almas Lucialinne som var x antal storlekar för stort o framför allt lååååångt. Sen skulle de iväg o lussa för Almas, ja, vad blir det gammel något....
O så gullungen Alma

Hon vägrade dock sätta på sig sin luciakrona, men så är d=)
Söt är hon i alla fall...


Sista julklappen köpt...

Idag åkte Sandra o jag med min mamma o pappa till Borlänge för att inhandla d sista julklapparna. Man kan säga att vi inte riktigt var ensamma där. Jag hade tänkt komma därifrån med ett par fleecebyxor till Sandra men när jag tog kölapp nr 368 o  d stod 336 på deras nummerapparat så la jag faktiskt ifrån mig byxorna o gick...inte en chans tänkte jag. Så nu får jag nog åka upp till lokala tygaffären o köpa fleece o sy ett par istället. Det är ju faktiskt inte så svårt=)
Jag skulle ju som sagt handla färdigt julklappar o däribland skulle min mans julklappar köpas...suck! Killen önskar sig ju ingenting men det blev faktiskt någonting=) Jag hoppas han kommer att gilla d...
Jag är väldigt stolt över mig själv också efter denna shoppingdag för jag har inte köpt ett enda dugg till mig själv=)!! Det är ett stort framsteg o jag hoppas kunna fortsätta så ett tag så att jag kan spara ihop lite pengar...
Ikväll är d film på agendan o faktiskt en lite godispåse...det ska bli gott!


Not so underbart med tvåårstrots....

Såååååå grymt drygt det är med trotsiga barn som vägrar lyssna på en endaste sak man säger. Mitt tålamod lämnade huset för två dagar sen o jag har fortfarande inte sett till d. Någon som vet hur man får tillbaka d???
Jag håller på att bli galen på min stora sessa får jag väl säga nu när jag har två. Hon bara gör tvärtemot totalt hela tiden, o vägrar lyssna när man säger nej, eller aj,aj. Jag är så slut på detta o vill bara gå o gömma mig o inte ta itu med något mer! O maken lyser med sin frånvaro då han i måndags var borta från tidig morgon till seeeena kvällen på grund av jobbmöte=( Lika är d idag, borta från tidig morgon o kommer inte hem förens någon gång efter tio. Men ikväll ska han bara glassa då han är bjuden på julbort av nya jobbet....oh d e så man får ont i magen alltså...Som tur var kunde mamma ställa upp som barnvakt då onsdagar är DEN dagen som är MIN o bara MIN dvs boxercise. Jag känner att jag bara måste få komma ut o göra något för mig själv annars kommer jag att explodera o d vill jag inte!
Just nu håller Lilly på o leker med rinnande vatten i badrummet igen för miljonte gången fast jag sagt att hon inte får. Tror jag ska sätta ett lås från utsidan också...men just nu orkar jag inte med henne. Har satt henne på skamplatsen så många gånger ändå att d inte hjälper snart tror jag. Jag måste snart komma på något annat som är mera effektivt. Några ideer???
Ja, nu har jag skrivit av mig lite...känns lite skönare...
vi hörs!

Tillbaka till verkligheten men d var skönt att rymma till datorn en liten sväng....


Rosa bumbo!!!

Jag har varit på jakt efter en bumbo till Sandra ett tag nu. Men så innan vi skulle ner till släkten fick jag för mig att titta i östergötlandsområdet. Det vill säga där släkten bor. O så hittade jag en ROSA bumbo, som faktiskt fanns kvar. Jag har ringt o svarat på många annonser men de flesta bumbos har då redan sålts, de går som smör i solsken tror jag bestämt. Jag ringde iaf på den rosa fina bumbon o den fanns kvar! Jag ringde då snabbt upp min morbror som bor i Norrköping där den fanns o frågade om han kunde tänka sig köpa ut den åt mig. Snäll som han är så kunde han det o gjorde det samma kväll. Så när vi kom hem från släkten så hade jag en underbar bumbo stol med mig!=)
Vad är då en bumbo undrar kanske en del. Jo det är en suverän uppfinning! Det är en "stol" för så små som tremånaders. Bara barnet lärt sig att hålla upp sitt huvud så kan man anv. den. O den är perfekt för nyfikna småttingar som min Sandra. Jag lånade en då Lilly var liten o hon älskade den lika som Sandra älskar att sitta i sin nu. Nu kan hon sitta med oss vid matbordet o se alla o känna sig delaktig vilket gör henne mer lugn o glad=)

O här är min underbaring i sin egna stol.

Sin egna ja, oj, oj, oj, vilket bråk d blev om denna stol med storasyster. För ALLT är ju numera Lillys, att det finns något som är Sandras går inte riktigt in utan d är ju hennes (MIIIIN!!!!) som hon säger. Det ska bli intressant i jul då de ska få julklapparna o ser om Lilly låter Sandra få ha något för sig själv...min gissning är att d nog kommer bli en del friktion mellan oss=)


Släktfest dec. 2010

Vi har i helgen varit hos min morbror Gert o min "moster" Eva på släktkalas. Det blev så trevligt måste jag säga. Det är inte ofta man träffar sina kusiner o morbröder m respektive längre=( Så d var ett bra initiativ av min morbror Gert att ordna kalas! Kalaset ägde rum igår med mat, efterrätt, fika o så mat igen...de sparade inte på något måste jag säga o allt smakade supergott såklart=)
Mina små sessor hade en tidig julafton kan man nästan säga för både Lilly o  Sandra fick paket av allihopa. Lilly var helnöjd som fick öppla (öppna) alla paket för Sandra fixar ju inte den grejen riktigt än=) O mamma (jag) var superglad o nöjd över allt de fick.

Här är gullstumpan med en klänning som jag faktiskt inte kunde låta bli att köpa när jag såg den på HM. Det får bli en av julhelgens festklänningar. Den röda klänningen fick Sandra från morbror Gert med familj samt respektive...dvs tre kusiner o två respektive=) för att riktigt förklara d=)
De tre bodysarna (med hjärttema) fick hon av morbror Rolf m familj, alltså fru samt två kusiner=)
Ja, då var väl d uträtt o klart...hur som haver så är jag supernöjd...till den röda klänningen fick vi även ett par röda strumpbyxor. 

Här är d som Lilly fick, två toppar en grå o en lila med vita hjärtan som hon fick av morbror Rolf med familj. Skorna som är bedårande fick hon av mig o maken setet med tröja o byxa fick hon av min mormor alltså Lillys gammelmormor. Det var menat som julklapp men hon gav d till Lilly direkt o då var d ju liksom kört att försöka förklara för lillan att hon var tvungen att vänta till jul innan hon fick öppna d så ja...d blev tidig öppning. Hårbandet fick hon av morbror Gert med familj tillsammans med en liten kittyväska fullproppad med hårsnoddar o hårspännen. 
TACK alla för allt fint!!!!

FESTEN
Jag var så dålig på att ta bilder på festen men jag tog dock en när alla satt o åt=)

Så ja, här är vi allihopa utom jag, Anders o Sandra som satt i soffan. Men vänta lite...min bror är inte heller med...ja, han var väl på toan kanske=)
Nästan alla är med i alla fall=)

Resan hem
Resan hem gick riktigt bra måste jag säga. Vi slog följe efter mamma o pappa samt lunchade tillsammans med dem. Det var trevligt, man kände liksom lite gemenskap under färden=)
Men nu är vi ja, som ni förstår hemma o barnen sover. Det ska vi också göra snart bara vi får i oss lite te o ja, något mer. Har inte bestämt vad d blir än=)
Kram o sov gott!
 


Totalt supertrött! Vi är på släktfest vilk...

Totalt supertrött! Vi är på släktfest vilket är super trevligt men man blir väldigt trött. Vi har servats med god mat o efterrätt o mat igen:) Så nu vantar bara sängen:) SNART hoppas jag:) barnen har dock skott sig exemplariskt!


Ja, då var vi på väg till släkten:) lilly ...

20101203170 (MMS)

Ja, då var vi på väg till släkten:) lilly tittar på film o snuttan sover, skönt so far:)


Min första grytlapp klar. Är riktigt nöjd:...

20101202169 (MMS)

Min första grytlapp klar. Är riktigt nöjd:) denna ska dock vidare till en annan. Ska inte säga vem än:)


Hemma igen...

Idag blev Lilly hemma igen, inte för att hon är sjuk utan för att hon inte ska bli d=)
Hon var hos Marina i tisdags o så var d meningen att hon skulle dit idag också men så blev d inte. Alla barn i järna skulle nämligen till stora kyrkan idag på besök, närmare 90 stycken = smittohärd=)
Jag brukar inte vara nojig eller bry mig annars men vi ska ju som jag säkert berättat på släktträff nu i helgen så jag vill verkligen att vi ska var friska allihopa.
Julkalendern blev en hit idag igen=) idag låg d 6st nonstop karameller i, hon blev helförtjust=)
Men som sagt Lilly är hemma o det är full rulle o mina ideer börjar sina, vi har målat, vi har limmat servetter på toarullar, ballonger o kartongbitar (hon gillar att limma). Sen tog jag en chansning så jag har faktiskt varit upp i Sandras blivande rum o spacklat hela fondväggen samt lite andra skarvar....o d var precis att d gick med båda barnen vakna. Är lite stolt över mig själv måste jag säga. Men sen var d bara fika som gälde...o ja, jag fikade pepparkaka o glögg. Jag äter väl ganska lchf men man kan samtidigt säga att jag tagit ett uppehåll tills nyår så mycket som jag fuskar hit o dit=) Det är ju faktiskt jul....men jag svullar absolut inte d går inte för då säger magen till så d e ju bra=)
Jag hoppas kunna komma ut en sväng idag, det är typ 20 grader kallt men jag tror d har börjat sjunka nu när solen kommit fram. Så om d ligger runt 15 ska vi ut o åka pulka en sväng, det behöver både jag o Lilly annars kommer vi gå varandra på nerverna idag...speciellt som jag ska ha dem heeeeela dagen, maken ska bort på hemgrupp samt träning...suck!
Men klarar d gör  jag hur bra är en annan sak=)
Önska mig lycka till!!

Här är grisen vi gjorde sist hon var hemma länge=)
(material: ballong, sönderrivet papper, tapetklister, äggkartong o vattenfärg)


Första december!!!

Idag vaknade jag upp med strålande humör. Det är första december o det innebär öppning av julkalender!!! Jippi! Det här med julkalender är något jag faktiskt fortfarande inte vuxit ifrån o undrar om jag någonsin kommer att göra=) Vi tog frukost vid bompa o öppnade våra kalendrar o bara sådär tokmyste. Helt fantastiskt!
Sen tog vi ett danspass med julmusik till...allt för att trötta ut den lilla tjejen innan förmiddagsluren. Fast jag tror att det var jag som blev mest trött=)

Igår kväll satt jag o sydde tokmycket för att få klart en julkalender med fickor på som man kan stoppa lite olika grejer i. Jag tänkte att Lilly skulle tycka det var kul samtidigt som d är ett bra sätt att lära sig siffror på.

Såhär blev resultatet=) Lilly fick två pepparkakor i lucka/fack nr 1 idag. Hon blev själaglad!

Sen har vi hunnit med att måla naglarna också, det blev röd färg. Hon fick själv välja burk=)

Fin fina naglar!

Skulle vilja skriva mera men jag får titta in senare. Sandra vaknade precis så jag måste ta henne sen kommer Alma på besök vilken sekund som helst...
ha de!


RSS 2.0